Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ενότητα και αγώνας



Σε πολλές χώρες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό.  Δεν είναι μόνο η συμπάθεια προς τη χώρα μας, που έκανε τους συνανθρώπους μας να εκδηλώνονται υπέρ των Ελλήνων, όπως αφήνουν να εννοηθεί τα αστικά μέσα παραπληροφόρησης. Είναι κάτι ουσιαστικότερο και σπουδαιότερο. Τα συνθήματα υπέρ των Ελλήνων που υποφέρουν, καθώς και αυτά που ακούστηκαν εναντίον του ΔΝΤ, των τραπεζών, των ηγεσιών, κλπ δείχνουν ότι οι άνθρωποι ψάχνουν μια λύση στο πρόβλημα του καπιταλισμού. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότερες οργανώσεις που συμμετείχαν είναι Αριστερές. Για την Αριστερά η κρίση είναι στην ουσία του καπιταλισμού, είναι συνάμα οικονομική και πολιτική. Η ανεργία, η φτώχεια, η ακρίβεια, η διαφθορά, η  βία της εξουσίας, κ.α. δεν υπάρχουν μόνο στη χώρα μας. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν είναι σαν εμάς. Βιώνουν παρόμοια προβλήματα, επομένως καταλαβαίνουν την αγωνία  των εργαζομένων,  των συνταξιούχων, των ανέργων. Ξέρουν ότι, επειδή υπάρχει στις χώρες τους παρόμοιο σύστημα, αργά ή γρήγορα θα έχουν παρόμοια καταστροφικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα είπαν όχι στο ρατσισμό. Εμείς οι Έλληνες, είμαστε για τους πλούσιους ξένους «πρόβλημα», όπως ακριβώς ορισμένοι ανεγκέφαλοι θεωρούν «πρόβλημα» τους μετανάστες στη χώρα μας. Όπως οι συνάνθρωποί μας σε πολλές χώρες αντιμετωπίζουν πόλεμο, πείνα και αναγκάζονται να ξενιτευτούν, έτσι και εδώ πολλοί νέοι σήμερα αναγκάζονται να ζητήσουν την τύχη τους αλλού. Αν κατανοούμε την επιθυμία ενός γνωστού μας να αναζητήσει καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, τότε γιατί να δυσανασχετούμε με την ίδια επιθυμία ενός φτωχού από άλλη χώρα;  Η ισότητα, η αλληλοβοήθεια, τα δικαιώματα των καταπιεσμένων, είναι κοινά γνωρίσματα της Αριστεράς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παγκόσμια εξάπλωση της ασυδοσίας του κεφαλαίου, σε συνδυασμό με το ρατσισμό, γεννούν τον ιμπεριαλισμό, ο οποίος έχει σαν αποτέλεσμα την εξαθλίωση όλων των λαών. Από την πλευρά μου, να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συμπαραστέκονται στον αγώνα που κάνουμε, όπου και αν βρίσκονται. Ο αγώνας μας στην Ελλάδα δείχνει τη θέληση να ζήσουμε ελεύθεροι με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Γι αυτό κάθε αγώνας για αλλαγή του σάπιου, συγκινεί τους πολίτες όλου του κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.