Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Τα νέα μέτρα του Λουκά
Αποκλειστικό από το Ελληνικό Καφενείο

Αποκλειστικά εδώ τα νέα μέτρα για τη μαμημένη την τελευταία (ίσως μοιραία;) δόση, που την έχουμε ανάγκη.

1. Εισιτήρια για την είσοδο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να αρχίσει να παράγει, με δυνατότητα επέκτασης του μέτρου και στα σχολεία, δηλαδή να πληρώνουν οι μαθητές είσοδο για να μπουν στο σχολείο. Αν λιποθυμούν ενδιάμεσα, θα αφαιρείται από το... εισιτήριο το αντίστοιχο ποσό για το χρονικό διάστημα που ο μαθητής ήταν λιπόθυμος.


2. Η πρόταση να εφαρμοστεί και φόρος εισπνοής, που έκανε ο Πάγκαλος, βρίσκει αντιδράσεις στο στρατόπεδο της Ν.Δ.: σε δηλώσεις του ο Σαμαράς είπε ότι δεν συζητά για τέτοιου είδους φόρο και ότι είναι κόκκινη γραμμή οι εισπνοές των Ελλήνων, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φορολογηθούν οι εκπνοές. Το πιθανότερο είναι να φορολογηθούν και οι εισπνοές και οι εκπνοές στη διαπραγμάτευση της μεθεπόμενης δόσης.

«Πρέπει να σωθεί το ευρώ πάση θυσία» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

3. Διόδια στα πεζοδρόμια, επέκταση του μέτρου που έφερε αποτελέσματα και στις εθνικές οδούς. «Δεν κατάλαβα», είπε ο Παπακωνσταντίνου, «γιατί να πληρώνουν μόνο οι εποχούμενοι Έλληνες και να λουφάρουν οι κωλοπεζοί και να τη βγάζουνε στην κούτρα;».

4. Ο φόρος για τα μούσια (φυσική γενειάδα). Ο τσάρος Πέτρος ο Μέγας της Ρωσίας, που ιστορικά υπήρξε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, επί της διακυβέρνησής του είχε θεσπίσει έναν ιδιόμορφο φόρο: όσοι είχαν γενειάδες έπρεπε να πληρώνουν, Πολύ σωστά έκανε ο Πέτρος της Ρωσίας, γι’ αυτό και τον είπανε Μεγάλο. Και αν το κάνει ο Παπαδήμος, θα τον πουν κι αυτόν «Λουκάς ο Μέγας».

5. Ο φόρος για τα παράθυρα. Βρετανικής πατέντας ο συγκεκριμένος φόρος, άρχισε να επιβάλλεται το 1696, κατά τη βασιλεία του Γουίλιαμ του 3ου. Σύμφωνα με τον νόμο, φορολογούνταν κάθε παράθυρο των σπιτιών. Για να γλιτώσουν μάλιστα οι Βρετανοί τον συγκεκριμένο φόρο, έκλεισαν αρκετά από τα παράθυρα των σπιτιών τους με τούβλα. 

Μια εικαστική... παρέμβαση, τα κατάλοιπα της οποίας μπορείτε να δείτε ακόμα και σήμερα. Δεν είναι τσάμπα ούτε το μπανιστήρι άλλα ούτε και το να κάθεσαι και να βλέπεις στον δρόμο, να βλέπεις τηλεόραση, να βλέπεις ειδήσεις, να βλέπεις τον Alexis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.