Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

«Φαντάζουν γίγαντες μα είναι νάνοι.Τους γιγάντωσε των καιρών η πλάνη».

Παράφρονες και αχυράνθρωποι είναι.
Με εμάς και να το ξέρουν,όσο περνά από το χέρι μας, καλά δεν θα περάσουν.

"Υπάρχουν αρκετοί τελευταία που έρχονται και ζητάνε λεφτά ή οποιαδήποτε βοήθεια"
Ορισμένοι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε φάρμακα για το παιδί τους.
Καθημερινά ακούμε ανθρώπους με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες"

Νάσος Αλευράς βουλευτής Α! Αθηνών.


"Μέχρι και εισιτήρια για το αστικό λεωφορείο ζητάνε,γιατί δεν έχουν πως να μετακινηθούν.
Κάποιοι έρχονται και αφήνουν τους λογαριασμούς τους γιατί δεν μπορούν να τους πληρώσουν[..]
Συνεργάτης του βουλευτή Ιωαννίνων,Βαγγέλη Αργύρη.
Και συνεχίζει περιγράφοντας  την απελπισία των ανθρώπων που ζητούν δουλειά, για γονείς που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους, που πέρασαν σε άλλες πόλεις,  να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους.
Συνωστίζονται στα γραφεία των βουλευτών κυρίως της συμπολίτευσης για να ζητήσουν βοήθεια,μέχρι και δανεικά.

«Δεν πρόκειται για μπαταχτσήδες» δηλώνει συνεργάτης βουλευτή. «Είναι άνθρωποι που τους ξέρουμε χρόνια, ψηφοφόροι μας, που γνωρίζουμε ότι λένε την αλήθεια και ότι πραγματικά δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα, αφού η οικονομική τους κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά.
 Άνθρωποι που πρώτη φορά αναγκάζονται να ζητήσουν χρήματα».

Ο Γιώργος Λιάνης, βουλευτής Φλώρινας, αναφέρει πως πάντα υπήρχαν κάποιοι που ζητούσαν «δανεικά» από βουλευτές, αλλά ήταν διαφορετικά. 
Τώρα ζητάνε χρήματα «άνθρωποι με αξιοπρέπεια που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».

Και ο Γιάννης Δριβελέγκας, βουλευτής Χαλκιδικής και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,αναφέρει ότι και στο δικό του γραφείο ζητάνε δανεικά, ενώ πολύ συχνό είναι και το αίτημα των ανθρώπων που ζητούν να τους βοηθήσει να βγάλουν τις συντάξεις τους, καθώς τελευταία αυτές καθυστερούν πολύ, σε αντίθεση με τις επείγουσες ανάγκες ανθρώπων που δεν έχουν άλλα έσοδα για να βιοποριστούν.

«Πολλοί συμπολίτες μας δεν τα βγάζουν πέρα, το ξέρουμε αυτό» ομολογεί και ο βουλευτής ΠειραιάΔημήτρης Καρύδης.

Σύζυγος βουλευτή δηλώνει ότι δεν θέλει να επισκέπτεται πλέον το πολιτικό γραφείο του συζύγου της γιατί:
«μαυρίζει η καρδιά μου από αυτά που βλέπω και ακούω»(!)

Συνεργάτες άλλου βουλευτή αναφέρουν ότι γυρνάνε στο σπίτι τους άρρωστοι κάθε βράδυ από τις δραματικές ιστορίες που ακούνε.

Δεν πηγαίνουν όμως όλοι για να παρακαλέσουν.

Κάποιοι, ιδιαίτερα εξοργισμένοι, πηγαίνουν στα βουλευτικά γραφεία κι αφήνουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους, για τους οποίους τους θεωρούν υπεύθυνους και απαιτούν από εκείνους να βρουν τη λύση.
Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, κάποιος πήγε και άφησε σε βουλευτικό γραφείο και την επιστολή που του έστειλε το υπουργείο Οικονομικών για την έκτακτη οικονομική εισφορά.

Αυτές οι καθημερινές σκηνές απόγνωσης δεν διαδραματίζονται μόνον στα γραφεία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και της αντιπολίτευσης.

 «Ναι, και στα δικά μας γραφεία έρχεται κόσμος και μας ζητάει λεφτά, επειδή δεν μπορεί να ζήσει» λέει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Σε λίγο θα μας ζητάνε αντικαταθλιπτικά» υποστηρίζει ο βουλευτής Β' Αθήνας ΑργύρηςΝτινόπουλος.
  ".....Τελευταία συναντάω πολλούς με κατάθλιψη, που μου λένε ότι δεν αντέχουν άλλο αυτή την πίεση. Πρόκειται για μια απόγνωση που μερικές φορές σε τρομάζει»

 Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που εκλέγεται στο Λεκανοπέδιο, σχολίαζε πως δεν νομίζει
«ότι είναι τόσο ελκυστικές πλέον οι βουλευτικές έδρες». «Ολοι σού ζητάνε και όλοι σε βρίζουν. Δεν αντέχεται εύκολα πια». 
Ο ίδιος, μάλιστα, προβλέπει ότι όποιος έχει ένα αξιοπρεπές επάγγελμα για να ασκήσει, στις επόμενες εκλογές θα εγκαταλείψει την πολιτική και ότι μόνο οι ανεπάγγελτοι ή επαγγελματίες πολιτικοί θα συνεχίσουν «έτσι όπως πάνε τα πράγματα».

