Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Tο δούλεμα πάει σύννεφο!



 «Οι απόψεις μας για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν.  Δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να τις αλλάζεις…», μας είπε ο αρχηγός της Ν.Δ. «Η Νέα Δημοκρατία πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: Το Άμυνας και των Εξωτερικών. Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει εκεί που πρέπει να τα στείλει… Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή. Δεν θέλησα συγκυβέρνηση.…», πρόσθεσε ανάμεσα στα άλλα ο Α. Σαμαράς.

Εδώ το δούλεμα πάει σύννεφο! Απ’ την μια μας λέει ότι διαφωνεί με την πολιτική που εφαρμόζεται τόσο καιρό –αυτός ήταν και ο λόγος που είδε τα δημοσκοπικά ποσοστά της Ν.Δ να ανεβαίνουν- και από την άλλη στηρίζει μια κυβέρνηση που θα εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια και χειρότερη πολιτική.
Και φυσικά δεν πείθουν κανέναν τα παραμύθια του ότι «δεν θέλει συγκυβέρνηση». Αφού και με τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ θα περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα τι παπάρα είναι αυτή που λέει σε ανακοίνωση της η Ν.Δ ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν συγκυβερνούμε»; 

Το καθήκον της λεγόμενης μεταβατικής κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί στο Πολυνομοσχέδιο –κάτι που επισήμανε σήμερα και ο Ευ. Βενιζέλος-  (έχουμε γράψει αναλυτικά σε περασμένη ανάρτησή μας) αλλά και να συνταχτεί ένας προϋπολογισμός για το 2012 που θα σφαγιάζει μισθούς και κοινωνικές δαπάνες,  θα αποσκοπεί στην περικοπή των λαϊκών εισοδημάτων και θα εξαπολύει καινούργια φοροεπιδρομή. 

Ο Α. Σαμαράς το πιθανότερο είναι ότι απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα του κόμματος του που είχε αντιρρήσεις απ’ αυτή την κολεγιά που έκανε το κόμμα του με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και ήθελε να καταλαγιάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Γιατί σίγουρα ξέρει το έργο που έχει να επιτελέσει η κυβέρνηση στην οποία συμμετάσχει το κόμμα του, όπως γνωρίζει επίσης ότι την ερχόμενη βδομάδα έρχεται στην χώρα μας η τρόϊκα για να φτιάξει μαζί με την νέα κυβέρνηση το καινούργιο μνημόνιο και την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που θα φέρουν νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.