Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Οποιοσδήποτε δεν συμμετέχει σε μια συνέλευση δεν έχει το δικαίωμα ,ούτε να της υπαγορεύσει τι θα αποφασίζει αυτή ως αυτόβουλο πολιτικό όργανο ,ούτε δικαιούται να την ταυτίζει αυθαίρετα με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο ή όργανο ξένο προς αυτήν !




Το γνωρίζουμε ότι λέμε τα αυτονόητα αλλά  το κάνουμε γιατί λογής-λογής Γκεμπελίσκοι και δημαγωγοί τώρα τελευταία δεν διστάζουν ,-μέσα στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου «δημοκρατικού διαλόγου»- να κατασυκοφαντούν ανεξέλεγκτα.
Μπορεί βέβαια αυτό τα φαινόμενα να μας αγγίζουν ελάχιστα , ως συνέλευση , αλλά θα θεωρούσαμε την ενδεχόμενη γενίκευσή τους ως ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ του διαλόγου και της καλόπιστης κριτικής ,που αμφότερα αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας και δη της Άμεσης!

Περίπτωση Α’: Ένα πραγματικά ανεκδιήγητο άτομο που είναι μέλος του φόρουμ του σάϊτ  Real-democracy.gr , που υπογράφει με το ψευδώνυμο «Αλεξίνοος», είχε το απίστευτο θράσος να σχολιάσει τον τρόπο λήψης αποφάσεων της συνέλευσής μας με αφορμή την υπερψήφιση και ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ από αυτήν του κειμένου με τίτλο «ΨΗΦΙΣΜΑ :”Η Άμεση Δημοκρατία δεν είναι απλώς μια τεχνική διαβούλευσης και απόφασης, ούτε στενά πολιτειακό και συνταγματικό ζήτημα “ .

Ο «Αλεξίνοος» λοιπόν θεώρησε ότι είχε το δικαίωμα να μας κατηγορήσει, ότι σαν «παράρτημα της Βαβέλ» κάναμε copy-paste του παραπάνω κειμένου και πρόσθεσε μάλιστα ότι του φαίνεται «περίεργη η ομόφωνη  ενός κειμένου και μάλιστα με ομοφωνία κ.λπ. ,κ.λπ.…..

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να του απαντήσουμε αλλά θα δηλώσουμε ότι εμείς δεν είμαστε κομπλεξικοί , δεν είχαμε κανένα πρόβλημα που διάφορες συνελεύσεις ανά την Ελλάδα υιοθέτησαν ψηφίσματά μας όπως π.χ. την «Ρήτρα της Πλατείας» (http://plateiamolaon.wordpress.com/about/ ) ,ούτε  είχαμε και κανέναν ενδοιασμό να πράξουμε και εμείς κάτι ανάλογο!

Επειδή όμως θεωρούμε την εντελώς αυθαίρετη ταύτισή μας ,εκ μέρους του, με άσχετο με την συνέλευσή μας πολιτικό όργανο σήμερα 22/10/11 ψηφίσαμε και αποφασίσαμε να του απευθύνουμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΜΦΗ !

Ο συγκεκριμένος κύριος έχει φυσικά κάθε δικαίωμα να ασκεί την όποια κριτική του στα ψηφίσματα της συνέλευσής μας αλλά για το «πως» και το «γιατί» ,απλά δεν του πέφτει λόγος! Ειδικά ένας άνθρωπος σαν και αυτόν που έχει ασκήσει σωματική βία σε μέλλος της συνέλευσης του Συντάγματος ,είναι υπό αμφισβήτηση το εάν δικαιούται να μιλάει περί Δημοκρατίας…!


Β’ Περίπτωση :Κάποιος με το ψευδώνυμο «chester 1982» ως Γκεμπελικός κλωνίσκος που είναι , είχε το απίστευτο θράσος να μας στείλει e-mail στο blog της συνέλευσής μας ,στο οποίο μας απευθύνεται σε πρώτο ενικό πρόσωπο και «ρωτάει» : “αλλά ειλικρινά σε πιο αστυνομικό τμήμα ανήκεις”

Με το σημερινό μας ψήφισμα του απευθύνουμε και αυτού ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΜΦΗ και δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να αναφέρουμε τους λόγους γιατί είναι αυτονόητοι !