Τα "στοιχεία" από ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας:  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=310581


Μιλούν οι ξεδιάντροποι για μια κατάσταση, για την οποία φέρουν άμεσα την ευθύνη, γιατί είναι αυτοί και τα κόμματά τους υπηρέτες του κεφαλαίου, που κανοναρχούσαν  τούτην εδώ την χώρα και τους πολίτες της για πάνω από 200 χρόνια και δεν ερυθριούν, δεν  πάνε να κρυφτούν εκεί που ο ήλιος δεν θα τους βλέπει, εκεί που δεν θα θωρούν τον ίσκιο τους χαμερπεύοντα.
Αυτοί που χρόνια τώρα υφαρπάζουν την ψήφο του κόσμου με ψεύτικες υποσχέσεις, με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Που έμαθαν τον κόσμο στο ρουσφέτι, που γενιές ολόκληρες τις εκπαίδευσαν στην ανοχή και στην υποταγή, για να τις ορίζουν, να τις κρατούν σε ομηρία και σήμερα που τους βλέπουν έτσι, χωρίς αξιοπρέπεια, φουκαράδες, ζητιάνους της ζωής τους, ζητιάνους των δικαιωμάτων τους, θλίβονται και το μόνο που μπορούν να εκφράσουν γι΄αυτους είναι ο οίκτος και η διαπίστωση ότι το... "επάγγελμα" του βουλευτή δεν είναι πλέον ελκυστικό.
«Ολοι σού ζητάνε και όλοι σε βρίζουν. Δεν αντέχεται εύκολα πια».

Σου ζητούν αυτά που τους έταξες βρε ξεπουλημένε, που ζεις από το δικό τους μόχθο, από την εκμετάλλευσή τους και  με τα λεφτά που σου πετούν τα αφεντικά σου στην μούρη, για να τους υπηρετείς. 
Ο ελάχιστος, σκέφτεται ένα άλλο "αξιοπρεπές" επάγγελμα με καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά  το μεταθέτει για τις ....επόμενες εκλογές, γιατί το να παραιτηθεί με αξιοπρέπεια διαμαρτυρόμενος,το  να μην βρεθεί η υπογραφή του κάτω από τις συμφωνίες καταδίκης της ζωής  των πολιτών αυτής της χώρας, ούτε που περνάει από το μυαλό του, πιθανόν γιατί σκέφτεται ότι και αυτός με ρουσφέτι θα εξασφαλίσει την επόμενη "αξιοπρεπή"θέση εργασίας και υπογράφει επιταγές υποτέλειας από τώρα όπως έκανε πάντα στην ζωή του.
Και η κυρία βουλευτού ως άλλη μαντάμ Σουσού, δηλώνει συντετριμμένη μέσα από τον Μπίθουλα της φτιασιδωμένης  ύπαρξής της: «μαυρίζει η καρδιά μου από αυτά που βλέπω και ακούω»! λέει.
Μαθημένη να υποκλίνονται στο πέρασμά της, μαθημένη να εισπράττει τα υποκριτικά χαμόγελα των ομοίων της σε μια εικονική πραγματικότητα, σήμερα δεν αντέχει η "φιλάνθρωπος" και "μαυρίζει η καρδιά της"!

Ολίγιστοι, μικροί, φουκαράδες,φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι  είναι.
Ψεύτικοι, καρικατούρες του θεάτρου σκιών, ένα φύσημα σαν εκείνο των μικρών παιδιών που σβήνουν τα κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων, και εξαφανίζονται.
Τέτοιοι  είναι αυτοί  που ένας κόσμος από άγνοια και παραπληροφόρηση τους φοβάται  και  δίνει  βάση στις απειλές και τους εκφοβισμούς τους.
Αυτά τα καραγκιοζάκια δεν μπορούν να δώσουν λύσεις σε κανένα πρόβλημα.
Δεν μπορούν να δώσουν λύση στα δικά τους προβλήματα, στα προβλήματα των αφεντικών τους και είναι αυτά για τα οποία κόπτονται και όχι για λύσεις στα προβλήματα του λαού.

Τα τεράστια σημερινά προβλήματα τα δημιούργησαν τα αφεντικά τους και το σύστημα που υπηρετούν.

Ένα σύστημα που δεν έχει διεξόδους και που μέσα στα πλαίσιά του καμιά λύση για τον λαό δεν μπορεί να υπάρξει.
Δεν τους φοβόμαστε, δεν πρέπει να πιάνουν τόπο οι απειλές και τα διληματά τους.
Είναι παράφρονες.
Είναι αχυράνθρωποι.

 
«Φαντάζουν γίγαντες μα είναι νάνοι.Τους γιγάντωσε των καιρών η πλάνη».
Κώστας Βάρναλης

Αρνούμαστε τον παραλογισμό τους,

Διεκδικούμε την ζωή μας  και κατεβαίνουμε οργανωμένα  στους δρόμους.

Με εμάς και να το ξέρουν, όσο περνά από το χέρι μας καλά δεν θα περάσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.