Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας προκαλεί, οι απεργοί κλιμακώνουν τον αγώνα τους Ενώ οι εργάτες της Χαλυβουργίας συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους για 71η μέρα η εργοδοσία κλιμακώνει την προκλητική στάση της προχωρώντας σήμερα  σε άλλες 15 απολύσεις, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των απολυμένων στους 65. Οι κινήσεις αυτές δεν τρομοκρατούν τους απεργούς που και σήμερα βρέθηκαν μαζικά στην πύλη του εργοστασίου και όπως δηλώνουν θεωρούν τους εαυτούς τους όλοι απολυμένους. Η απόφαση των απεργών είναι ξεκάθαρη: Δεν γυρνούν πίσω στην δουλειά τους αν δεν ανακληθούν όλες οι απολύσεις και δεν δέχονται καμιά αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις.

Το πρωί σήμερα σε μια καθαρά προκλητική κίνηση διευθυντικά στελέχη της εταιρείας μπήκαν μέσα στο εργοστάσιο. Οι απεργοί δεν «τσίμπησαν» και δεν προχώρησαν σε καμιά δυναμική ενέργεια που θα έδινε πρόσχημα να συκοφαντηθεί ο αγώνας τους, Θεώρησαν αυτή την αντίδραση της εργοδοσίας σαν μια κίνηση που αποσκοπεί να απειλήσει και να τρομοκρατήσει τους απεργούς και την απάντησή τους την έδωσαν μαζικοποιώντας την παρουσία τους στην πύλη του εργοστασίου.

Οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας θα μεταβούν στον Βόλο στις 12 του μήνα για να συμμετέχουν στην απεργία συμπαράστασης που έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο Μετάλλου της Μαγνησίας και σίγουρα έχει μεγάλη σημασία να παλέψουμε όλοι μας για την επιτυχία της μεγάλης Παναττικής απεργίας στις 17 Γενάρη που έχει ανακοινωθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.