Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

"Οικονομικός δολοφόνος" η κυβέρνηση Παπαδήμου Κοινωνική αντεπανάσταση για το βύθισμα των εργαζομένων σε μια κατάσταση σύγχρονης δουλείας, με εξευτελιστικούς μισθούς και ποδοπατημένη αξιοπρέπεια, προωθεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ. Έχοντας πετσοκόψει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, με τα αφεντικά να έχουν κηρύξει στάση πληρωμών ...μισθών στον ιδιωτικό, έρχεται τώρα η κυβέρνηση τραπεζιτών - κεφαλαίου και προωθεί μεγάλη μείωση του «εργατικού κόστους», δηλαδή τσεκούρωμα των μισθών, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ελάφρυνση εργοδοτικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Στην περικοπή των μισθών συμφωνούν ο τραπεζίτης πρωθυπουργός, η τρόικα δηλαδή η EE και το ΔΝΤ) και βεβαίως οι βιομήχανοι. Συζητούν μόνο τον τρόπο, με ορισμένες πλευρές να θέλουν και την κατάργηση του κατώτερου μισθού (για τους νέους έχει ήδη καταργηθεί) και άλλοι να θέλουν δραστικό ψαλίδι στον 13ο και 14ο μισθό, στις ωριμάνσεις κ.λπ. Κάνουν πως διαφωνούν, παριστάνουν τους αθώους, όπως και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά είναι όλοι τους συνένοχοι.

«Για να σωθεί η χώρα», ανέκραξε ο Λ. Παπαδήμος (αντιγράφοντας τον Γ. Παπανδρέου και φλερτάροντας με την τύχη του) αποκαλύπτοντας πως ταυτίζει το μέλλον της χώρας με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Είναι επιτακτικά αναγκαίο να ξεσηκωθεί άμεσα ο κόσμος της δουλειάς για να μην περάσουν τα εφιαλτικά αυτά μέτρα, για να ανατραπεί η κυβέρνηση Παπαδήμου και το κοινωνικό σφαγείο των μνημονίων και του καπιταλισμού «που σκοτώνει». Καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει στην ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, που σπεύδει να παίξει το παιχνίδι του κοινωνικού εταίρου, έστω και με μικροαντιδράσεις. Τώρα είναι η ώρα του ξεσηκωμού της εργατικής βάσης, της ενεργοποίησης των πρωτοβάθμιων σωματείων και του αγωνιστικού ταξικού συντονισμού τους απο τα κάτω, για να ξεδιπλωθούν απεργιακές κινητοποιήσεις και αγώνες τέτοιοι που να ρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και τα σχέδιά της στα σκουπίδια.

Η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη, που αποφάσισαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου και Σαλαμίνας, ύστερα από κάλεσμα των ηρωικών απεργών της Χαλυβουργίας και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων, μπορεί να αξιοποιηθεί ως μια πρώτη αποφασιστική μάχη.


Πηγή: Εφημερίδα "ΠΡΙΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.