Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΝΑΙ -πλεον- Η ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΛΥΣΗ!ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!

Η παραμονή μας στο ευρώ σηματοδοτεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Οι εκβιασμοί της τρόϊκας είναι καθημερινό μενού, με την εθνική ταπείνωση και τον εξευτελισμό των Ελλήνων να βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη.
Ας πάψουν πια οι εγχώριοι πολιτικοί απατεώνες σαν τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο, να εκφοβίζουν τον λαό ότι θα επέλθει η συντέλεια της χώρας εάν φύγουμε από την ευρωζώνη και επιστρέψουμε στη δραχμή. Η ολοκληρωτική καταστροφή μας επέρχεται καθημερινά με την συνέχιση της παραμονής μας στο ευρώ. Το νόμισμα αυτό, στα χέρια της Γερμανίας χρησιμοποείται ως όπλο εκβιασμού, υποδούλωσης του λαού μας και αρπαγής από μέρους της, τής δημόσιας περιουσίας μας. Με το ευρώ έχουν -ήδη- καταλυθεί οι δημοκρατικές ελευθερίες, τα  ανθρώπινα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του λαού στην εργασία.
Όταν η καγκελάριος της Γερμανίας  δηλώνει αναιδώς στο Κοινοβούλιό της ότι "οι χώρες με μεγάλο δημόσιο χρέος πρέπει να χάνουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους", τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για προκειμένου να γίνει αντιληπτή η μετάλλαξη της Ευρώπης σε οργάνωση με φασιστικά στοιχεία όπου η τοκογλυφία καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού;
Ο τελευταίος εκβιασμός των δανειστών μας "αν δεν υπογράψετε το  Μνημόνιο της 27ης Οκτωβρίου για την παραχώρηση της περιουσίας και εθνικής σας κυριαρχίας, δεν παίρνετε την 6η δόση" , αποτελεί την πιο ωμή απόδειξη ταπείνωσης, διαπόμπευσης του λαού μας και παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας στους εγκληματίες της διεθνούς τοκογλυφίας.
Και αυτά, λόγω του ενιαίου ευρωπαϊκού ομίσματος, του ευρώ!
Έτσι θέλει να πορευτεί για τα επόμενα χρόνια το έθνος μας;
Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια και ανεξαρτησία, είναι ανάγλκη να επιστρέψουμε στην δραχμή. Ναι, ΝΑ ΠΟΎΜΕ ΌΤΙ ΞΕΝΙΚΑΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΉ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΚΡΆΤΟΥΣ
Το έθνος μας θεμελίωσε για χιλιάδες χρόνια  την ύπαρξή του μέσα από το τρίπτυχο ελευθερία, αυτονομία, αυτάρκεια. Μπορούμε λοιπόν να παράγουμε τα δικά μας αγαθά, αυτά τα οποία φρόντισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να μας εξαναγκάσουν να μην παράγουμε, αλλά να τα εισάγουμε από άλλες χώρες.
Ας φύγουμε από την ξεφτιλισμένη Ευρώπη των τοκογλύφων και ας τυπώσουμε χρήμα για να πληρωθούν συντάξεις, μισθοί κ.λ.π.

Τα υπόλοιπα, τα λέει με κάθε λεπτομέρεια ο Γιώργος Δελαστίκ, ο έμπειρος σε αυτά τα θέματα δημοσιογράφος:
"Η εισαγωγή εθνικού νομίσματος επιτρέπει καταρχάς τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, καθώς το κράτος «κόβει νόμισμα» κι έτσι πληρώνονται μισθοί και συντάξεις. Η μη διαπραγματεύσιμη δραχμή διασφαλίζει το νόμισμα από ανεπιθύμητες υποτιμήσεις.

Όπως και σήμερα, τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό, τις εξαγωγές και τη ναυτιλία είναι οι εισροές που τότε θα μας εξασφαλίζουν το όποιο συνάλλαγμα, μαζί, φυσικά, με τα δάνεια που θα παίρνει η χώρα από το εξωτερικό.

