Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Εθνική ανεξαρτησία ή Ευρώ;



Αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα! Και δεν βγαίνουν να μας το πούνε καθαρά. Τουναντίον διαγκωνίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον τραπεζίτη δοτό πρωθυπουργό και τους θεσμικούς και μη παρατρεχάμενους τους, να μας πείσουν ότι η ζωή "εν δραχμή" θα είναι Κόλαση.
Ο ένας μετά τον άλλο πολιτικοί, πολιτικάντηδες, ακαδημαϊκοί που δηλώνουν αποστροφή για τους πολιτικούς με τους οποίους πριν λίγο, σε αγαστή σύμπνοια ανασκολόπιζαν την παιδεία, δημοσιογράφοι, αγράμματα παιδιά τους, βγαίνουν να δώσουν το "παρών" στο διασυρμό της δραχμής και να τρομοκρατήσουν ένα ήδη… τρομοκρατημένο Λαό.

Έρχονται ξένοι, αδιαμφισβήτητου κύρους οικονομολόγοι, πολιτικοί φιλέλληνες και μας το λένε καθαρά: Αν παραμείνετε στην Ευρωζώνη αποδεχόμενοι το Αγγλικό δίκαιο στο PSI, εκχωρείτε την Εθνική σας Κυριαρχία στους δανειστές σας και όχι μόνο!
Και το αποδεικνύουν με αριθμούς: Τόση η ύφεση σας, τόσο το χρέος σας τόσα τα πρωτογενή ελλείμματά σας, βάλτε και την ανικανότητα των πολιτικών και τεχνοκρατών σας ταγών, προκύπτετε καραμπινάτοι δουλοπάροικοι, άμα τη υπογραφή του PSI και την συνακόλουθη υπαγωγή σας στο Αγγλικό δίκαιο!

Κι έρχεσαι και λες: Βρε μπας εκείνος ο Πρίγκιπας σε μια στιγμή ενάργειας και επιθυμίας εξιλέωσης, για όσα δεινά επισώρευσε πάνω στην δόλια την Πατρίδα με τις τυχοδιωκτικές επιλογές του, προσπάθησε κι εκείνος με το εκτός τόπου και χρόνου δημοψήφισμα να μας αφυπνίσει;

Πέρα από τα αστεία: Έχουμε το δικαίωμα απέναντι στα παιδιά και στα εγγόνια μας να υπογράψει αυτός ο λαϊκά ανομιμοποίητος εσμός κυβερνητών του τόπου, συνθήκες υποτέλειας για τις επόμενες γενιές;

Πιστεύουν ότι εμείς οι ίδιοι θα δούμε ποτέ καλύτερες μέρες μέσα στη βαρβαρότητα του αχαλίνωτου καπιταλισμού που εφαρμόζουν οι νεοφιλελεύθερες ηγεσίες των κρατών της Ευρωζώνης;

Δεν βλέπουν που μας έχουν οδηγήσει τα μέχρι τώρα Μνημόνια και οι ηλίθιες συνταγές της τρόικας;

Πιθανόν γι αυτούς η παραμονή στην Ευρωζώνη να σημαίνει προσιτές τιμές στα ipad και τις Μερσεντές για τον Ελληνικό λαό όμως των εκατομμυρίων ανέργων, των εκατοντάδων χιλιάδων πεινασμένων και εξαθλιωμένων συμπολιτών μας, είναι ήδη κόλαση.

Σκεφθείτε πώς θα είναι, όταν οι δανειστές θα έρχονται και ανεξέλεγκτοι θα εκθεμελιώνουν το οποιοδήποτε κοινωνικό κράτος καταφέρει να επιβιώσει της λαίλαπας του PSI, προκειμένου να πάρουν τα λεφτά τους…

Και να πεις ότι δεν τα λέγαμε;

Σε κάθε βήμα του ΓΑΠ προς την καταστροφή, προσπαθούσαμε να του δείξουμε τον άλλο δρόμο: της διαπραγμάτευσης, της χρήσης των όπλων που μας παρέχουν οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Απευθυνόμαστε σε έντιμους αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ και τους δείχναμε τον δρόμο της σύνεσης και της αξιοπρέπειας.
Κι αυτοί κοιτούσαν με αμηχανία το δάχτυλό μας κι έκαναν πως δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν τα κομματόσκυλα του Καρχιμάκη, που προσπαθούσαν να μας το δαγκώσουν!
Τώρα απορούν γιατί δεν μπορούν να περπατήσουν στο δρόμο χωρίς αστυνομική προστασία..

Πάμε στο δια ταύτα. Με κριτήρια πάντα την σύνεση και την αξιοπρέπεια:
Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για τους ώμους αυτής της κυβέρνησης που ούτε λαϊκή νομιμοποίηση έχει, ούτε μεγαλύτερες διοικητικές ή/και διαχειριστικές ικανότητες από εκείνες των αποτυχημένων κυβερνήσεων του ΓΑΠ.
Ένα κυνισμό και ένα κλικ παραπάνω σκληρότητα, αυτά τα έχει.
Στοιχεία όμως που την απομακρύνουν από το Λαό ακόμη περισσότερο…
Επομένως τα όποια καλέσματα για συστράτευση σε κοινή προσπάθεια κ.λπ. είναι "έπεα πτερόεντα" που κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν του.

Οι εκλογές πρέπει να προκηρυχθούν αύριο κιόλας και η νέα κυβέρνηση, με νωπή την λαϊκή εντολή να προχωρήσει στις όποιες διαπραγματεύσεις, για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη.
Αυτή είναι η συνετή οδός και για εμάς αλλά και για τους δανειστές μας. Μερικοί μήνες καθυστέρησης για αποπληρωμές τόκων και τοκοχρεολυσίων θα μας παρασχεθούν, όπως εμείς παρείχαμε κάποια χρόνια χάριτος στην αποπληρωμή των χρεών της, στην καταχρεωμένη Ανατολική Γερμανία, μετά την πτώση του τείχους.

Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή δεν φαίνεται να γλιτώνουμε την επιστροφή στην δραχμή, έτσι που τα καταφέραμε όλοι μας, η πολιτική, η πνευματική και κυρίως η ακαδημαϊκή ηγεσία του τόπου, καλό είναι να αρχίσει να προετοιμάζει τη κοινή γνώμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δημήτρης Ματσικούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.