Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ Λ/Σ ΜΟΛΑΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΛΑΪΚΑ ΠΕΡΙΠΟΛΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !



Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να διαβιβάσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή που θυσιάστηκε στις 22-8 -11 κατά την προσπάθεια πυρόσβεσης της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο Βαθύ Γυθείου Λακωνίας!
Καλούμε τις συνελεύσεις όλων των πλατειών της χώρας να διαβάσουν και αν συμφωνούν να υιοθετήσουν το παρακάτω ψήφισμα- κάλεσμα.
Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας δεν αρκεί να εναντιωνόμαστε στους νόμους που περιστέλλουν τα κοινωνικά μας δικαιώματα και ν΄ αρνούμαστε  να πληρώσουμε τα άδικα χαράτσια που προσπαθεί να μας επιβάλλει η κυβέρνηση των υπαλληλίσκων του διεθνούς οικονομικού φασισμού. Δεν   αρκεί να διαλαλούμε σ’ όλους  τους τόνους ότι η Ελλάδα δεν πωλείται ! Πρέπει να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο κάθε σπιθαμή της χώρας στην οποία γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε!

Μέσα στα πλαίσια του ακήρυκτου ολοκληρωτικού πολέμου που υφιστάμεθα , απειλείται η ίδια η δυνατότητα της ΖΩΗΣ! Αυτοί που μας θέλουν σκυμμένους και πειθήνιους δούλους προσπαθούν μεθοδικά ,εδώ και πολλά χρόνια , να μας στερήσουν τους ζωτικούς φυσικούς πόρους. Δεν είναι μόνο οι οικοπεδοφάγοι μεγαλοεργολάβοι ,οι επενδυτές του καπιταλισμού της καταστροφής (εταιρείες φωτοβολταϊκών ,ανεμογεννητριών κ.λπ. )  .
Πίσω από τους κατά συρροή εμπρησμούς κρύβεται η προσπάθεια αποστέρησης από τους ζωτικούς υδάτινους πόρους και κατά συνέπεια η εξάλειψη κάθε δυνατότητας αυτόνομης και αυτάρκους κοινωνικής ανάπτυξης!!!
Πριν τις μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων υπήρχαν ,ειδικά στην Πελοπόννησο , πολλές αγροτικές οικογένειες που διακινούσαν τοπικά τα προϊόντα τους ,αρνούμενες να δεχτούν τις τιμές πείνας που τους πρότειναν οι κατ’ όνομα μόνο ελληνικές πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων! Σήμερα όλοι αυτοί οι άνθρωποι ,ή εξαναγκάστηκαν σε μετανάστευση στα αστικά κέντρα και μετατράπηκαν σε ανέργους , ή έγιναν υπάλληλοι των πολυεθνικών εταιρειών τροφίμων!!!
Οι «ειδικοί» της Νέας Τάξης πραγμάτων   , έχοντας προϋπολογίσει ότι η εξόρυξη των υδρογονανθράκων , (σε συνεκμετάλλευση με την Τουρκία και με το 5% που θα μας «άφηναν» οι πολυεθνικές ), το Α.Ε.Π της Ελλάδας θα έφθανε εκείνο της Γαλλίας , κατακαίνε ήδη από την δεκαετία του 80 ,μεθοδικά και προγραμματισμένα , τμήματα της ελληνικής υπαίθρου με απώτερο στόχο να μας αναγκάσουν μακροπρόθεσμα στην εισαγωγή νερού από τις γειτονικές χώρες (Αλβανία ,Βουλγαρία και Τουρκία ) τα υδάτινα αποθέματα των οποίων ήδη βάζουν στο χέρι  μέσω «ιδιωτικών  προγραμμάτων αξιοποίησης»!!!
Καταλαβαίνει κανείς έτσι ,ότι απειλείται η ντόπια πρωτογενής παραγωγή (φυτική και ζωική )   και  κινδυνεύει με αφανισμό η μικρή ιδιωτική ή συλλογική παραγωγή !
Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αστικός τρόπος ζωής μας ,καθώς και η ιδιότητά μας του πολίτη δεν πρέπει να μας αποκόβουν και να μας αποξενώνουν από την μήτρα    της Ζωής την ΦΥΣΗ !
 Είναι καιρός ,όλοι εμείς που μεγαλώσαμε ακούγοντας στα δελτία ειδήσεων των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης το γνωστό «ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές ,δεν κάηκαν σπίτια ή καλλιέργειες…», να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν χρειάζονται προστασία μόνο τα παραπάνω αλλά και ο τελευταίος άγριος θάμνος και το πιο μικρό ρυάκι ,γιατί είναι απαραίτητα για την ζωή στο σύνολό της!
Οι κυβερνήσεις των υπαλληλίσκων του διεθνούς οικονομικού φασισμού και το κράτος που με την συνένοχη ανοχή μας οικοδόμησαν , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να προστατεύσουν την Φύση και την Κοινωνία !
Το να «πάρουμε την   ζωή μας στα χέρια μας » που τόσες φορές διακηρύξαμε στις πλατείες ,προϋποθέτει τον ριζικό επανακαθορισμό της έννοιας του πολίτη και τον μετασχηματισμό του από εθελόδουλο καταναλωτή σε ελεύθερο και φιλικό προς την Φύση και την Κοινωνία Άνθρωπο!
Προτείνουμε λοιπόν στις συνελεύσεις των πλατειών , αλλά και σε κάθε συλλογικότητα που σέβεται την Ζωή και την Φύση , να δημιουργήσει περίπολα δασοπροστασίας και πυροπροστασίας ή να ενισχύσει με υλικά μέσα και κυρίως με ανθρώπινη συμμετοχή τις ήδη υπάρχουσες τοπικές σχετικές πρωτοβουλίες.
Καλό θα ήταν επίσης να μάθουμε το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια πυρκαγιά ,γιατί κάτι τέτοιο εκτός από καλή θέληση προϋποθέτει   και γνώση !
Στον νομό μας έχουν αναπτύξει περιπόλους πυροπροστασίας και πυροσβεστικό έργο οι παρακάτω σύλλογοι
ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ http://peripolomanis.blogspot.com/                             
Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης
Ελληνική  Ομάδα Διάσωσης
Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων
Επίσης κάποιες πρώτες πληροφορίες και γνώσεις για την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς μπορεί κανείς να βρει στο http://fysei.blogspot.com/2009/09/blog-post_04.html
ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ !      
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΟΛΑΩΝ  23-8- 2011
Συνελεύσεις κάθε Πέμπτη στις 21.00 στην πλατεία Εκκλησίας
Plateiamolaon.wordpress.com                          smolaoi@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.