Τελειώνοντας δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να ξανά-ασχοληθούμε με συκοφάντες .

Καθιστούμε όμως ξεκάθαρο και προς κάθε κατεύθυνση ότι οι λογής –λογής συκοφάντες, είτε  είναι έμμισθοι πράκτορες του συστήματος είτε όχι , τον «αποδιοπομπαίο τράγο» που χρειάζονται δεν θα τον βρουν ούτε στην Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Μολάοι) αλλά ούτε στο Κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας !

22-10-2011 Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Μολάοι)

Plateiamolaon.wordpress.com                      smolaoi@yahoo.com

Σε ανάρτηση του παραπάνω ψηφίσματος στο Φόρουμ του σάϊτ Real-democracy.gr στην σελίδα :
http://real-democracy.gr/forum/psifisma-proeidopoiisi-opoiosdipote-den-symmetexei-se-mia-syneleysi-den-exei-dikaioma-oyte-na-
κάποιο άτομο που υπογράφει ως :sisachthia  σχολίασε την απόφαση της Λαϊκης μας Συνέλευσης ως εξής :
Υποβλήθηκε από sisachthia στις Κυρ, 23/10/2011 - 09:39. 
"Αγαπητέ Κλεομένη,
το πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στη Λ.Σ.της πλατείας δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός και προφανώς ούτε δική σου.
Τα ψηφίσματα ,που υποβάλλονται σε μια Λ.Σ. για ψήφιση πρπει να συγκεντρωνουν τις παρακάτω προυποθέσεις,για να μπορούμε να μλάμε για δημοκρατικό τρόπο λήψης της απόφασης.
α)Δημοσιοποιηση του χρόνου  της Λαικής συνελευσης (διαδικτυο,αφισάκια,τυπος)
β)Δημοσιοποιηση τουθεματος ημερησιας διάταξης και αν πρόκειται για ψήφισμα,που έχει συνταξει μια επιτροπή,αυτό πρπει να αναρτάται υποχρεωτικά ,έτσι ώστε ο καθε πολίτης-αγανακτισμένος,να έχει τον απαιτούμενο χρόνο να το επερξεργαστεί και αποφασίσει αν θα το ψηφίσει ή όχι.
Τα ψηφίσματα που έρχονται για ψήφιση τη τελευταία στιγμή ,σε μια συνέλευση τη σύγκληση της οποίας έχει αποφασίσει μια παρέα  (συνήθως πολιτική) ,χωρίς κανείς άλλος να γνωρίζει το παραμικρό ,είναι ψηφίσματα που εκφραζουν τη συγκεκριμένη παρέα και η χρηση του ονόματος των πλατειών είναι παραπλανητική ,καταχρηστική και άκρως καπελωτική.
Οσοι μετέρχονται τέτιες μακιαβελικές μεθόδους εκτός από απατεώνες ,είναι και εκκολαπτόμενοι δικτατορίσκοι του κινήματος."
Ερωτούμε λοιπόν την συλλογικότητα "Σεισάχθεια" και το ΕΠΑΜ κατ' επέκταση 1) εάν η παραπάνω εκφρασμένη άποψη αποτελεί και θέση του κινήματός τους
2) εάν γνωρίζουν το παραπάνω άτομο 
και 3) εάν υιοθετούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο αυτόβουλο μιας τοπικής λαϊκής συνέλευσης.
25 /10/11 Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Μολάοι)
Σημειωση ''ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ'' Ο υπογραφων παραπανω με το παραπλανητικο ψευδωνυμο ''sisachthia''
δεν εχει την παραμικρη σχεση με τη ''ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ''ουτε φυσικα με το Ε.ΠΑ.Μ.,το οποιο εχει αποδειξει με τη μεχρι τωρα πορεια του οτι ολες του οι δυναμεις κινουντε στην κατευθυνση της κινητοποιησης και της ενοτητας του λαου κατι που δειχνει οτι  του ειναι εντελως ξενη η υιοθετηση
τετοιου ειδους παρεμβασεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.