Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

ΜπορούμεΑπό τον "Ριζοσπάστη"
Χτες, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, σε αγαστή συνεργασία, σχεδίασαν τη χαριστική βολή σε ό,τι έχει ακόμη απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα, συναποτελώντας τη μαύρη αντεργατική συμμαχία μαζί με τρόικα, κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τ' άλλα αστικά κόμματα, για τη σωτηρία του κεφαλαίου από την κρίση. 

Ηδη, με τα μέχρι τώρα μνημόνια, έχουν σφαγιαστεί πολλές από τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, αλλά τώρα, με το νέο αντεργατικό έγκλημα, χτυπούν καθολικά για να καταργήσουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων αποτελεί την ανατίναξη του θεμέλιου όλων των ως τώρα εργατικών κατακτήσεων με σκληρούς ταξικούς αγώνες, με θυσίες και αίμα εργατών. 

Αυτή η ιστορία των ταξικών αγώνων είναι παρακαταθήκη. Το αστικό πολιτικό σύστημα και οι ταξικοί σύμμαχοι ΣΕΒ - πλειοψηφία ΓΣΕΕ έχουν τεράστιες δυσκολίες να βάλουν ταφόπλακα σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Πασχίζουν διά πυρός και σιδήρου να τα περάσουν, αλλά ήδη στα αστικά κόμματα, παρά τους ελιγμούς τους, υπάρχουν τριγμοί, αδυναμίες χειραγώγησης των εργαζομένων στην αστική πολιτική, δυσκολίες διαχείρισης της κρίσης. Η ενιαία ταξική πάλη των εργατών, η συμμαχία με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, είναι ανεξάντλητη και ανίκητη δύναμη. Μπορεί να τους μεγαλώσει τα ρήγματα, να τους φράξει το δρόμο, να εμποδίσει τα μέτρα, την εφαρμογή τους, με την καθολική σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους συμμάχους του, την πολιτική του. 

Σ' αυτή τη ρότα να πορευτούμε κλιμακώνοντας την πάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.