Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΧΩΡΑ!



 

ΔΙΑΤΡΗΤΗ Η ΕΥΠ! ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
... ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


Σε στενό αμερικανο-βρεττανικό κατασκοπευτικό κλοιόφαίνεται ότι βρίσκεται η χώρα μετά και τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως και θέλουν κορυφαίο στέλεχος της ΕΥΠ να κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Βρεττανίας!
Το γεγονός αυτό έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων αποκαλύψεων του πορίσματος του Εισαγγελέα Εφετών, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ υπεδείχθησαν ως αυτουργός των παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και της τότε ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΥΠ, αλλά και επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα να ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας.

Είναι σαφές ότι στους κόλπους της ΕΥΠ υπάρχουν θύλακες ξένων κέντρων και υπηρεσιών, οι οποίοι λειτουργούν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Το πρόβληματα αυτά -τα οποία κατά καιρούς έρχονται στη δημοσιότητα-, πέραν του ρόλου των  ξένων υπερδυνάμεων και των συναλλαγών που έχουν με υπαλλήλους και ομάδες εντός της ΕΥΠ, αναδεικνύουν το φλεγον ζήτημα της οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΥΠ, η οποία βρίσκεται εκτός κάθε κοινοβουλευτικού ελέγχου. 
Σε ό,τι αφορά το νέο σκάνδαλο ''κατασκοπείας''  στην ΕΥΠ υπερ Βρεττανιικών Μυστικών Υπηρεσιών,  ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας ο οποίος ήταν παράλληλα προϊστάμενος της περιώνυμης ομάδας «OLAF», ομάδα που χειρίζεται το «βαλιτσάκι» των υποκλοπών της ΕΥΠ αλλά και άλλα υπερσύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεων τα οποία έχει αποκτήσει η υπηρεσία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχει απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θέτει σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο υπάλληλο...
 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του στελέχους της ΕΥΠ βρέθηκαν e-mail με απόρρητα έγγραφα που είχε στείλει σε διάφορες βρετανικές υπηρεσίες!Αξιωματούχοι της ΕΥΠ μιλούν για «μία ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση διαφθοράς στο εσωτερικό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών που έρχεται σε συνέχεια των κατηγοριών για κατασκοπεία που είχαν υπάρξει -πριν από ένα χρόνο- σε βάρος άλλου στελέχους της ΕΥΠ που φερόταν να είχε στον φοριαμό του απόρρητα έγγραφα». Σημειώνεται ωστόσο ότι η τότε κατηγορία κατέπεσε στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα αξιωματούχοι μιλούν για έναν αδυσώπητο πόλεμο στο εσωτερικό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.
Η άτυπη ομάδα «OLAF» της ΕΥΠ δημιουργήθηκε πριν από εφτά χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης. Είχε αποκτήσει σειρά συστημάτων παρακολούθησης (μικροκάμερες, σύστημα καταγραφής ήχων, διόπτρες νυκτός κλπ) προκειμένου να παρακολουθεί εμπλεκόμενους σε υποθέσεις κατασκοπείας, οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας. Παράλληλα η ίδια υπηρεσία είχε στην διάθεσή της μία φορητή συσκευή -σε μέγεθος βαλίτσας- για την παρακολούθηση κινητών υπόπτων. Στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί υπόνοιες ότι η συγκεκριμένη ομάδα εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών που αναδείχθηκε το 2005 αλλά και ότι το βαλιτσάκι των υποκλοπών υπενοικιάζεται σε επιχειρηματίες προκειμένου να παρακολουθούνται τα κινητά «αντιπάλων» τους. Ακόμη είχαν υπάρξει φήμες για παρακολούθηση, με την ίδια συσκευή, πολιτικών προσώπων. Χωρίς όμως να υπάρξει οποιαδήποτε τεκμηρίωση αυτών των κατηγοριών.
Το στέλεχος της ΕΥΠ που κατηγορείται, είχε αναλάβει την θέση του προϊσταμένου την περίοδο 2005-2006. Προ μερικών μηνών υπήρξε καταγγελία από δύο αστυνομικούς, που ήταν αποσπασμένοι στην ΕΥΠ και οι οποίοι ήσαν υφιστάμενοί του, ότι έστελνε ύποπτα e- mail στο εξωτερικό και κυρίως στην Μ. Βρετανία. Ακολούθησε έρευνα αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ, που ανέλαβαν την υπόθεση και εντόπισαν την ύποπτη ηλεκτρονική αλληλογραφία. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να είχε στο παρελθόν εκπαιδευθεί στην χώρα αυτή. Από την πλευρά το ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για μία συνήθη, υπηρεσιακή αλληλογραφία και για πόλεμο σκοπιμοτήτων.
πηγή: tovima.gr

*Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της iskra παραθέτουμε σχετικά ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:

ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΕΥΠ

www.theinsider.gr
Νέο σκάνδαλο προ των πυλών στη... πολύπαθη ΕΥΠ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του INSIDER τέθηκε σε αργία και ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας υπαλλήλων της ΕΥΠ, με τη βαριά και απαξιωτική κατηγορία της κατασκοπείας. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του στελέχους της ΕΥΠ βρέθηκαν e-mail με απόρρητα έγγραφα που είχε στείλει σε διάφορες βρετανικές υπηρεσίες.
 
