Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Απατεώνες γκεμπελίσκοι σε διατεταγμένη υπηρεσία...

Γραφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ*
Από σημείωμά μου στο φόρουμ του Πολυτεχνείου:
Όσο ο εν εξελίξει κοινωνικός πόλεμος περνά στο μέτωπο των ΑΕΙ, ποικίλα υποκείμενα, εντεταλμένοι, μίσθαρνοι αλλά και εθελοντές, συνεισφέρουν στην άθλια γκεμπελική προπαγάνδα των κυβερνώντων.
Η συνταγή είναι απλή: οι όποιοι εργαζόμενοι - λειτουργοί του επόμενου στόχου του κοινωνικού πολέμου για διάλυση κάθε ίχνους δημόσιου και δωρεάν στοιχείου, θα στοχοποιούνται - συκοφαντούνται - λοιδορούνται συλλήβδην, ώστε η επερχόμενη καταστροφή, να προβληθεί στο λαό ως αγώνας για "αριστέια" και ως καθαρτήριος λύτρωση από "λαμόγια", "διεφθαρμένες συντεχνίες προνομιούχων" κ.ο.κ.  
Η πανεπιστημιακή κοινότητα γνωρίζει καλά (γνωρίζουν άλλωστε και οι κυβερνώντες, ως βασικοί αρωγοί και θεσμοθέτες κάθε διαφθοράς) ότι ο βόρβορος της αγοραίας μετάλλαξης των ΑΕΙ έχει μακρά ιστορία και ρίζες.


Άλλωστε, η επερχόμενη "μεταρρύθμιση" έρχεται να επαναθεσμοθετήσει εκ θεμελίων, ώστε να αναδείξει ως αδιαμφισβήτητη ηγετική δύναμη ακριβώς αυτή τη λαμογιά, που έχει επιφέρει εν πολλοίς η αγοραία μετάλλαξη των ΑΕΙ, σε μια πρωτοφανή εταιρική αυταρχική διοικητική δομή, με εξωπανεπιστημιακούς και πανεπιστημιακούς αυτού του φυράματος, χωρίς την παραμικρή δημοκρατική συλλογική λειτουργία, χωρίς μηχανισμούς αυτοδιοίκησης, με αιρετότητα, ανακλητότητα, εκ περιτροπής εναλλαγή σε αξιώματα, λογοδοσία στην πανεπιστημιακή κοινότητα και έλεγχο των καθ' ύλην (βάσει επιστημονικής και παιδαγωγικής αρμοδιότητας εντεταλμένων της κοινωνίας) αρμοδίων. 
Θέλουν να απαλλαγούν και από αυτά τα υποτυπώδη κατάλοιπα αυτονομίας και αυτοδιοίκησης της επιστήμης στα ΑΕΙ, που τα βλέπουν πλέον ως βαρίδια, ώστε να πραγματωθεί απρόσκοπτα η πλήρης υπαγωγή τους στις συγκυριακές βλέψεις του κεφαλαίου, ευκαιρίας δοθείσης με την κρίση.
Βρίσκουν λοιπόν και θα βρίσκουν υλικό για βορβορώδεις "αποκαλύψεις" που θα βοηθήσουν την άθλια συνταγή τους.
Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι αυτό. 
Μη πέσουμε στην παγίδα του αμοιβαίου κανιβαλισμού και της ρουφιανιάς που πάνε να μας παρασύρουν τώρα.  
Ζωτικής σημασίας είναι η αποτροπή της θεσμοθέτησης και εφαρμογής αυτής της καταστροφής, με ένα μέτωπο διδασκόντων, φοιτητών, εργαζομένων και των οικογενειών τους. 
Διακύβευμα είναι η ίδια η επιβίωση της κοινωνίας, η προοπτική των παιδιών και των εγγονών μας.
Ας σώσουμε με μετωπικό αγώνα αξιοπρέπειας αυτή την προοπτική και μετά θα βρούμε ως πανεπιστημιακή κοινότητα εμείς τους τρόπους και τις δυνάμεις για διαφανείς και δημοκρατικές λειτουργίες διασφάλισης της ανάπτυξης επιστήμης και παιδείας στην υπηρεσία των πραγματικών αναγκών του λαού, αλλά και για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μας με την εδραία καθ' ημάς λαμογιά.
Μακριά από τους αυτόκλητους σωτήρες και τους απανταχού αρχαγγέλους της κάθαρσης... 
Παραθέτω χαρακτηριστικό δείγμα (δήγμα) γραφής από (θητεύσαν επίσης στην αριστερά) λαμόγιο της καλλιτεχνικής "κριτικής διανόησης" και το σχόλιό μου.
Δ. Πατέλης



