Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πανηγυρίζουν τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών (Βίντεο)Πανηγυρίζει το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΕΒ –ο όμιλος ΜΜΕ Αλαφούζου- δια στόματος Μπάμπη Παπαδημητρίου γιατί ήρθαν στην χώρα μας ξένοι εκπρόσωποι καπιταλιστών που σε συνεργασία με τον μνημονικό κυβερνητικό θίασο του ΓΑΠ «θα βάλουν σε τάξη το Ελληνικό κράτος», ισοπεδώνοντας και οδηγώντας στην εξαθλίωση τεράστιες εργατικές και λαϊκές μάζες, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων πλιτσικολόγων.

Η Ελλάδα «μοιάζει να είναι το τελευταίο Σοβιετικό κράτος που έχει απομείνει στην Ευρώπη» μας είπε το παπαγαλάκι ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, που χαιρέτησε με ενθουσιασμό το κλιμάκιο των ξένων τοποτηρητών που ήρθε στην χώρα μας. Τα ίδια ακριβώς γράφει κάθε μέρα στην φυλλάδα «Καθημερινή»Η νέα μόδα των αστών δημοσιολόγων είναι να χαρακτηρίζουν οτιδήποτε το κρατικό, ακόμα και τους κρατικούς ελέγχους σαν «σοβιετικό μοντέλο». Οι πιο λυσσασμένοι απ’ αυτούς τους δημοσιολόγους χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως «το τελευταίο κομμουνιστικό κράτος στην Ευρώπη» και το γράφουν σοβαρά αυτό.…

Τώρα που οι κοινωνικές σχέσεις έχουν γείρει καταθλιπτικά υπέρ των καπιταλιστών, οι τελευταίοι δεν θέλουν το κράτος ως προστάτη-διαιτητή (με όρους «παράγκας») που θα τους προστατεύει από την ταξική πάλη των εργατών. Θέλουν έναν καπιταλισμό απαλλαγμένο από παλαιότερες συμφωνίες «εξισορρόπησης» της ταξικής πάλης, για να επιπέσουν αχαλίνωτοι επί των εργαζόμενων. Ο,τι έχει απομείνει από το παρελθόν, όπως οι ρυθμισμένες με νόμους εργασιακές σχέσεις, η κοινωνική ασφάλιση, κάποιες προνοιακές δομές, πρέπει να καταστραφεί διότι είναι... σοβιετικού τύπου. Η «αγορά» πρέπει ν’ αφεθεί να ρυθμίσει τα πάντα.

Για τους εργαζόμενους κάθε προσπάθεια να γαντζωθούν στο παρελθόν είναι καταδικασμένη. Αμυντικές μάχες, βέβαια, πρέπει να δοθούν, με συνείδηση όμως ότι αυτές είναι μάχες οπισθοφυλακών, που απλώς καθυστερούν τον αντίπαλα Αν όμως δεν υπάρξει ταξική πολιτική οργάνωση και όραμα κοινωνικής ανατροπής, ο αχαλίνωτος καπιταλισμός θα νικήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.