Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η αφίσα της ΠΑΣΚΕ και ο καθωσπρεπισμός της Αριστεράς




Αφίσα ΠΑΣΚΕ για Πάγκαλο: ΟΥΣΤ!

Όταν η ΠΑΣΚΕ βγαίνει ανοιχτά και επίσημα και ξεμπροστιάζει τον Πάγκαλο ως φασίστα και κοπρίτη και βάζει «ΟΥΣΤ!» στην αφίσα της, ένα οποιοδήποτε κόμμα της αριστεράς γιατί δεν χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!) μέσα από τις εφημερίδες της, τα έντυπα και τον επίσημο λόγο της μέσα από τους εκπροσώπους της στην τηλεόραση και Βουλή;

Μήπως θεωρεί πολύ «μπανάλ» και «λαϊκό» αυτό το λόγο; Δεν έχει ένα «διακύβευμα», μια μυρωδιά από παριζιάνικα βουλεβάρτα, που να αναδύεται το φίνο γαλλικό κονιάκ υπό τους ήχους εκλεπτυσμένης μουσικής;
Ή μήπως επιλέγει να ΜΗΝ χρησιμοποιεί λόγο ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ αντιπαράθεσης;
Μήπως θεωρεί τον εαυτό της «συνομιλητή» με τον Πάγκαλο και το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αντί να τους θεωρεί εχθρούς όπου η ζωή του ενός θα είναι ο θάνατος και εξαφάνιση του άλλου;
Μέσα σε όλα τα εύκολα, ηττοπαθή επιχειρήματα που επαναλαμβάνουν μονότονα οι συμβιβασμένοι, αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί είναι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε εξέγερση, γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε όπλα που χρησιμοποιεί ο λαός». Όταν έρχεται, όμως, η συζήτηση στα πογκρόμ και στις αποδοκιμασίες των πολιτικών, εκεί το μοτίβο αλλάζει. «Αυτά είναι φασιστικές μέθοδοι»» ανταπαντούν ιδρώνοντας.
Γιατί, άραγε, να μην υπάρχουν κόμματα και ομάδες που ΑΝΟΙΧΤΑ και ΔΙΑΚΥΡΗΓΜΕΝΑ να καλούν σε αντισυγκεντρώσεις και προπηλακισμούς καθεστωτικών κομμάτων;  Μόνο στη Βουλή και στα κανάλια (κι αυτό υπό αίρεση!) να αισθάνονται ασφαλής… Και μακάρι ούτε εκεί!
Οι αμερικάνοι διαδηλωτές στα 1968 “πρότειναν” και τον δικό τους υποψήφιο πρόεδρο.. τον “Pigasus”, ένα χαριτωμενό γουρουνάκι. Οι συσχετισμοί απόλυτα κατανοητοί…
Ας αντλήσουμε εμπειρία από τις μαζικές διαδηλώσεις της δεκαετίας του `60 στις ΗΠΑ, όπου το κίνημα δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί τα συνέδρια των κυβερνητικών κομμάτων.
Αλήθεια…
Γιατί στην επόμενη εκδήλωση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ να μην υπάρχει αντισυγκέντρωση από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
Είσαστε στο ίδιο πολιτικό σύστημα, ναι ή ου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.