Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Στο Στάλινγκραντ έφυγαν πρώτα τα ποντίκια, στην Αθήνα οι… εκδότες*1figi
(* κάτι ήξεραν και οι δύο...)
«...Επικρατούσε νεκρική σιγή λίγο πριν την γερμανική επίθεση στο Στάλινγκραντ. Ένας από τους σκοπούς φύλαξης της εξωτερικής περιμέτρου, εκεί που έκανε τα ορισμένα βήματα, αισθάνθηκε το έδαφος να... κινείται με τόση δύναμη, ώστε με δυσκολία στάθηκε όρθιος, αφού ένα ποτάμι έμοιαζε να περνά ανάμεσα στα πόδια του, μέσα στην πηχτή ησυχία της νύχτας...» μου αφηγούνταν, πριν χρόνια, ο Βασίλης Φίλιας.
«Όταν συνήλθε, κοίταξε να δει τι ήταν αυτό το κύμα μέσα στο λασπόχιονο. Και είδε. Και συγκλονίστηκε: ήταν ποντίκια, εκατομμύρια ποντίκια που διαισθανόμενα τον κίνδυνο απομακρύνονταν εν σώματι πλέον, από κάθε τρύπα και γωνιά της πόλης που επρόκειτο σε λίγο να γίνει ολοκαύτωμα...»
Τα «ποντίκια του Στάλινγραντ» φεύγουν τώρα, σαν χείμαρρος από τα πολιτικά μας πράγματα.
·        Οι «νταβατζήδες» φτιάχνουν επιχειρήσεις με νέα, άσχετα ονόματα και στέλνουν έξω, τα τελευταία από τα κέρδη, αφήνοντας απλήρωτους χιλιάδες πια εργαζόμενους.
·        Οι πολιτικοί που σιωπούσαν και αρνούνταν την ύπαρξη επιχειρηματικών εκβιασμών, κυρίως από τους Brokers των Μήντια, τώρα παριστάνουν τους... αντιστασιακούς!
·        Πρώην πρωθυπουργός, νυν πρωθυπουργός (;) και εκβιαστές ή δανειάκηδες και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, πλακώνονται ανοικτά σαν γηπεδική παρέα σε ματς «Θρίαμβου- Καλλιθέας».
·        Οι τρόποι «ευπατρίδη» εξέλιπαν. Οι εκδότες ξεπέρασαν κάθε λαχαναγορίτη σε «μαγκιά» την ώρα της απεγνωσμένης, έσχατης, απαίτησης. Δάνεια της τελευταίας στιγμής αιτούνται και... απαιτούνται, όχι φυσικά για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων αλλά για να γίνει εύκολη η φυγή-καταφυγή στις Ελβετίες!
·        Από πρόπερσι οι αρχιμπετατζήδες και αρχιραντιέρηδες ζητούσαν, από ομόλογο τους, την εξεύρεση ελεύθερων οικοπέδων στο κέντρο και την γρήγορη ανοικοδόμηση αυτόνομων κατοικιών χωρίς πρόσβαση, όπως αυτήν που δυστυχώς για αυτούς έχουν τα σπίτια της Φιλοθέης, του Ψυχικού, της Εκάλης, της Βούλας... Αν πρέπει να αναγνωρίσουμε κάτι στους «δανειάκηδες» που τόπαιζαν «ψυχές της Εθνικής Οικονομίας» είναι ότι έχουν, ένα κάποιο, αμβλυμένο ίσως αλλά έχουν, αίσθημα αυτοσυντήρησης...
·        Οι «μάχιμοι αναρχικοί» πέρασαν στην εφεδρεία αυτά τα χρόνια, γιατί όπως απεδείχθη δεν ήταν ο... καιρός κατάλληλος για φωτιές(!) τον φετινό Δεκέμβρη, όπως και τον περυσινό και τον προπέρσινο. Άλλο το... 2008! Occasione data, Gladio...
·        Οι «ένοπλοι λαϊκοί αγωνιστές» της «Επιθετικής Αριστεράς» κ.λ.π., κ.λ.π., εξαφανίστηκαν την μόνη περίοδο που οι ενέργειες τους θα απόλαβαν της απόλυτης έγκρισης, έστω και παρορμητικά ή συναισθηματικά, των πολιτών. Τυχαίο και αυτό; Occasione data, Gladio...
