Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ζητουν ολοκληρωτική και άνευ όρων υποδούλωση


parodynews.wordpress.com
«Οι Φωτόπουλοι χρεοκοπούν τη χωρα!!»
Υποταγή εδώ και τώρα άνευ όρων ζητάνε οι Ευρωπαίοι.
Και οι εδώ επικοινωνιακοί τους εκπρόσωποι επαναλαμβάνουν την απαίτηση ουρλιάζοντας στα κανάλια.
Αυτό που βλέπουμε στο Σαββατιάτικο βραδινό δελτίο του MEGA είναι κυριολεκτικά αηδιαστικό.
«Κινδυνεύουμε άμεσα με χρεοκοπία»,»αυτοί που καλούν σε ανυπακοή και απειλούν οτι δεν θα πληρωθεί ο νέος φόρος μας πάνε στο γκρεμό» Κι επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους, σε όλα τα μεγέθη και όλα τα χρώματα όσα είπε ο κ.Βενιζέλος μετά το Eurogroup, οτι δηλαδή αυτοί που νομίζουν πως κάνουν αντίσταση, αναγκάζουν τους καλούς μας εταίρους να αμφισβητούν την αποδοτικότητα των μέτρων και να ζητούν και νέα μέτρα!!

Προσέξτε τον τρόπο που διατύπωσε ο κ.Βενιζέλος στα δελτία και τα βίντεο των δηλώσεων, όπου ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών δικαιολόγησε την απαίτηση των Ευρωπαίων για νέα μέτρα και έστειλε στα κάγκελα όποιον (είτε αληθινα ειτε παίζοντας θέατρο) αρνείται να πληρώσει το απίστευτο κόστος κόστος μιας κρίσης που ούτε Ελληνική είναι ούτε δική μας.
Η κρίση αυτή δεν είναι του λαού. Δεν έχει σχέση με τους μισθούς, το Δημόσιο, τα εργασιακά δικαιώματα ή οτιδήποτε άλλο από αυτά που μας λένε πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα. Είναι ένα φυσιολογικό επακόλουθο του τρόπου  ανάπτυξης του καπιταλιστκού συστήματος που έχοντας μπει στο ύστατο στάδιό του, ξεπέρασε κάθε όριο απληστίας και κερδοσκοπίας, κάθε όριο ανταγωνισμού, και τώρα πριονιζει με αγριότητα το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται ελπίζοντας -οπως λέει κι ο ποιητής- πως την τελευταία στιγμή θα πετάξει.
Κι όμως την κρίση αυτή την πληρώνουμε ολοκληρωτικά εμείς.
Ας μην μας απειλούν λοιπόν με ξαφνική χρεοκοπία, παύση πληρωμών και άλλα τετοια τρομοκρατικά. Παυση πληρωμών συμβαίνει ήδη.
Αυτη τη στιγμή που μιλάμε, το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού δεν πρόκειται  να πάρει φράγκο ως το τέλος της χρονιάς αφου όσα προκειται να εισπράξει, τα χρωστάει στο λογαριασμό του μεσοπρόθεσμου και στο τελευταίο χαράτσι για τα ακίνητα. Μαλιστα περίπου 1 εκατομμύριο άνεργοι μόνο χρωστάνε αφου δεν πρόκειται να πληρωθούν από πουθενά.
Σταματείστε λοιπόν τις κραυγές  καλοπληρωμένοι μου κύριοι που δεν πρόκειται ούτε στον τελευταίο φόρο να συμμετάσχετε, αφού ακόμη και το σπίτι σας το νοικιάζεταε από την offshore σας. Σας καταλαβαίνουμε, εσείς πραγματι έχετε λόγους να ανυσηχείτε και να ανατριχιάζετε από την αναστάτωση που θα ακολουθήσει.
Οσο για μας θα το παλέψουμε με νύχια και δόντια.
Η 6η δόση
Μια ενδεχόμενη μη καταβολή της 6ης δόσης θα ισοδυναμούσε με ατομική βόμβα στα θεμέλια όλων των Ευρωπαικών οικονομιών. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα επιλεγεί, αφού οταν το χέρι που κρατάει το όπλο που σε απειλεί τρέμει δεν αποκλείεται και να εκπυρσοκροτήσει. Οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό των Ευρωπαικών χωρών και το κρυφτό που παίζουν τα κυβερνητικά κόμματα και σχηματισμοί αλλά και τα άλλα κόμματα εξουσίας με τις πραγματικές αιτίες της κρίσης δημιουργούν ενα σκηνικό  επικίνδυνο και ρευστό φέρνοντας κοντά την πιθανότητα για ενδεχόμενα λάθη.
Οι «παίκτες» με τους οποίους έχουμε να κάνουμε πάντως ίσως έχουν μεσα στα πιθανά τους σενάρια και ένα σεναριο μπλόφας  loose-loose(χάνουν και οι 2), που βέβαια οδηγεί σε ένα σκοτεινό τούνελ-σκαλοπάτι που αυτοί πιθανόν να θεωρούν οτι θα ελέγξουν. Ο εκβιασμός και ο τζόγος άλλωστε είναι στα άκρα και σενάριο win-win δεν υπάρχει(μετωπική).
Η γνωμη μας είναι οτι δεν μπορούν να προχωρήσουν μέχρι εκεί γιατί τότε μπαίνουμε σε έναν κύκλο χαοτικό που δεν μπορεί να εχει προβλέψιμη διέξοδο.
Τι επιδιώκουν λοιπόν; Τι ζητούν;
Σιγουρα κάτι μεγάλο. Κατι σπουδαιότερο και μεγαλύτερο από κάποιο νεο πακετο μετρων που ετσι κι αλλιως δεν μπορεί να εισπραχθεί.
Πιθανότατα τον απόλυτο και απ’ευθείας έλεγχο της οκονομίας απο  δανειστές και εταίρους. Ισως να ζητήσουν να περάσει το Ταμείο απ’ ευθείας στα χερια τους μετα την διερεύνηση που κάνουν μέσω των απεσταλμένων τους (Ράιχενμπαχ κ.α) που θα διαπιστώσουν οτι «η Ελλάδα είναι ανίκανη να εισπράξει». Ετσι θα διασφαλίσουν οτι  μια ενδεχόμενη παύση πληρωμών θα έιναι ολοκληρωτικά προς την πλευρά του λαού και όχι εναντίον των δανειστων όπως πρεπει και όπως συνηθίζεται.
Ζητουν δηλαδή ολοκληρωτική και άνευ όρων υποδούλωση. Και κάποιοι τους χειροκροτούν…

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΗ
    ΝΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΑΥΤΟ .ΤΙ ΘΕΛΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΜΕ ΜΟΛΟΤΩΦ ΟΛΟΙ Η ΠΟΛΙΤΕΣ Κ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ?ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ Κ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ Κ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Κ ΜΠΛΕ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ.
    ΕΓΩ ΚΟΛΑΓΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΟΞΕΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΤΗΥΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΛΑΣΗ ΤΗΝ 25 ΣΤΟ ΙΚΑ.Κ ΕΛΕΓΑ ΑΝΑ ΖΗΣΩ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Κ ΕΡΧΟΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ Κ ΚΟΒΟΥΝΕ ΚΟΒΟΥΝΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΑΣΤΟΔΙΑΒΟΛΟ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.