Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δυό λόγια ακόμη για το φασισμό


 Γιωργος Σαρρης
Συμμετείχα προχθες στη συναυλία που οργανώθηκε από μαθητες και δασκάλους στην Καλλιθεα και τη γύρω περιοχή ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.
Ηταν μια πρωτοβουλία που  είδα πολύ θετικά αφου θεωρώ το φασισμό μια υπόθεση πολύ επικίνδυνη που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον είτε θελουμε είτε όχι. Ο φασισμός είναι το τελευταίο αποκούμπι του καπιταλισμού όταν όλα τα άλλα δείχνουν να αποτυγχάνουν,και μου άρεσε η ευαισθησία που δείχνουν τα νέα παιδιά για το ζήτημα και του φασισμού και του ρατσισμού που είναι μια από τις μορφές του.
Αυτό που είδα ομως ηταν οτι οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει το φασισμό στην Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή. Λαθος και αφέλεια.
Η ΧΑ δεν είναι παρά μια ήδη καμμένη επιλογή για το φασισμό. Σιγουρα θα εμφανιστεί ισχυρότερη στο μέλλον αλλά ήδη έχει πεσει σε σφ'αλματα πουθα την βαραίνουν.και που την έχουν χαρακτηρίσει.
Ο φασισμός όταν έρθει η στιγμή να παίξει το ρόλο του θα έχει ένα πρόσωπο πολύ πιο "ανθρώπινο" απ'αυτό της Χρ.Αυγής. Οπως λένε οι παλιότεροι που το έχουν νιώσει στο πετσί τους, θα φοράει όπως πάντα φιλολαική προβιά και θα κρύβεται.

Δε θα χαιρετάει φασιστικά λοιπόν, θα απεχθάνεται "κάθε τι το φασιστικό από όπου κι αν προέρχεται", δε θα φοράει γνωστα σηματάκια στο πέτο, φυσικά θα είναι εναντια στα μνημόνια και θα μιλάει με περισσευούμενο πάθος για τη δημοκρατία και το λαό και για την ανάγκη για κατι καινούργιο που θα μας βγάλει από το χάος. Θα έχει μεγάλη αποδοχή -αλλιώς δεν θα επιλεγεί- και οι άνθρωποι που θα έχουν πέσει θύματά του θα είναι οι γνωστοί μας, οι συγγενεις και οι φίλοι μας που θα μας λένε πως είμαστε υπερβολικοί και πως  όλα αυτα που λένε αυτοί οι λογικοί πολιτικοί έχουν νόημα. Και πράγματι θα έχουν κάποιο νόημα μεχρι που δεν θα το έχουν πια ανάγκη και κάποια στιγμή θα βγάλουν τη μάσκα και θα φορέσουν σιδερένιες στρατιωτικές συμπεριφορές και θα ζητήσουν απόλυτη πειθαρχία και υποταγή για το καλό μας απαγορεύοντας όποια διαδικασία βαζει σε κίνδυνο τη "σταθερότητα" ...της καταπίεσης και της υποδούλωσης μας. (Αν κοιτάξετε γύρω στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται υπάρχει κάποιο κόμμα που ταιριάζει στις προδιαγραφές.)
Πριν ο Χιτλερ αρχίσει την έφοδό του στη Γερμανια, μόλις το 1928 ούτε οι ίδιοι οι Γερμανοί κομμουνιστές δεν είχαν υποψιαστεί το τί θα ακολουθούσε. Γέλαγαν με το Χίτλερ που έλεγε ασυναρτησίες και χτυπιόταν σαν επιληπτικός, μέχρι που ξαφνικά ανακάλυψαν ότι δεν ήταν για γέλια.  Αμέσως μετά την τελική εκλογική του επικράτηση το 1933 το πρωτο πράγμα που έκανε ο Ναζιζσμός 'ηταν να θεσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα
Ας τα έχουμε στο μυαλό μας.
Το βιντεο από τη συναυλία της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.