Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Βόμβα ΔΝΤ και στην Ιταλία
Σχέδιο 600 δισ. ευρώ έχει στα σκαριά το ΔΝΤ 

Τηλεφωνική συνομιλία Μόντι – Λανγκάρντ 

Πιθανή παρέμβαση και από την ΕΚΤ 

Έρχονται εφιαλτικές μέρες για τους Ιταλούς και την Ευρώπη 


Από το News247


Σάλος στην Ιταλία από δημοσίευμα της La Stampa. Η εφημερίδα ισχυρίζεται στο κεντρικό της θέμα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας. Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα, «το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, αν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, μπορεί να φτάσει τα εξακόσια δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να δοθεί στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι περιθώριο δώδεκα με δεκαοκτώ μηνών για να εγκρίνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις χωρίς το συνεχές βάρος του δημόσιου χρέους». 

Η εφημερίδα, ιδιοκτησίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, Fiat, κάνει αναφορά σε τόκους ύψους 4% με 5%, πολύ χαμηλότερους από το 7% με το οποίο η Ιταλία δανείζεται, πλέον, στις αγορές. 

Το υψηλότατο, όμως, συνολικό ποσό του σχεδίου υπαγορεύει πιθανή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διότι οι διαθέσιμοι πόροι του ΔΝΤ, στην φάση αυτή, θα μπορούσαν να μην είναι επαρκείς. 

Η La Stampa προσθέτει ότι «υπήρξε τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνομιλία του νέου Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, υπό το φως των συνεχώς εξελίξεων, που καθιστούν παρωχημένες τις αποφάσεις της διάσκεψης G20 των Καννών». 

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στην εν λόγω διάσκεψη ο τότε Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «είχε ευχαριστήσει την κυρία Λαγκάρντ για την προσφορά οικονομικής βοήθειας» θεωρώντας ότι η Ιταλία θα μπορούσε να βγει με τις δυνάμεις της, χωρίς έξωθεν στήριξη, από την οικονομική κρίση. 

Αν, τελικώς, το σχέδιο του ΔΝΤ εφαρμοσθεί, η La Stampa θεωρεί ότι θα επικεντρωθεί σε δυο σημεία: στην ανάγκη μείωσης του δημοσίου χρέους και ενίσχυσης της ανάπτυξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.