Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Το νερό της πόλης, το νερό των ανθρώπων


Του Παντελή Ραδίση*
Όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι «τα πράγματα» δεν πάνε καλά. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η κατάσταση αυτή είναι τεχνητή, ότι η πατρίδα ξεπουλιέται, οι άνθρωποί μας επιχειρείται να μετατραπούν σε σύγχρονους δούλους. Σε μια πρωτοφανή αναδιάταξη του παγκόσμιου μοντέλου διακυβέρνησης, το σχέδιο επιχειρείται να υλοποιηθεί τόσο από τους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες όσο και από το διεθνές αόρατο κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο,. Η χώρα στην κλίνη του Προκρούστη αποτελεί το πρώτο πείραμα σε παγκόσμια κλίμακα της νέας τάξης πραγμάτων. Όλος ο προηγούμενος χρόνος καταναλώθηκε για την δημιουργία του νομικού πλαισίου και την προετοιμασία των συνειδήσεων των ανθρώπων. Τώρα περνάμε σε δεύτερη φάση. Είναι η φάση της υλοποίησης του σχεδίου. Πολλοί φτωχοί, ελάχιστοι πλούσιοι. Διαφάνεια, Ελευθερία, Διαβούλευση, Δικαιοσύνη είναι οι έννοιες που διαστρέφονται για να επιβληθεί η δυστυχία των ανθρώπων. Να επιβληθεί στην Ευρώπη, όπου οι εργαζόμενοι με ποταμούς αίματος εξαγόρασαν την δημοκρατία, την ελευθερία και την ευημερία. Το κοινωνικό συμβόλαιο που επέβαλε η Γαλλική Επανάσταση βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Το σχέδιο της δυστυχίας αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης. Στην πατρίδα μας δοκιμάζεται το μοντέλο υλοποίησης. Μόλις ολοκληρωθεί θα εφαρμοσθεί και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Μετά θα είναι εύκολο να γίνει παγκόσμιο.

