Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

TASK FORCE και στα μούτρα μας…



thumb
Της Μιχαλούς
Δεν μας έφθαναν οι τροικανοί, μας κατσικώνονται στις  αρχές της άλλης εβδομάδας και οι TASK FORCE, με ρόλο γενικού κομανταδόρου στο κράτος…και με βασικό τους σκοπό να μας πάρουν και τα σώβρακα.
Καταφθάνουν νταβραντισμένοι για συνεχείς ελέγχους σε όλα τα υπουργεία και οργανισμούς, ενώ ανά μήνα θα στέλνουν σε ραβασάκι  τα πορίσματά τους στον Μανουέλ Μπαρόζο και την τρόικα. Αυτοί, με τη σειρά τους, θα ενημερώνουν και την ΕΚΤ. Στη συνέχεια το πόρισμα θα υποβάλλεται στο συμβούλιο του Εurogroup.
Επικεφαλής της Ομάδας είναι ο Γερμανός διπλωμάτης Χορστ Ράιχενμπαχ και εποπτεύων ο επίτροπος Όλι Ρεν. Το ευρωπαϊκό ιππικό, πάντως, καλό θα ήταν να μάθει πρώτα μερικές χρήσιμες λέξεις, όπως, ΓΕΝΟΠ, ΣΑΤΑ, ΓΣΕΕ, κλπ.

Μάλιστα, αρκετά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τρίβουν τα χέρια τους με την εξέλιξη αυτή τονίζοντας ότι  «Είναι απώλεια κυριαρχίας, αλλά και ένας τρόπος να καμφθούν ισχυρές αντιδράσεις ομάδων συμφερόντων που καθυστερούν τις μεταρρυθμίσεις».
Σύμφωνα με το σερβίρισμα που μας κάνουν για το ρόλο που θα παίξει αυτή η «Ομάδα Εργασίας» στο εσωτερικό της  χώρας είναι ότι πρόκειται για εντατική και διευρυμένη «τεχνική βοήθεια» που έχει απόλυτη ανάγκη η Αθήνα, ώστε να εφαρμόσει ένα τόσο σύνθετο Μνημόνιο, με δύο πυλώνες
* Την εφαρμογή του Μνημονίου. Ιδιωτικοποιήσεις, συγκράτηση δαπανών ευρύτερου Δημοσίου, αύξηση των φορολογικών εσόδων και υλοποίηση των δεκάδων μεταρρυθμίσεων που καθυστερούν (κλειστά επαγγέλματα, μισθολόγιο, παρεμβάσεις σε ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικό κ.λπ.) εκτιμάται ότι χρειάζονται «ενίσχυση» για να υλοποιηθούν μέσα σε έναν μήνα, όπως επιτάσσει το Μνημόνιο. Διαφορετικά δεν πρόκειται να εκταμιευτεί η δόση του Σεπτεμβρίου.
* Την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στο οποίο δίδει μεγάλη σημασία η ΕΕ, αφού ουσιαστικά θα αποτελεί την πηγή χρηματοδότησης του «σχεδίου Μάρσαλ», που ακόμη δεν περιέχει κανένα άλλο μέσο παροχής ρευστότητας (π.χ. επενδυτικό ευρωομόλογο ή δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων).
Πρόκειται για ένα πανίσχυρο όργανο που θα έχει αρμοδιότητα να «προτείνει» μέτρα και παρεμβάσεις.http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.