Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ



Καθηγητές πανεπιστημίου και επιστήμονες όλων σχεδόν των ειδικοτήτων γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, ψυχολόγοι, δάσκαλοι, που είναι μέλη του ΕΠΑΜ συγκρότησαν το δικό τους μέτωπο μέσα στο μέτωπο για ν’ αντιμετωπίσουν τη νέα απίστευτη και απρόκλητη επίθεση της δοσίλογης κυβέρνησης Γ.Α.Π.
Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα και ομόφωνα απεφάσισε να στείλει μία αυστηρότατη επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό των οικονομικών και το υπουργικό συμβούλιο, προτείνοντας άμεσα να εξαιρεθούν από οποιονδήποτε φόρο οι άνεργοι και η κατηγορία εκείνη των συμπολιτών μας που το εισόδημά τους είναι μικρότερο ή ίσο με το επίπεδο στοιχειώδους συντήρησης.
Το επίπεδο αυτό είναι διεθνώς αναγνωρισμένο εδώ και αιώνες και το σεβάστηκαν ακόμα και οι κυβερνήσεις του μεσαίωνα. Είναι το επίπεδο εισοδήματος εκείνο, που αν μειωθεί έστω και λίγο, ο άνθρωπος απειλείται με αργό θάνατο, απειλούνται δηλαδή οι στοιχειώδεις βιολογικές του λειτουργίες και όχι μόνο.

Η μορφή αυτή βίας, που είναι συνταγή δουλείας και βαρβαρότητας, είναι ιδιαίτερα κολάσιμη νομικά, είναι κοινωνικά κατακριτέα και απάνθρωπη και μόνο κατακτητές με αρρωστημένο εγκέφαλο θα μπορούσαν να την υιοθετήσουν.
Οι απειλές της κυβέρνησης ότι θα κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, θα γίνουν κατασχέσεις κλπ για όσους δεν θα πληρώσουν έχει προκαλέσει ήδη αναστάτωση και πανικό στους αναξιοπαθούντες, πολλοί εκ των οποίων καταφεύγουν σε γιατρούς λόγω οργανικών και ψυχικών διαταραχών και κρίσεων πανικού.
Η υποομάδα δε των χρόνιων πασχόντων, ιδιαίτερα εκείνων που το ηλεκτρικό ψυγείο το χρειάζεται απολύτως για τη συντήρηση των φαρμάκων τους πχ ινσουλίνη και άλλα, βρίσκεται σε απόγνωση και παρουσιάζουν επιπλοκές και η υγεία τους επιβαρύνεται.
 Είναι καθήκον μας λοιπόν να σταθούμε δίπλα τους, να τους στηρίξουμε, να τους προστατέψουμε, να τους φροντίσουμε.
Ο αριθμός των ανθρώπων αυτών μπορεί να φτάνει και τα 2.000.000 και τους παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας να γίνει απογραφή και να δηλώσουν με ειλικρίνεια ότι ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία.
Δεν έχει δικαίωμα κανείς ν’ απειλεί ασθενείς και ευπαθείς ομάδες, διότι μπορεί άμεσα να επιδεινωθεί η υγεία τους ή να πρωτονοσήσουν ψυχικά και σωματικά εξαιτίας όλων αυτών των εκβιασμών και απειλών.
Δηλώνουμε δε ότι θα καταγράψουμε και θ’ αναδείξουμε όποιους γίνουν θύματα των τρομοκρατικών συμπεριφορών της κυβέρνησης και θ’ αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.
Η επιθυμία μας είναι η κυβέρνηση να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να υποχρεωθεί να εξαιρέσει τις κοινωνικές αυτές ομάδες και ιδιαίτερα τους ασθενείς προτού ζήσουμε ανεξέλεγκτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Το αίτημα είναι παλλαϊκό, το εισηγείται η επιστημονική ομάδα του ΕΠΑΜ, δείχνοντας έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη, το δρόμο της ανθρωπιάς, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
Αν δεν συμμορφωθεί η κυβέρνηση στην τεκμηριωμένη εισήγηση της επιστημονικής ομάδας θ’ αναγκαστεί να υποβάλλει άμεσα μήνυση εναντίον του υπουργού οικονομικών και της κυβέρνησης για τις βλάβες στη σωματική και την ψυχική υγεία των πολιτών που θα πληγούν ή σε αυτοκτονίες ή σε αιφνίδιους θανάτους, που ενδεχομένως συμβούν και θα έχουν σχέση με την απειλή χρήσης βίας της ανάλγητης κυβέρνησης.  
Για την κατηγορία εκείνη που με θυσίες και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής της μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην καταβολή της επαχθούς και παράνομης φορολόγησης, η επιστημονική επιτροπή απεφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση τις κάτωθι διευκρινήσεις:
Α. πριν πληρώσουμε να εξηγηθεί πειστικά ποιες ανάγκες της πολιτείας θα καλυφθούν με τα χρήματα αυτά. Ποιοι οι στόχοι αυτής της παράνομης οικονομικής αφαίμαξης.
Β. να καταβάλλει η κυβέρνηση τα οφειλόμενα χρήματα σε πολλούς από μας που τόσα χρόνια μας παρακρατά. Ήδη καταρτίζεται κατάλογος τω πολιτών που το δημόσιο τους οφείλει και θα προσφύγουν ομαδικά.
Τα χρήματα να καταβληθούν έντοκα και με πρόστιμο 71% επί των τόκων υπερημερίας - λόγω ψυχικής οδύνης. Όπως δηλαδή ικανοποίησε η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το 1964, με υπουργό οικονομικών τον Κ. Μητσοτάκη τους δανειστές για τα δάνεια του 1881-1940.
Τα δάνεια αυτά τα αναγνώρισε, ως γνωστόν, ο Κ. Μητσοτάκης στο άρτιο και αυτά που ήταν μισοπληρωμένα να ξαναπληρωθούν. Το πρόστιμο 71% επεβλήθη για ψυχική οδύνη των δανειστών, που δεν ελάμβαναν τις δόσεις για πολύ καιρό.
Έτσι κι εμείς ζητάμε τουλάχιστον ίση μεταχείριση με τους τότε δανειστές, των οποίων τα δάνεια πληρώνονταν μέχρι το 2009!!!
Γ. να πραγματοποιηθεί συνάντηση της επιστημονικής μας επιτροπής με το επιτελείο του υπουργού οικονομικών για να συζητηθεί η νομιμότητα η μη της νέας αυτής φορολογικής επιδρομής.

Οι δοσίλογοι χρωστάνε
δεν θα πρέπει να ζητάνε.

Ανδρέας Γιαννουλόπουλος
Καρδιολόγος - Πνευμονολόγος

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.