Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Τι είναι ο τεχνοκράτης;Την ύστατη ώρα του καπιταλιστικού συστήματος στη χώρα μας, οι δημόσιοι λασπολόγοι και πουλημένοι πολιτικοί μιλούν για κυβέρνηση «τεχνοκρατών». Μια από τις άθλιες προσπάθειες να κρατηθούν στην εξουσία και να αποκοιμίσουν το λαό. Τι είναι όμως αυτό το φρούτο; Είναι οι οπαδοί ενός αντιδραστικού ρεύματος της κοινωνιολογίας, το οποίο υποστηρίζει τον κρατικό καπιταλισμό. Γεννήθηκε (που αλλού;) στις ΗΠΑ. Οι τεχνοκράτες ασκούν τη πολιτική με βάση τη μελέτη των δεδομένων και των οικονομικών μηχανισμών χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο ανθρώπινος παράγων! Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι ΗΠΑ, ο Παπαδήμιος  κλπ. Αν όμως δεν λαμβάνεται υπόψη ο άνθρωπος, τότε οι εργαζόμενοι πρέπει να υποκύψουν, να εγκαταλείψουν όλα τους τα δικαιώματα ακόμα και τα πιο στοιχειώδη. Τέρμα δηλαδή στο οκτάωρο, τις αργίες, τις συλλογικές συμβάσεις, την ασφάλεια, τις αυξήσεις. Ναι, καλά το καταλάβατε. Αυτή ακριβώς είναι η πολιτική που υπάρχει τώρα. Απαιτούν το προβάδισμα της τεχνικής απέναντι στην πολιτική και την οικονομία. Δηλαδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Θέλουν έτσι να αναθέσουν την διεύθυνση ολόκληρης της οικονομίας και τη διοίκηση στα στελέχη τραπεζών, πολυεθνικών, βιομηχανιών. Υποστηρίζουν ότι για όλα φταίνε οι πολιτικοί και όχι το καπιταλιστικό σύστημα. Η δημαγωγική και ψεύτικη αυτή κριτική που αναπαράγεται στα ΜΜΕ, γίνεται για να υποταχθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός στα μονοπώλια, χωρίς τους «ενοχλητικούς λακέδες», που σκέφτονται το πολιτικό κόστος. Αποτέλεσμα αυτών είναι η βία, η καταστολή, η δικτατορία, η λογοκρισία κλπ. Δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό. Ούτε βέβαια πρόκειται να σταματήσουν. Οι εργαζόμενοι είναι για αυτούς μηχανές. Οι άνεργοι ανταλλακτικά. Οι συνταξιούχοι άχρηστοι για το κράτος. Ακόμα ο μιλιταρισμός και ο ιμπεριαλισμός χρησιμοποιούνται ως όργανα για την αύξηση της πολεμικής παραγωγής ή την εύρεση νέων αγορών, νέων δούλων προς εκμετάλλευση. Διαστρεβλώνουν τη φύση του κράτους και χρησιμοποιούν τους νόμους για την αύξηση των κερδών, αντί να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη. Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, θεωρούνται αγαθά μόνο για αυτούς που έχουν να πληρώσουν, ενώ για τους υπόλοιπους απαγορεύονται. Βάση αυτής της λογικής κλείνουν Νοσοκομεία, μπαίνουν χαράτσια, δεν μοιράζονται βιβλία αλλά φωτοτυπίες που τελικά στοιχίζουν περισσότερο από τα σχολικά συγγράμματα. Είναι στην ουσία ο τεχνοκράτης, παρόμοιος με το φασίστα ή το ναζί, τον οποίο άλλωστε θεωρεί σύμμαχο εναντίον της εργατικής τάξης. Λαέ, η πολιτική αυτή εφαρμόζεται κατά γράμμα σήμερα. Ανέτρεψε την. Μην περιμένεις, ούτε να δείξεις έλεος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.