Πρόκειται ουσιαστικά για την συνέχεια του σκανδάλου που αποκαλύφθηκε τους προηγούμενους μήνες, όταν ένα από τα παλιά πρώην επιτελικά στελέχη της ελληνικής αντικατασκοπείας -που διατηρούσε θέση-κλειδί στις εγχώριες μυστικές υπηρεσίες- κατηγορήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών για κατασκοπεία, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα. Επρόκειτο για μια πρωτοφανή απόφαση για τα δεδομένα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, που αποκάλυψε την δημιουργία ενός παρακρατικού "παραμάγαζου".
 
Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη, το στέλεχος της ΕΥΠ κατείχε παρατύπως περισσότερα από 5.000 απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ «με σκοπό να τα παραδώσει σε ξένους αξιωματούχους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο. Τα απόρρητα στοιχεία είχαν βρεθεί σε φωριαμό μέσα στο γραφείο του, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενεργήθηκε τον Απρίλιο του 2010. Ανάμεσα στα έγγραφα που εντοπίστηκαν ήταν και εκατοντάδες πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ, αλλά και σειρά στοιχείων για έρευνες των μυστικών υπηρεσιών κυρίως σε γειτονικές χώρες. Επιπλέον υπήρχε ένας ογκώδης φάκελος που αναφερόταν σ΄ ένα δορυφορικό σύστημα εποπτείας των συνόρων, δεκαεπτά σελίδες από διαγωνισμό πρόσληψης στην ΕΥΠ στις 6 Μαρτίου του 2000, 114 διαγωνίσματα υποψηφίων για την ΕΥΠ, δελτία από τέσσερα ψυχομετρικά τεστ υποψηφίων και άλλα.


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ;

www.defencenet.gr
Σκάνδαλο κατασκοπείας υπέρ της Βρετανίας από κορυφαίο στέλεχος της ΕΥΠ έχει ξεσπάσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κατασκοπεία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας, η οποία είναι αρμόδια για τις επιχειρήσεις επιτήρησης και παρακολούθησης "στόχων" εντός του ελληνικού εδάφους (στελέχη ξένων μυστικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται εντός της Ελλάδας κλπ).
Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή τέθηκε σε διαθεσιμότητα το στέλεχος, ο οποίος παντως δηλώνει "Αθώος". Οπωσδήποτε επειδή στην συγκεκριμένη υπηρεσία υπάρχει μια έντονη, ας την χαρακτηρίσουμε "αντιπαλότητα" μεταξύ διαφόρων ομάδων και τομέων, δεν υιοθετούμε τα όσα αναφέρονται στην δίωξη, αφού πρόσφατα αθωώθηκε άλλο στέλεχος της ΕΥΠ που είχε πέρσι κατηγορηθεί για υπεξαίρεση απόρρητων εγγράφων που είχαν βρεθεί στο γραφείο του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του στελέχους της ΕΥΠ βρέθηκαν e-mail με απόρρητα έγγραφα που είχε στείλει στις βρετανικές υπηρεσίες MI5 (αντικατασκοπία και αντιτρομοκρατία) και την ΜI6 (κατασκοπεία στο εξωτερικό της Βρετανίας).
Πηγές της Εισαγγελίας αναφέρονται σε παροχή πληροφοριών που συλλέγοντο από τις ελληνικές υπηρεσίες προς τις βρετανικές και παροχή αναλύσεων για διάφορους "στόχους" που ήταν στελέχη ξένων πρεσβειών μεταξύ των οποίων και της ρωσικής πρεσβείας. Είναι γνωστή η αντιπαλότητα της βρετανικής MI6 με την ρωσική FSB, αλλά και την GRU. Αντιπαλότητα που εν Ελλάδι είχε φτάσει σε υψηλά επίπεδα, ειδικά την περίοδο 2006-2009.
Το στέλεχος της ΕΥΠ που κατηγορείται, είχε αναλάβει την θέση του προϊσταμένου την περίοδο 2005-2006 και ήταν σε ομάδα που ειδικευόταν στις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις.
Προ μερικών μηνών έγινε αντιληπτό ότι οι βρετανικές υπηρεσίες είχαν άριστη πληροφόρηση για "στόχους" εντός του ελληνικού εδάφους και μάλιστα συνέπιπτε αυτή η πληφορόρηση με τις ίδιες αναφορές που είχε και η ΕΥΠ και τότε ξεκίνησε η σχετική έρευνα που κατέληξε στον "εγκλωβισμό" του email του συγκεκριμένου αξιωματούχου, ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν είχε εκπαιδευτεί και στην Βρετανία. Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες και μιλάει για "Συνηθισμένη αλληλογραφία με συμμαχικές υπηρεσίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.