Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγή γενοκτονίας



thumb
Από το Μαρικάκι
Και τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες στα κανάλια από διάφορους τηλεαστέρες της δημοσιογραφίας προκειμένου να δικαιολογησούν τα μέτρα που ανακοινώνει με το μέτρο η κυβέρνηση παπαγαλίζοντας τα σονάκια της τρόικας. Σε γενικές γραμμές φταίει το δημόσιο που παίρνονται μέτρα όπως το χαράτσι για τα ακίνητα και τα χάλια του ιδιωτικού τομέα γιατί τα λεφτά των δανείων πάνε για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.
Επίσης, έχουμε ακούσει τις προηγούμενες μέρες ότι η κυβέρνηση καθυστερεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με την τρόϊκα – γενναίες και ακαριαίες απολύσεις στο Δημόσιο και ιδιωτικοποιήσεις – γι αυτό λαμβάνονται συνεχώς νέα μέτρα.
Όπως επίσης ακούσαμε ή διαβάσαμε ότι είναι καλύτερα να φύγει από τη μέση η ελληνική κυβέρνηση που ούτως ή άλλως είναι «ανίκανη» και καλύτερα να μας κυβερνήσει απευθείας η τρόικα.
Την τρόικα την ρωτήσατε αν την συμφέρει να κυβερνάει απευθείας αντί να έχει τα ανδρείκελα να απορροφούν όλους τους κραδασμούς και να τους επιρρίπτει συχνά πυκνά την ευθύνη για ό,τι πάει στραβά;

Τα ανδρείκελα με τη σειρά τους θα μεταφέρουν το βάρος της ευθύνης σε όλους τους υπόλοιπους: την αντιπολίτευση, την κοινωνία, τους εργαζόμενους. «Η τρόικα δεν ζήτησε το τάδε η το δείνα μέτρο αλλά να επιτευχθούν οι στόχοι» ακούμε συχνά πυκνά. Όταν βγάζει μάτι ότι είτε έχουν «μιληθεί» είτε όχι τα μέτρα που κατά συρροήν ανακοινώνονται, οι στόχοι από μόνοι τους τα υποδεικνύουν.
Πως θα κλείσουν οι «τρύπες» των δισ. γρήγορα (αν και όχι εύκολα) παρά με μείωση του Δημοσίου, φόρους και κόντρα φόρους, σε αυτούς που τσεκαρισμένα δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, και γενικό ξεπούλημα;
Φάτε τώρα στο κεφάλι γενίκευση της εφεδρείας σε όλο το δημόσιο και απολύσεις που θα έρθουν να προστεθούν σε αυτές του ιδιωτικού τομέα και θα εκτοξεύοσουν την ανεργία σε επίπεδα που αναλογούν σε συνθήκες πολέμου, και ταυτόχρονα θα στείλουν τα έσοδα στα τάρταρα.
Και καλά αυτοί που τα λένε στα κανάλια, έχουν λόγο και τα λένε. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν ακόμη αυτοί που τα πιστεύουν και αδυνατούν να διακρίνουν πίσω από τις «εξυγιαντικές» επιχειρήσεις τρόικας κυβέρνησηςτη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο εργασιακό κάτεργο και εν τέλει, τη συνταγή βέβαιης γενοκτονίας....http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.