·        Και μια που λέγαμε για «πολίτες» οι αγανακτισμένοι φαίνεται ότι εμφανίζονται σε... μυστικιστικές ημερομηνίες, γιατί στα μεγάλα ζόρια ήταν εξαφανισμένοι από προσώπου γης! Occasione data, Gladio...
·        Την ίδια ώρα «συνδικαλιστές», «βουλευτές», «κομματικά στελέχη» εγκαταλείπουν κάθε πρόσχημα και σέρνονται πίσω από την Αδελφότητα των «Ιπποτών» κάθε ...ελεϊνής Τραπέζης, μήπως και «κάνουν παιχνίδι»- το τελευταίο παιχνίδι τους μοιράζοντας αποθεματικά ταμείων, συμβάσεις, επιδόματα, ως τελευταίο αντίδωρο στους Νεοφεουδάρχες που είναι έτοιμοι να την κάνουν-κανονικά!
·        Ο «λαός» ελπίζει να μείνουν τα πράγματα να μείνουν έτσι σφιγμένα και να μην πάνε παρακάτω και δεν αντιδρά... Έτσι αντιδρούσαν οι πρόσφυγες της Μικρασίας τα πρώτα χρόνια, όταν μέσα στα τσαντίρια θεωρούσαν ακόμη τους εαυτούς αστούς, πριν κατανοήσουν ότι «περίσσευαν» στο Εθνικό κέντρο. Τότε μόνον πέρασαν με ένα μικρό, νεοεμφανισθέν κόμμα, δημιούργημα της Θεσσαλονικιάς οργάνωσης του Αβραάμ Μπεναρόγια «Φεντερασιόν» και των Αναρχικών Ομίλων Πάτρας, Βόλου και Πειραιά, το Σ.Ε.Κ.Ε (Κ.Κ.Ε)! Και στην Κατοχή υπόμεναν πεθαίνοντας μέχρι το 1941-42 όταν κατάλαβαν ότι Βρετανικός αποκλεισμός και Γερμανική αποστέρηση αγαθών θα τους σκοτώσουν όλους-σας θυμίζει κάτι αυτό;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όταν κάποιος αισθανθεί στην Πατησίων, στην Βασιλίσσης Σοφίας, στην Συγγρού, στην Νέα Ιωνία, στην Κουμουνδούρου, οπουδήποτε να ...χάνεται η γη κάτω από τα πόδια του, ας μην σπαταλήσει χρόνο με κουβέντες για «δυαρχίες», CDS, PSI και άλλα τέτοια εξόχως ζαλιστικά... συνθηματικά της παραπολιτικής «5ης Φάλαγγας»: όπως και στα πλοία που διαισθάνονται πότε το καράβι πρόκειται να βουλιάξει, έτσι και στον Τύπο, την «πολιτική», τις συνδικαλιστικές κλίκες και τις κομματικές φατρίες, τα «ποντίκια» την... κάνουν πρώτα!
ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: «... Έπεσεν, έπεσε Βαβυλών η μεγάλη, και εγένετο κατοικητήριο δαιμονίων και φυλακή παντός πνεύματος ακαθάρτου και φυλακή παντός όρνεου και μεμισημένου' ότι εκ του οίνου του θυμού της πορνείας αυτής πέπωκαν πάντα τα έθνη και οι βασιλείς της γης μετ΄αυτής απόρνευσαν, και οι έμποροι της γης εκ της δυνάμεως του στρήνους αυτής επλούτισαν...»
(σ.σ. Το σημαντικότερο στην συνέχεια): «... Έξελθε εξ αυτής ο λαός μου, ίνα μη συγκοινωνήσητε ταις αμαρτίαις αυτής, και ίνα εκ των πληγών αυτής μη λάβητε...»
Υ.Γ. Στο Βιετνάμ το σύνθημα προς τους «υμέτερους», για να τα μαζέψουν και να φύγουν χωρίς καμία χρονοτριβή ήταν η στιγμή που το ραδιόφωνο θα έπαιζε... Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια. Προσοχή όταν (...) ακουσθούν και εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.