Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Η DEXIA σώθηκε, αλλά... ποιοι άλλοι σώθηκαν μαζί της;
Από το XrimaNews

Η διάσωσή της κάνει αυτήν της Proton Bank να φαίνεται σταγόνα στη βροχή. Αλλά κάθε διάσωση τράπεζας συνεπάγεται τη μεταφορά απωλειών από τους τραπεζίτες και τις διεθνείς χρηματοοικονομικές εταιρείες στους κακόμοιρους φορολογούμενους και έτσι έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές στην DEXIA. 


Το πιθανότερο είναι να μην πάει το μυαλό σας σε δύο ονόματα, αν και ίσως θα έπρεπε, γιατί τα έχουμε παρουσιάσει πρώτοι στην Ελλάδα εδώ και 2,5 χρόνια, ως δύο από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο Χ.Α. Ποια είναι:

● Πρώτη και καλύτερη η Norges Bank, η οποία κατέχει 10,22 εκατ. μετοχές της DEXIA (στοιχεία Financial Times). 

● Δεύτερη η BlackRock με 5,5 εκατ. μετοχές. 

Τελικά ποιοι ακριβώς σώζονται από τα πακέτα διάσωσης; Σκεφτείτε το λίγο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.