Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους


Χτες έλαβα ένα SMS από τον εξάδελφό μου που ζει στη Θεσσαλονίκη. Σε συνέχεια προηγούμενης συνομιλίας μας που αφορούσε την κατάσταση στη χώρα, μου έγραφε – μεταξύ άλλων- και την γνωστή φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Μου αρέσει πολύ αυτή η φράση του Γέρου του Μοριά – ήταν η φράση με την οποία σώθηκε η Επανάσταση του ’21 από το προσκύνημα στον Ιμπραήμ.

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Κοιτώντας το μήνυμα του ξαδέρφου μου, έφτασα σε μια θλιβερή διαπίστωση: Σήμερα είμαστε σχεδόν όλοι προσκυνημένοι. Θα πρέπει να αυτοπυρποληθούμε και να αυτοτσεκουρωθούμε.
(Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι πως όσο πιο προσκυνημένοι γινόμαστε, τόσο περισσότερο έχουμε την εντύπωση πως είμαστε φλογεροί επαναστάτες με τα μαχαίρια στα δόντια. Εθνική αφασία.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.