Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα: Όχι στα χαράτσια των αγροτών – όλοι μαζί σε απεργία διαρκείας!



Στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, η ανάγκη για έναν υγιή αγροτικό τομέα που εκτός των άλλων θα εξασφαλίζει την τροφική αυτάρκεια της χώρας είναι μεγάλη. Κι’ όμως η κυβέρνηση, παρ’ ότι θα έπρεπε να κοιτάξει πρώτα απ’ όλα την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, αντιθέτως μοιάζει να προσπαθεί να τον εξοντώσει.
Η χαρατσοεπιδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη, χτυπά ανελέητα και τους μικρομεσαίους αγρότες, οι οποίοι μάλιστα πριν λίγο καιρό είχαν επιβαρυνθεί και με το χαράτσι του ΕΛΓΑ, χαράτσι που γονάτισε ιδιαίτερα τους μικρούς παραγωγούς, μεγάλο ποσοστό των οποίων δεν πλήρωσε, επειδή απλά δεν είχε να πληρώσει.
Παράλληλα, η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% που λειτουργεί εκβιαστικά από τους εμπόρους συμπιέζοντας τις τιμές στον παραγωγό, η φοροεισπρακτική επιδρομή με τα σημειώματα, οι εξευτελιστικές τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο νερό άρδευσης και στις εισφορές του ΟΓΑ, η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής κ.ά., έχουν οδηγήσει σε απελπισία και απόγνωση το αγροτικό δυναμικό της χώρας.

Το νέο χαράτσι που αφορά τα ακίνητα, επιβαρύνει διπλά τους αγρότες, οι περισσότεροι εκ’ των οποίων εκτός από σπίτι που μένουν, έχουν το «θράσος» να διατηρούν ηλεκτροδοτούμενες αποθήκες όπου φυλάσσουν εργαλεία και προϊόντα και οι οποίες τελικά δεν εξαιρούνται από τις ορέξεις του Μπένυ και της τροϊκοπαρέας…. Αγροτικές “πολυτέλειες” θα πείτε, που σε καιρούς τροϊκανούς είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες!
Είναι εμφανές, πως εάν η κυβέρνηση είχε σκοπό να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο, θα μπορούσε άνετα να το κάνει, αλλά δεν το έκανε.
Αντιθέτως, εν μέσω της τεράστιας κρίσης που πλήττει τον αγροτικό κόσμο, αποφάσισε πως ήρθε ο καιρός να (ξανά)βάλει τάξη στο ομολογουμένως άναρχο τοπίο των γεωτρήσεων και των πηγαδιών.
Κανένας φυσικά αγρότης (και μπράβο τους) δεν αρνείται πως στο θέμα των γεωτρήσεων πρέπει να μπει μια τάξη, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου το φαινόμενο της ερημοποίησης και της υφαλμύρωσης έχει αρχίσει να κάνει έντονη την παρουσία του. Το γεγονός όμως πως εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, με όλα τα προαναφερόμενα να έχουν κυριολεκτικά εξοντώσει όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, αυτοί καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να εξασφαλίσουν της άδειες χρήσης νερού του ΥΠΕΚΑ, έχει ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων.
Πραγματικά κανένας νοήμων άνθρωπος, δεν μπορεί να καταλάβει πως θα μπει τάξη στο θέμα των γεωτρήσεων, αφού κάθε γεώτρηση μπορεί να αδειοδοτηθεί εφόσον ο ιδιοκτήτης καταφέρει και πληρώσει το ποσό που απαιτείται για τις σχετικές μελέτες, ακόμα και εάν το νερό που βγάζει η γεώτρηση κριθεί ακατάλληλο! Ναι, καλά ακούσατε! Το ΥΠΕΚΑ που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με τις γεωτρήσεις που θα βγάζουν ακατάλληλο νερό και έτσι οι γεωτρήσεις αυτές θα εξακολουθούν να ποτίζουν (εάν δεν αλλάξει κάτι) τα λαχανικά, τα εσπεριδοειδή κ.τ.λ., μέχρι ο ειδήμων των περιβαλλοντικών θεμάτων υπουργός ΥΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, αποφασίσει για το αντίθετο!
