Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κρίση και ανεργία για τους Έλληνες, προνόμια για τους προύχοντες…



Είναι άκρως αποκαλυπτικό το άρθρο που υπογράφει ο Αλέκος Α. Ανδρικάκης στην τοπική εφημερίδα της Κρήτης «Πατρίς». Με στοιχεία και ντοκουμέντα που δεν δέχονται αμφισβήτηση τεκμηριώνει αυτό που γράφει στην εισαγωγή του κειμένου του: 
Κρίση και ανεργία για τους Έλληνες, προνόμια για τους προύχοντες…
Αποκαλυπτικά στοιχεία από τα επίσημα έγγραφα του προϋπολογισμού και τις υπουργικές αποφάσεις-σκάνδαλο


Τελικά, αυτή τη σφοδρή κρίση και κατʼ επέκταση την πολιτική της βαρβαρότητας, δεν την υφίστανται όλοι. Κάποιοι, εκείνοι κυρίως που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρόκλησή της και σήμερα παίρνουν τις αποφάσεις, κατʼ επιταγή της τρόικα και των αγορών, ενώ απαιτούν από τον κόσμο να πληρώνει, συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμια και τους χρυσούς μισθούς… Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέσα και από τους προϋπολογισμούς τόσο του 2012, όσο και των δύο προηγούμενων χρόνων, αποδεικνύουν ότι στην ουσία η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας δεν έχασε κάτι από τις χρυσές αποδοχές της, ενώ αντίθετα κάθε χρόνο επιβάλλει όλο και σκληρότερη φορολογία, έκτακτη και τακτική…

- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχιζε να εισπράττει μισθό και έξοδα παράστασης 373.000 ευρώ και το 2011

- Οι βουλευτές, με τα διάφορα επιδόματα (ακόμη και οικογενειακό!) κόστισαν το 2011 από 150.000 ευρώ ο καθένας! 

- Το κόστος του κράτους αυξάνεται, από τα 109 δισ. το 2010 σε 169 δισ. το 2012

- Πολλαπλασιάζονται οι φόροι, το χαράτσι της ΔΕΗ, ο φόρος «αλληλεγγύης», ενώ απαλλάσσονται ή μειώνονται οι φόροι σε μεγάλες επιχειρήσεις, μεγάλες ακίνητες ιδιοκτησίες, ιδιοκτήτες σκαφών, αεροσκαφών, πισίνων!

- Με προκλητική απόφαση εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα οι… εφοπλιστές!

Ολο το άρθρο που αναφέραμε υπάρχει εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.