Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Στις νάρκες του Έβρο κομματιάζουν μετανάστες.Την ώρα που το σύστημα προσπαθεί να επιβάλει την κυβέρνηση Παπαδήμου ως κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», η έννοια της «εθνικής ενότητας» φαίνεται να εμφανίζεται ως το απόλυτο κριτήριο άσκησης πολιτικής. Από τη μία όλες οι αντιδράσεις από τη μεριά του λαϊκού - εργατικού κινήματος βαφτίζονται προδοτικές, από την άλλη οι μετανάστες  χάνουν ακόμη και την ανθρώπινη υπόστασή τους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αξιωματικοί στον Έβρο προσπαθούν να αναβαθμίσουν το ρόλο του στρατού στο κυνήγι μεταναστών ακόμη και του εφεδρικού τμήματος. Είναι γνωστό γενικότερα ότι ενέδρες και περιπολίες γίνονται από μεικτά τμήματα ΕΠΟΠ εφέδρων και συμπληρώνουν τη δράση των συνοριοφυλάκων.

Αυτό που αλλάζει τον τελευταίο καιρό είναι η ένταση των διαταγών. Ο ίδιος ο Μέραρχος της 16ης Μεραρχίας τόνισε πως είναι καθήκον του σκοπού αν δει μετανάστη που δεν σταματάει «να βαράει στο ψαχνό». Ξέρει φυσικά ότι αυτές τις μέρες ακόμα και ο θάνατος ξένου από πυρά φαντάρου να μην είναι καν είδηση. Ο συνασπισμός εξουσίας έχει τη δικιά του Ομερτά.

Αυτό που δεν υπολόγισαν στην ιεραρχία του Έβρου είναι πως η θλιβερή πραγματικότητα των σύγχρονων κολασμένων ξεπερνά το φανατισμό τους. Πολλοί μετανάστες που περνάνε τα σύνορα μετά από απίστευτες κακουχίες, φτάνουν στα όρια της εξάντλησης. Εξουθενωμένοι πέφτουν με τη θέλησή τους πάνω στα περίπολα για να μην πεθάνουν από την πείνα. Έτσι πολλοί αξιωματικοί για να αποφύγουν τις ευθύνες κρύβονται από τους μετανάστες στις ενέδρες και σβήνουν το βράδυ τα φώτα στα φυλάκια για να μην φαίνονται. Ας περάσουν για να τους αναλάβουν καλύτερα οι νάρκες στα πολυάριθμα ναρκοπέδια του Έβρου.

Ναρκοπέδια που παρά τις διεθνείς συνθήκες συνεχίζουν να αυξάνονται. Για παράδειγμα στο φυλάκιο Πετράδες (δίπλα στο ομώνυμο χωριό) φαντάροι διατάχθηκαν και τοποθέτησαν εκατοντάδες νάρκες δίπλα στο ποτάμι. Νάρκες με ημερομηνία κατασκευής το 1956, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας. Δύο φορτηγά με 400 νάρκες το καθένα ξεφόρτωσαν στα τέλη του περασμένου Νοέμβριου. Οι φαντάροι του φυλακίου τις αποθήκευσαν και από τότε τις μεταφέρουν λίγες ,λίγες στο ναρκοπέδιο(οι νάρκες σε ένα Στάγερ και οι φαντάροι σε μια καναδέζα). Εκεί αναλαμβάνει η ειδική μονάδα του μηχανικού και τις τοποθετεί.

Θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε πολλές σελίδες για την έκθεση φαντάρων σε κίνδυνο και για την καταστροφή του περιβάλλοντος αν δεν ξέραμε ότι σε αυτές τις νάρκες κομματιάζονται άνθρωποι ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους, που ψάχνουν να βρουν μια καλύτερη ζωή. Αυτή είναι η σύγχρονη ειρήνη τους. Αυτή είναι η «εθνική ενότητα». Κυβέρνηση και ΕΕ εμπαίζουν τον λαό με τις δήθεν «φιλειρηνικές» συνθήκες τύπου Δουβλίνου Ι και ΙΙ, οικοδομώντας την Ευρώπη-Φρούριο.
 Για αυτούς τα μεταναστευτικά ρεύματα είναι αριθμοί και παράγοντας αποσταθεροποίησης. Θέλουν να προκαλούν πολεμικές και πολιτικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο χωρίς να δέχονται τις συνέπειες οι οποίες πρέπει πάση θυσία να σταματούν στα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα είτε με φράχτες είτε από τις σφαίρες της FRONTEX είτε στα ναρκοπέδια.  

Οι φαντάροι δεν έχουν κανένα καθήκον και κανένα συμφέρον σε αυτό τον πόλεμο χαμηλής έντασης.
Αντίθετα έχουν κάθε συμφέρον να αμφισβητήσουν και να αρνηθούν σχετικές διαταγές, που τους μετατρέπουν σε εκτελεστικά όργανα ενός ακήρυκτου πολέμου ενάντια στης γης τους κολασμένους.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν αναζητώντας μια καλύτερη ζωή καθώς τα δικαιώματα και οι ελπίδες τους τσακίζονται από την πραξικοπηματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.