Φυσικά, το όλο θέμα είναι ολόιδιο με το θέμα των αυθαιρέτων! Η κυβέρνηση που αγωνίζεται για την “αλλαγή” και το “νοικοκύρεμα”, δεν ενδιαφέρεται για το τι παρανομίες έχεις κάνει και την “επούλωση των τραυμάτων” που επέφερε η παρανομία σου, αλλά νοιάζεται μόνο για το εάν έχεις να πληρώσεις για να νομιμοποιήσεις την παρανομία σου! Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως σε αντίθεση με την υπόθεση των αυθαιρέτων, στο θέμα των γεωτρήσεων την ευθύνη για το χάος το έχει αποκλειστικά και μόνο το κράτος!
Ο αγροτικός κόσμος βράζει με τις εξελίξεις αυτές. Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που ο αγρότης βλέπει τα προϊόντα του είτε να σαπίζουν είτε να πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, μη αποκομίζοντας το παραμικρό κέρδος από την όλη διαδικασία της παραγωγής, την ώρα που οι μεσάζοντες και οι πολυεθνικές πλουτίζουν κλέβοντας τον ιδρώτα που χύνεται στην ελληνική γη, το ΥΠΕΚΑ υποχρεώνει τους αγρότες να πληρώσουν από 500 έως και 1000 ευρώ για την κάθε γεώτρηση, με τους περισσότερους μικρομεσαίους αγρότες να διατηρούν κατά μέσο όρο 3 γεωτρήσεις ο καθένας, δηλαδή να επιβαρύνονται με τουλάχιστον 1500 ευρώ ο καθένας! Πρόκειται δηλαδή για το «χαράτσι των χαρατσιών», που όπως φαίνεται έχει μόνο έναν στόχο: την εξόντωση και των τελευταίων (ηρωικών) μικρομεσαίων αγροτών που εξακολουθούν (σε πείσμα κάποιων) να ποτίζουν με τον ιδρώτα τους την Ελληνική γη!
Ήρθε η ώρα και οι υπόλοιποι Έλληνες, να σταθούμε πραγματικά δίπλα στον αγρότη, που όταν έρθει η “δύσκολη” ώρα θα κληθεί να ταΐσει έναν ολόκληρο λαό… και όπως φαίνεται, η ώρα αυτή πλησιάζει επικίνδυνα! Ήρθε η ώρα να πάψουμε να αντιδρούμε σπασμωδικά και μεμονωμένα, μόνο όταν έρθει η ώρα να πληρώσουμε εμείς και όλοι μαζί να αντιδράσουμε μαζικά και ταυτόχρονα ενάντια σε αυτούς που θέλουν να δουν μια επισιτιστική κρίση σε ευρωπαϊκό έδαφος! Γιατί με τον Έλληνα αγρότη να εγκαταλείπει τα χωράφια μαζικά, σε μια διαλυμένη και καταχρεωμένη με πανούργο τρόπο χώρα, που ήδη για να τραφεί πρέπει να εισάγει αγροτικά αγαθά μετά και τις συστηματικές προσπάθειες των Ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία 30 χρόνια, οι εικόνες που μας έρχονται από την Αφρική δεν θα αργήσουν να γίνουν πραγματικότητα και εδώ.
Και μη νομίζουν κάποιοι, πως μόνοι μας έχουμε βγάλει τα μάτια σε σχέση με το αγροτικό ζήτημα. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε την πολύτιμη στήριξη της Ε.Ε., που σήμερα, με την νέα ΚΑΠ (ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ) έρχεται να εξοντώσει τον μικρό κλήρο, εισάγοντας τον όρο «ενεργός αγρότης». Οι επιδοτήσεις πλέον θα πηγαίνουν μόνο στους «ενεργούς αγρότες», δηλαδή στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, πράγμα που σημαίνει ότι χιλιάδες Έλληνες που κατέχουν μικρά αγροτεμάχια (κληρονομιές συνήθως), αλλά δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δεν θα δικαιούνται πλέον επιδοτήσεων. Η ελληνική κυβέρνηση εξάλλου, προετοιμάζει ρύθμιση με την οποία οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δεν θα δικαιούνται να επεξεργαστούν – συσκευάσουν – τυποποιήσουν – εμπορευτούν, τους καρπούς της γης τους.