Είναι φανερό ότι οι παραδοσιακές μορφές αγώνα (απεργίες, διαδηλώσεις κλπ) δεν είναι πλέον αρκετές. Τα κινήματα πολιτικής ανυπακοής, όσο περνά ο καιρός, θα αναπτύσσονται και θα διευρύνονται. Από ότι φαίνεται είναι από τα λίγα πράγματα που προβληματίζει τις ελίτ. Ο πόλεμος είναι οικονομικός. Οι πολιτικοί είναι η κορυφή του παγόβουνου. Πίσω από αυτούς είναι οι εργολάβοι, οι κάτοχοι των ΜΜΕ, οι τραπεζίτες ντόπιοι και ξένοι. Αυτοί σχεδιάζουν τις πολιτικές, αυτοί σχεδιάζουν την προπαγάνδα, αυτοί δημιουργούν τους «τεχνοκράτες – ειδικούς», οι οποίοι επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες ότι η ανελευθερία είναι καλό πράγμα, η ιδιοκτησία είναι βάρος, η δυστυχία σήμερα θα προσφέρει την σωτηρία σε μία άλλη ζωή. Αρκεί ο διπλανός μας να είναι ποιο ανελεύθερος από εμάς, να έχει λιγότερα και να είναι περισσότερο δυστυχής.
Η εξυπνάδα στους ανθρώπους δεν οφείλεται σε κληρονομικά γονίδια. Συναρτάται άμεσα με τις συνθήκες διαβίωσης, με την διατροφή και με την εκπαίδευση. Οι πρώτοι στόχοι λοιπόν είναι αυτοί. Περιορισμό της εκπαίδευσης σε λίγους, περιορισμός στην διατροφή, με την κατακόρυφη αύξηση της τιμής των τροφίμων, χειρότερες συνθήκες διαβίωσης λόγω αυξήσεως του κόστους διατήρησης του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα σταδιακή «απαλλοτρίωση» της ατομικής ιδιοκτησίας, κοινωνικός αυτοματισμός και εγκαινιασμός «τεχνιτών παραδείσων» για να μην μπορέσουν και αντιδράσουν οι πολίτες όλοι μαζί. Τα κάπνισμα απαγορεύεται για το καλό μας. Τα ναρκωτικά ελεύθερα, πάλι για το καλό μας. Η εγκληματικότητα υπό την διακριτική παρακολούθηση του Κράτους.
Το προηγούμενο διάστημα ένα είναι το ερώτημα, που επαναλαμβάνεται, σε όλες τις συναθροίσεις των συμπολιτών μας, όπου και εάν γίνονται αυτές. Αν όχι αυτοί, ποιοι;
Υπάρχει εναλλακτική λύση;
Η απάντηση είναι απλή. Εμείς. Όχι ως εναλλακτική λύση, αλλά ως σωτήρια λύση, γιατί αυτοί που κυβερνούν δεν αποτελούν καν λύση.
Πώς;
Ο πόλεμος, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι οικονομικός. Λίγοι άνθρωποι, κακόβουλοι, χρησιμοποιώντας τους υλικούς πόρους όλων μας, πλουτίζουν οι ίδιοι. Αυτό όμως δεν τους είναι αρκετό. Θέλουν με νομιμοφανή τρόπο ή καλύτερα με κάθε τρόπο, όχι μόνο να κρατήσουν τα κέρδη τους, αλλά να μην επιστρέψουν ούτε το κεφάλαιο που δανείστηκαν. Πρώτος στόχος τους η ιδιωτικοποίηση του νερού, ο έλεγχος της παραγωγής των τροφίμων, η ενέργεια και η παιδεία. Σε όλους αυτούς τους τομείς, ο Ελληνικός λαός για δεκαετίες έχει επενδύσει απίστευτα χρήματα. Το κεφάλαιό του. Και όταν λέμε Ελληνικός λαός δεν είναι μία έννοια αφηρημένη, δεν είναι κάποιοι άλλοι, είμαστε όλοι εμείς. Ζητούν από τον καθένα από εμάς, με εκβιασμούς και τεχνάσματα, να συναινέσουνε να μας πάρουν το κεφάλαιο. Θα τους αφήσουμε; Το νερό της Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι θα πουληθεί πρώτο. 70.000.000 €. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 550.000 υδρόμετρα, δηλαδή η αντιστοιχία είναι 136 € ανά υδρόμετρο. Το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί ούτε στην ετήσια αύξηση που θα γίνει ανά υδρόμετρο, εάν το νερό το πάρουν ιδιώτες. Απόδειξη για αυτόν τον ισχυρισμό είναι η διεθνής εμπειρία (Βερολίνο, Παρίσι, Βολιβία, Χιλή) που στο παρόν άρθρο δεν κρίνεται απαραίτητο να αναλυθεί γιατί αυτά έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί σε πολλά μέσα σε όλο τον κόσμο.
Η κίνηση 136 είναι μία πρωτοβουλία ανώνυμων απλών ανθρώπων, η οποία επιχειρεί να κάνει πραγματικότητα τρία απλά πράγματα. Α) Το νερό δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Β) Εάν συνεννοηθούμε, μπορούμε Γ) Οι δήθεν ειδικοί δεν γνωρίζουν καλύτερα από εμάς.
Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι, ας τους εμποδίσουμε να πάρουν το κεφάλαιο το δικό μας και των οικογενειών μας, ας εμποδίσουμε τους τοκογλύφους να μας πάρουν τις ζωές, ας αγνοήσουμε τις προσπάθειες που κάνουν να στρέψουν τον ένα εναντίον του άλλου για να περνούν αυτοί καλύτερα. Πρακτικά, μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τα χρήματα που δίνει ο καθένας από εμάς, απαντούμε στην κερδοσκοπία με συνεργασία. Με ένα μικρό ποσό αγοράζουμε εξ αδιαιρέτου ένα μικρό κομμάτι από το 40% της ΕΥΑΘ με το δικαίωμα της διοίκησής της.
Σε αντίθετη περίπτωση, αυτό το ποσό θα το πληρώσουμε στο μέλλον στο πολλαπλάσιο και το κεφάλαιο του καθενός μας θα έχει χαθεί οριστικά.
Πολλοί θα πουν γιατί να αγοράσουμε κάτι που είναι δικό μας. Να τους εμποδίσουμε να πουλήσουν την δημόσια περιουσία με τους παραδοσιακούς τρόπους.
Η απάντηση σε αυτό είναι επίσης απλή. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη. Ο πόλεμος, ο οποίος διεξάγεται εναντίον μας είναι σε όλα τα επίπεδα. Η απάντησή μας επίσης πρέπει να είναι σε όλα τα επίπεδα και στο οικονομικό και στο τεχνοκρατικό και ας φαντάζει το προνομιακό τους πεδίο. Αν το πιστέψουμε μπορούμε να τους νικήσουμε.
*Δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Ε.Πα.Μ., μέλος της κίνησης 136

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.