Εννοείται ότι οι εισαγωγές προϊόντων στην Ελλάδα θα περιοριστούν. Εύλογο είναι το ερώτημα: Πώς θα πληρωθούν, με τι συνάλλαγμα, τα αναγκαία για την επιβίωση της χώρας προϊόντα, όπως πετρέλαιο, είδη διατροφής, αναγκαία μηχανήματα και οχήματα κ.λπ.;...

Ένα μοναδικό πλεονέκτημα

Εννοείται ότι τα έσοδα από τις εξαγωγές, τον τουρισμό κ.λπ., που πλέον θα είναι σε συνάλλαγμα, θα πρέπει να κατευθυνθούν πρωτίστως για την εισαγωγή των θεμελιωδών προϊόντων.

Η χώρα, όμως, τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες θα έχει και ένα προσωρινό, μοναδικό πλεονέκτημα: Το νόμισμα που θα εγκαταλείψει, το ευρώ, θα υπάρχει μέσα στην Ελλάδα σε δισεκατομμύρια και με υλική μορφή! Θα υπάρχει, δηλαδή, αρχικά συνάλλαγμα δισεκατομμυρίων για να εισαχθούν τα πρώτα αναγκαία προϊόντα. Αυτό δεν συνιστά τη λύση του προβλήματος, προσφέρει, όμως, μια αρχική, προσωρινή διευκόλυνση εισαγωγών.

Η επαναδραστηριοποίηση του σήμερα παρασιτικού εν πολλοίς και προσανατολισμένου στην είσπραξη επιδοτήσεων από την ΕΕ αγροτικού τομέα στην παραγωγή τροφίμων θα βελτιώσει αισθητά την κατάσταση. Εννοείται ότι θα πάψουμε να εισάγουμε πατάτες από την Αίγυπτο, φακές από το Πακιστάν και... ζύμη για ψωμί από την Κίνα!

Από εκεί και πέρα, τίθενται μια σειρά πολιτικά ζητήματα που θέλουν ξεχωριστή, μεγάλη συζήτηση. Θα απευθυνθούμε για δάνεια στη Ρωσία ή στην Κίνα; Θα θέλαμε να αγοράζουμε πετρέλαιο από το Ιράν; Και πολλά άλλα...

Πρώτον, πριν καν ανακοινωθεί επισήμως η επιστροφή στη δραχμή, έχει υπογραφεί η απόφαση απαγόρευσης εξαγωγής κεφαλαίων από την Ελλάδα χωρίς άδεια της Τράπεζας της Ελλάδος. Το μέτρο αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για να μην μπορούν να φύγουν κεφάλαια από τη χώρα.

Δεύτερον, εθνικοποιείται ακαριαία για σύντομο χρονικό διάστημα, η διάρκεια του οποίου θα καθοριστεί από τις εξελίξεις, το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ώστε, αφενός, να μην χάσουν οι καταθέτες τις αποταμιεύσεις τους και, αφετέρου, να μην μπορούν να παιχτούν κερδοσκοπικά παιχνίδια στο εσωτερικό της χώρας εις βάρος της ελληνικής οικονομίας".

Νόμισμα μη διαπραγματεύσιμο

Τρίτον, η κυβέρνηση ορίζει με πολιτικοοικονομικά κριτήρια τη νέα ισοτιμία δραχμής - ευρώ, όπως αυτή θέλει, και ταυτόχρονα διακηρύσσει την απόφασή της να ελέγχει και να ορίζει αυτή την εξέλιξη της ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος, διατηρώντας τη σταθερή στο μεσοδιάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι, τέταρτον, η κυβέρνηση απαγορεύει αυστηρά την εξαγωγή και την εισαγωγή δραχμών από και προς την Ελλάδα σε υλική ή λογιστική μορφή. Το μέτρο αυτό σημαίνει ότι η δραχμή δεν είναι κατ’ ουδένα τρόπο διαπραγματεύσιμη στα διεθνή χρηματιστήρια, άρα δεν μπορούν να την υποτιμήσουν οι κερδοσκόποι, αφού δεν έχουν δραχμές για να κάνουν συναλλαγές γύρω από την ισοτιμία της".
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.