Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

Απέναντι στους συνεχείς αγώνες λαού και εργαζόμενων εδώ και δύο χρόνια, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ προχώρησαν σε επίσημη συγκυβέρνηση. Κάτω από τις πιέσεις της Τρόικα και των Βρυξελλών και σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Παρά τις αντιπαραθέσεις και τις διαφορές τους, όλοι αυτοί συμφώνησαν στην παραπέρα αφαίμαξη του λαού, την οικονομική ισοπέδωση της χώρας και το ξεπούλημα όλου του πλούτου της.

Η πρώτη δήλωση του πρωθυπουργού Παπαδήμου (γνωστού τραπεζίτη και ΕΟΚάνθρωπου) έδειξε ξεκάθαρα ότι η πολιτική που εφάρμοζε μέχρι τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου θα συνεχιστεί. Τα μέτρα που ως τώρα έχουν ψηφιστεί όχι μόνο δεν θα παγώσουν, αλλά ήδη εφαρμόζονται με γοργούς ρυθμούς και με δραματικά αποτελέσματα για τον κόσμο. Οι στρατιές των ανέργων συνεχίζουν να αυξάνονται (στο ένα εκατομμύριο η επίσημη ανεργία) και ταυτόχρονα προχωράνε οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Καταργούν παροχές υγείας, στερούν ιατροφαρμακευτικό υλικό και προσωπικό από τα νοσοκομεία, στα σχολεία οι μαθητές εξακολουθούν να μην έχουν βιβλία ενώ ανακοινώνονται κι άλλες συγχωνεύσεις. Οι μισθοί μειώνονται. Τα μικρομάγαζα εξακολουθούν να κλείνουν. Τα εισοδήματα του λαού μειώνονται συνεχώς, σε βαθμό που να απειλείται και η επιβίωση για πολλούς ανθρώπους.
Συλλογική αντίσταση στα χαράτσια.

Σε αυτές τις δραματικές συνθήκες για το λαό, βρίσκεται σε εξέλιξη η φορομπηχτική πολιτική που σαν μόνο στόχο έχει να αφαιρέσει και τις τελευταίες οικονομίες που είχαν στην άκρη τα νοικοκυριά. Έχουν φτάσει οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα. Και ενώ στην αρχή η κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε ότι από το μέτρο αυτό θα εξαιρεθούν οι άνεργοι, άποροι, ανάπηροι κλπ, τελικά απαιτεί από ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως να πληρώσουν! Δεν εξαιρείται κανείς, είτε έχει να το πληρώσει, είτε όχι. Είτε μπορεί, είτε όχι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ στο Περιστέρι μόνο, έχουν δρομολογηθεί πάνω από 20.000 διακοπές ρεύματος από οφειλές στη ΔΕΗ, προ χαρατσιού. Με την εφαρμογή του χαρατσιού αυτό το νούμερο θα πολλαπλασιαστεί. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό. Το μόνο που δεν μας λένε είναι από που θα βρούμε λεφτά για να το πληρώσουμε. Γιατί απλούστατα δεν τους νοιάζει! Με δυο λόγια μας λένε ότι όποιος δεν έχει λεφτά για το χαράτσι τους, ας μην έχει ρεύμα!
Κανένας μόνος του. Κανένας χωρίς ρεύμα.

Μας βουλιάζουν στην πιο βάρβαρη εξαθλίωση. Μας γυρίζουν στο μεσαίωνα με το κερί και τη λάμπα πετρελαίου! Ο μόνος τρόπος για να απαντήσουμε είναι να βασιστούμε ο ένας στον άλλο. Όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στα χαράτσια τους και στην απειλή της διακοπής του ρεύματος. Όλοι μαζί, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Να μην αποδεχτούμε την εξαθλίωση!
Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια που μας επιβάλλουν

Παλεύουμε συλλογικά σε κάθε γειτονιά, σε όλο το Περιστέρι για:
Να ΜΗΝ μείνει ΚΑΝΕΝΑ σπίτι ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
Να μην μείνει κανένας μόνος του απέναντι στη ΔΕΗ και τους εργολάβους της

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ σε Ανοιχτή Συγκέντρωση
την Κυριακή 20 Νοέμβρη στις 11:00πμ
στην Πλατεία του Δημαρχείου,
για να συζητήσουμε και να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.