Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μέχρι πότε θα αφήνουμε την αστική τάξη να κάνει μόνη της ταξικό πόλεμο; (3 Βίντεο)



 Του Γ.Γ.

Το καπιταλιστικό σύστημα –όχι μόνο στην Ελλάδα- έχει σαπίσει και στην προσπάθεια της η εξουσία των μονοπωλίων να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση τα λαϊκά στρώματα οδηγεί τεράστιες μάζες του πληθυσμού στην εξαθλίωση και στον καιάδα της ανεργίας.  Μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των σημερινών φυλλάδων και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων επιβεβαιώνει την πάγια αρχή των μαρξιστών-λενινιστών: Τούτο το σύστημα δεν εκσυγχρονίζεται, η πάλη της εργατικής τάξης πρέπει να αποβλέπει στην ανατροπή του.

Στην χώρα μας και για λόγους που έχουμε αναλύσει σε περασμένες αναρτήσεις μας η καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι πιο βαθιά, οι συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα πιο έντονες. Κι αυτό το διαπιστώνουν ακόμα και οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία το 2012. Στην έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί φέτος στο 6,1%, έναντι 5,5% που υπολόγιζε η κυβέρνηση και οι διεθνείς δανειστές-τοκογλύφοι της χώρας ενώ η ανεργία αναμένεται να φθάσει στο 18,5% το 2012 (πλασματικό είναι αυτό το ποσοστό και στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερο). (Εδώ είναι καλό να θυμηθούμε τι έγραφε ο Μαρξστο «Κεφάλαιο» για την ανεργία στον καπιταλισμό).






Παράλληλα σε άλλη σημερινή εφημερίδα διαβάζουμε: «κούρεμα αποδοχών, αλλά και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων προωθεί τώρα η κυβέρνηση. Θα πρόκειται για την 5η, εντός 18μήνου, περικοπή των συντάξεων σε περισσότερα από 900.000 άτομα, αποτέλεσμα της κατάρρευσης των εσόδων, της υψηλής ανεργίας, της μείωσης των αποδοχών και της «απειθαρχίας» των επιχειρήσεων εν μέσω διάλυσης της δημόσιας διοίκησης».

Και σαν να μην έφταναν αυτά πάλι από αστικό έντυπο διαβάζουμε:
«Εβδομάδα-κλειδί για τις εξελίξεις στο Δημόσιο αυτή που διανύουμε, με επίσημη-πρώτη σήμερα για την εφεδρεία, καθώς 20.000 μόνιμοι υπάλληλοι θα πάρουν το πρωί τις διαπιστωτικές πράξεις που τους οδηγούν κατευθείαν στην απόλυση-εφεδρεία και ταυτόχρονα θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις που κατείχαν μέχρι σήμερα.
Αλλες 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα εφέδρων από την αρχή του νέου έτους Πρόκειται για το πρώτο κύμα της εφεδρείας στο Δημόσιο, που έχει άμεσα θύματα τους μόνιμους υπαλλήλους, ενώ όσοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου -υπολογίζονται περίπου στις 12.000 υπάλληλοι- θα μείνουν να αποτελέσουν το δεύτερο κύμα εφέδρων από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Συνολικά, οι υπάλληλοι που θα απομακρυνθούν με αυτό τον τρόπο από το Δημόσιο θα ξεπεράσουν τις 30.000 -περίπου 32.000 με 35.000 υπάλληλοι- και επίκειται η «αξιολόγηση» όλων -υπηρεσιών και υπαλλήλων- μέσα στο 2012, που θα κόψει με το μαχαίρι τουλάχιστον το 30% των υπηρεσιών και θα καταργήσει περί τις 120.000 θέσεις».




 
Και εδώ μπαίνει πάλι το μόνιμο βασανιστικό ερώτημα: Μέχρι πότε θα αφήνουμε την αστική τάξη να κάνει μόνη της ταξικό πόλεμο και να τον κερδίζει σε όλα τα μέτωπα;




Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.