Πρακτικά, ένας μη «ενεργός» αγρότης που έχει 4 στρέμματα ελιές (τι ποιο σύνηθες στην Ελλάδα) από τις οποίες βγάζει το λάδι για το σπίτι του, άντε και ένα μεροκάματο εάν το λάδι πιάσει τιμή (έχει να πιάσει πάνω από 4 χρόνια), πλέον δεν θα παίρνει την επιδότηση από την οποία έβγαζε στην ουσία το μεροκάματο που λέγαμε. Επιπλέον και εάν τελικά περάσει η ρύθμιση που αφορά την επεξεργασία – τυποποίηση, τότε δεν θα μπορεί καν να βγάλει το λάδι για το σπίτι του, καθώς στο ελαιοτριβείο δεν θα επιτρέπεται η επεξεργασία των καρπών της γης του!
Πρέπει άλλωστε εκτός των άλλων να υπολογίζουμε και το γεγονός, πως αυτή τη στιγμή που το εγχώριο τραπεζικό σύστημα περιμένει το μπάμ από κάποια τράπεζα, η πρώτη υποψήφια για φούντο τράπεζα είναι η Αγροτική, στην οποία  είναι υποθηκευμένο τουλάχιστον το 1/3 της αγροτικής γης των Ελλήνων αγροτών! Υπάρχει ο κίνδυνος δηλαδή, να βρεθεί ένας μεγάλος αριθμός γαιών στα χέρια ξένων επενδυτών, στην  περίπτωση που η «τράπεζα των αγροτών» πάει για εκκαθάριση!
Να  το αναλύσουμε λίγο τώρα αυτό γιατί ο κίνδυνος κατάσχεσης είναι υπαρκτός , άμεσος χρονικά , και δεν αφορά μόνο τους αγρότες!
Ας δούμε τι έγινε στην περίπτωση της Proton Bank που χρεοκόπησε πρόσφατα .Το λαμόγιο ο Λαυρεντιάδης και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, έφαγαν τα φράγκα και την γλίτωσαν φθηνά με «πάγωμα των κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων».Την γλίτωσαν φτηνά γιατί τη μεγάλη μπάζα την είχαν βγάλει ήδη εκτός Ελλάδος ή την είχαν βάλλει σε όφ – σόρ εταιρείες οι οποίες ως γνωστόν είναι στο απυρόβλητο! Ποιος την πλήρωσε ;Μα φυσικά ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ! Πώς ;
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι κατοχυρωμένη με νόμο και επομένως θα ισχύσει και στις επόμενες τράπεζες που θα πτωχεύσουν στο άμεσο μέλλον. Να τι έγινε και τι θα γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις :
Η τράπεζα σπάει σε δύο κομμάτια. Το ένα το «υγιές» δηλαδή οι καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν την «νέα τράπεζα» που συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της αφού ανακεφαλοποιήται (=επιδοτείται) με λεφτά του Δημοσίου δηλαδή με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ !
Το άλλο κομμάτι το «άρρωστο » πάει για εκκαθάριση!
Την παραπάνω διαδικασία είχε το θράσος η κυβέρνηση να την παρουσιάσει σαν μια διαδικασία που  «εξασφαλίζει τις καταθέσεις»!!!
Κατ’ αρχήν οι καταθέσεις δεν διασφαλίζονται αφενός και αφετέρου η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα , επικαλούμενη προβλήματα ρευστότητας να επιβάλει εξευτελιστικά μικρό ανώτατο περιθώριο αναλήψεων !!!
Δηλαδή μπορεί ο πολίτης θεωρητικά να μην χάνει τις καταθέσεις του αλλά στην πράξη αυτές να παραμένουν δεσμευμένες και να μπορεί να κάνει ανάληψη π.χ.  έως 150 ευρώ τον Μήνα !
Τι γίνεται τώρα με το «άρρωστο» κομμάτι ;
Αν δεν έχεις πληρώσει κάποιες δόσεις του δανείου σου , η οφειλή σου περνάει στο κομμάτι της τράπεζας που πάει για εκκαθάριση. Βάση του νόμου ο «εκκαθαριστής» , δηλαδή η όποια άλλη τράπεζα έχει πάρει  (έναντι πινακίου φακής εννοείται) το «άρρωστο κομμάτι της τράπεζας» ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΩΦΕΙΛΗΣ ΣΟΥ !!!!
