Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Μίκης, τα μέτωπα και οι ξενοι



Του Γιώργου Σαρρή

Ειναι πραγματικά στενάχωρο ειδικά για κάποιον που είναι και συναισθηματικά δεμένος με το έργο του Μίκη όπως εγώ, να του κάνει κριτική, όταν πιστεύει μάλιστα οτι οι προθέσεις του δεν μπορεί παρά να είναι καλές. 'Οταν όμως λέει τόσο λάθος πράγματα δεν γίνεται αλλιώς. Αυτή η ιστορία με τους "ξένους" και το χαρακτηρισμο του αγώνα που πρέπει να γίνει ως πρώτιστα εθνικού είναι το κόκκινο πανί μου.
Διαλέγω μια από τις απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ.


 Τον ρωτά η δημοσιογραφος:

Οταν λέτε για ανατροπή του συστήματος, τι εννοείτε; «Το τέλος της εξάρτησής µας από τους ξένους, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το υπάρχον σύστηµα πολιτικής και οικονοµικής εξουσίας. Οταν φύγουν οι ξένοι, τότε αυτοµάτως θα καταρρεύσει και το σύστηµα».

Κι αναρωτιέμαι. Οι Έλληνες εφοπλιστές είναι ξένοι; Ο Προβόπουλος είναι ξένος; Αυτό που εκπροσωπεί, δηλαδή το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα, ανήκει στους ξένους 'ή κυρίως σε Έλληνες καπιταλιστές; Ο ΣΕΒ που είναι το όργανο των ελλήνων βιομηχάνων και που όπως φαίνεται κρύβεται πίσω από κάθε απαίτηση δήθεν της τρόικας, του μεσορόθεσμου, των πολυνομοσχεδίων και πιθανοτατα πίσω από το ίδιο το γράψιμο του μνημονίου -αφού φυσικά ήταν αδύνατον σε κάποιους "ξένους" να γνωρίζουν με τόσες λεπτομέρειες την Ελληνική πραγματικότητα και να γράψουν μέσα σε λίγες μέρες τις χιλιάδες σελίδες του μνημονίου- δουλεύει για λογαριασμό των "ξένων"; Ο Μάνεσης της "Ελλ.Χαλυβουργίας" είναι ξένος; Ο Λαυρεντιάδης που εκπροσωπεί τέλεια και το νεοφιλελεύθερο μοντελο της σύμφυσης τραπεζικού, επιχειρηματικού, τζογαδόρικου χρηματιστικού κεφαλαίου αλλά και τη διαπλοκή είναι ξένος; Οι ζάμπλουτοι έλληνες μεγαλοοφειλέτες των δεκάδων δις προς το Δημόσιο είναι ξένοι; Και τελικά αφού είμαστε σε φάση εκτός ορίων διεθνοποίησης του κεφαλαίου όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα που κολλάει όλη αυτή η εμμονή με τους ξένους;

Ειναι σίγουρο οτι αν σφίξουν τα πράγματα γι αυτούς από ένα πιθανό ξεσηκωμό, οι Ελληνες καπιταλιστές και οι γνωστοί υποστηρικτές και πολιτικοί εκφραστές τους δεν θα είχαν καμια αντίρρηση να ηγηθούν σε ένα δήθεν "αγώνα κατα των ξένων" γενικά, προκειμένου να κλείσουν τα μάτια αυτών που υποφέρουν και να συνεχίσουν οι ίδιοι να γδέρνουν τους Έλληνες εργαζόμενους. Μάλιστα ούτε οι "ξένοι" θα είχαν πρόβλημα μ' αυτό. Τις μεταξύ τους διαφορές θα τις έλυναν λίγο αργότερα μέσω της "ελεύθερης αγοράς".
Οσο για μας θα μας έτρωγε το μαύρο σκοτάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.