Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Η αναμενόμενη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ως προς την ελληνική απαίτηση των γερμανικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχει ιδιαίτερη σημασία υπό τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κατοχής.
Το ΕΠΑΜ ζητά την έμπρακτη αποζημίωση και δικαίωση του ελληνικού λαού για τις πολεμικές καταστροφές και τις ναζιστικές θηριωδίες και στηρίζει τις απαιτήσεις του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που περιλαμβάνουν:
α) Το ποσό των 7.100.000.000 δολλαρίων ΗΠΑ, που της επεδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην οικονομική υποδομή της χώρας.
β) Το αναγκαστικό δάνειο των 3.500.000.000 δολλαρίων ΗΠΑ που εισέπραξε η Γερμανία κατά τα έτη 1942-43.
γ) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαιρέθηκαν κατά την γερμανική κατοχή ’41-’44 από Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
δ) Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των εγκλημάτων του Γερμανικού στρατού κατοχής, σε βάρος αμάχων Ελλήνων πολιτών.
Συμμετέχουμε και καλούμε όλους να παρευρεθούν στην ανοικτή συνέντευξη Τύπου, στο Θέατρο ΑΛΦΑ, Πατησίων 37, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και στις 12 το μεσημέρι, και να ενημερωθούν για το μέγιστο αυτό εθνικό ζήτημα και τις εξελίξεις στην Χάγη κατά την συνεδρίαση του Ανοικτού Δικαστηρίου.


ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ)
Αθήνα, 20-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.