Αυτό έγινε κατά την εκκαθάριση της Λήμαν Μπράδερς που χρεοκόπησε στην Αμερική.
Έρχεται λοιπόν , ένα ωραίο πρωί η Χ τράπεζα και σου λέει :   «αγαπητέ κύριε Χαζοαλλουχάζεβε, ως κύριος της υποχρέωσής σου προς την πρώην τράπεζας «λαμογίονμπανκ» ,απαιτώ να μου εξοφλήσεις ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΟΥ !»
Επειδή λοιπόν κακόμοιρε κύριε Χαζοαλλουχάζεβε δεν θα μπορείς βέβαια να πληρώσεις , ή θα σου κατασχεθούν άμεσα τα κτήματα , τα ακίνητα έως και τα έπιπλα και ο ρουχισμός μέχρις εξοφλήσεως της οφειλής ,ή , θα αναγκαστείς να δεχτείς την «διάσωσή σου » αποδεχόμενος το νέο δάνειο με το εξωφρενικά μεγάλο επιτόκιο που θα έχει την «φιλευσπλαχνία» να σου παράσχει ο εκκαθαριστής δηλαδή η τράπεζα Χ !!!!
Φυσικά το νέο δάνειο θα επιβαρύνει και τους απογόνους σου για να μην εξακολουθήσεις και στο μέλλον να είσαι «κακός πελάτης»!
Αυτοί που δεν έχουν τίποτα προς κατάσχεση θα κληθούν να πληρώσουν με καταναγκαστική εργασία ή «σε είδος» δηλαδή με τα όργανά τους ή με «παροχή υπηρεσιών» στους οίκους «ευζωίας» στα νησιά ……
Ως Αμεσοδημοκρατική συνέλευση Λακωνίας ( Μολάοι ), χειροκροτούμε και χαιρετίζουμε κάθε απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που λαμβάνεται από αγροτικές ομοσπονδίες, συνεταιρισμούς ή συλλόγους και δηλώνουμε πως θα σταθούμε στο πλευρό τους και θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να βρεθούμε στον δρόμο, πλάι -πλάι με τους Έλληνες αγρότες. Προτείνουμε δε στους αγρότες, συμμετοχή με τρακτέρ στη γενική απεργία στις 19 & 20 Οκτωβρίου, για την οποία όπως έχουμε γράψει και αλλού, προτείνουμε να πάρει τη μορφή της απεργίας διαρκείας!
Κάνεις αγρότης να μην πληρώσει το «χαράτσι» του νερού, όπως και κανένα άλλο χαράτσι!

Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Μολάοι)

16 Οκτωβρίου 2011

Υ.Γ.: Προτείνουμε να δείτε τα παρακάτω ντοκιμαντέρ (πηγή: tvxs.gr), όπου ο καθένας μπορεί να καταλάβει ποιες είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται διεθνώς στον αγροτικό τομέα και γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν οδηγήσει στην απαξίωση τον αγροτικό κόσμο της χώρας θέλοντας να μας φορέσουν τις πολιτικές αυτές και στην Ελλάδα…
- Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto (ένα μεγάλο γενετικό πείραμα στην παραγωγή τροφίμων – και μια επιχειρηματική «βουτιά» σε έναν πακτωλό χρημάτων).
http://www.dailymotion.com/embed/video/xf7t1v
Ο κόσμος σύμφωνα με τη Μονσάντο by tvxorissinora

- «Τρόφιμα, Α.Ε.» – Τι τρώμε και πώς παράγεται; (Τι τρώμε και πώς παράγεται; Μια αποκαλυπτική ματιά στις πρακτικές των αμερικανικών εταιρειών που ελέγχουν τη βιομηχανία τροφίμων.)
http://www.dailymotion.com/video/xeqjbh_yyyyyyy-y-y_people#from=embed
- Ο άρτος ημών ο επιούσιος Καλωσήρθατε στη βιομηχανική παραγωγή τροφής υψηλής τεχνολογίας. Μια περιήγηση σε ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις
http://www.dailymotion.com/video/xj7vm5_y-yyyyy-yyyy-y-yyyyyyyyy_people#from=embed
http://plateiamolaon.wordpress.com/author/plateiamolaon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.