Απατεώνες
Δημήτρης Δανίκας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2011, 06:03 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17/08/2011, 06:18
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=415328
Περίφημα. Η πατρίδα καταστρέφεται και όλοι σχεδόν δείχνουν ως υπεύθυνο τον πισινό τους. Οπως τα μικρά παιδιά στα σχολεία τα Δημοτικά. Οχι κυρία. Δεν πέταξα εγώ την σαΐτα. Τότε ποιος; Ο πισινός μου. Κάπως έτσι πορευόμαστε με βάρκα την αιώνια αφασία. Παράδειγμα; Οι πανεπιστημιακοί. Οι δάσκαλοι. Οι ταγοί του πνεύματος και της Παιδείας. Επεσαν σαν ακρίδες και μάσησαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα χωρίς να δηλώσουν μία. Οχι θα κάτσουν να σκάσουν. Κορόιδα είναι. Αφού σου λέει τα μασάνε οι υπουργοί. Αφού σου λέει απατεώνες οι μεγαλοδικηγόροι και οι πολιτικοί. Αφού σου λέει εννιά στους δέκα έλληνες κλέβουν το δημόσιο ε, τότε κι εμείς απατεώνες χωρίς να αισθανόμαστε μισή ντροπή. Ετσι από τη μια αποταμιεύουν με την σέσουλα και στα κλεφτά. Και από την άλλη εκστομίζουν στην Αννα Διαμαντοπούλου ένα βροντερό πολεμικό «Όχι» στα δικά της σχέδια τα τάχα μου αντιλαϊκά. Ετσι συνδυάζουν την απάτη με την δημοκρατική ευαισθησία. Το μαύρο χρήμα με την λαϊκή πανεπιστημιακή Παιδεία. Λαμόγια στην πράξη. Αλληλέγγυοι στα λόγια με την φτωχή κοινωνία. Ενα καθαρό φωτοαντίγραφο της ίδιας υποκρισίας που δέρνει την πολιτική μας μικρή και μεγάλη ηγεσία. Οπως ο κάθε Ακης. Στις διακηρύξεις με τον Λαό. Στο Ταμείο, τις τράπεζες και την διαπλοκή όπως κάθε μεγαλοαπατεώνας στον τόπο αυτό. Συμβολική η μαγκιά. Οπως συμβαίνει με εκατοντάδες χιλιάδες οργισμένους, αγανακτισμένους και ταυτόχρονα φοροκοπανατζήδες. Κλέβουμε το κράτος. Φουσκώνουμε την κοιλάρα μας. Παριστάνουμε τους προοδευτικούς. Καταδικάζουμε τους άθλιους πολιτικούς. Και σουλατσάρουμε παντού με ασυλία τα γράμματα και τα πτυχία. Το χειρότερο είδος για κάθε κοινωνία. Απατεώνες με λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία. Απάτριδες χωρίς ίχνος συνείδησης και αυτογνωσίας. Πρωταθλητές στην φιλαυτία. Αίλουροι στην υποκρισία. Ερπετά στο γλείψιμο και την κολακεία. Στυλοβάτες μιας πρωτοφανούς «οικογενειακής» αιμομιξίας. Κλειστό επάγγελμα οι ταξιτζήδες είπατε; Λάθος. Μπροστά σ’ αυτή την πανεπιστημιακή μούχλα, ακόμα και ο πιο βρωμιάρης ταξιτζής μοιάζει με Παναγία!

Το σχόλιό μου:
Οι χαρακτηρισμοί σας για το σύνολο των πανεπιστημιακών, είναι ο αντικατοπτρισμός σας. Ντροπή σας για τη συκοφαντική γενίκευση. | 21/08/2011, 00:12
Κύριε Δανίκα, από που αντλείτε στοιχεία για το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας; Από τα όλως τυχαίως διαρρεύσαντα παραμονή της κατάθεσης του πανεπιστημιοκτόνου κυβερνητικού νομοσχεδίου; Μήπως αμφιβάλλει κανείς ότι όσο φουντώνει η αγανάκτηση για την πραξικοπηματική αγοραία μετάλλαξη των ΑΕΙ δεν θα εμφανιστούν και άλλες παρόμοιες ή ακόμα πιο αισχρές "αποκαλύψεις"; Βλέπετε, η εργολαβία είναι αισχρή, αλλά σαφής: ο φορολογούμενος που θα διαπιστώσει αίφνης ότι δεν θα έχει πλέον απομείνει ούτε ίχνος Δημόσιου Πανεπιστημίου, περίθαλψης κ.ο.κ. δεν πρέπει να τα βάλει με τους δωσίλογους (που προτάσσουν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων-ευεργετών του έθνους υποθηκεύοντας για 40 χρόνια την παιδεία την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας), αλλά με τους "σκάρτους" πανεπιστημιακούς, γιατρούς, και λοιπά "κλειστά επαγγέλματα"... Από ποια έρευνα καταλήξατε στο εμβριθές συμπέρασμα, ότι η βέλτιστη διοίκηση της επιστημονικής έρευνας και της πανεπιστημιακής παιδαγωγίας μπορεί να προκύψει από ανεξέλεγκτους εξωπανεπιστημιακούς της πιάτσας, όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο της προσφιλούς σας κας Διαμαντοπούλου; Με ποιο δικαιώμα καθυβρίζετε αισχρά (λαμόγια, υποκριτές, μεγαλοαπατεώνες, φοροκοπανατζήδες, απάτριδες, πρωταθλητές στην φιλαυτία, αίλουροι στην υποκρισία, ερπετά κ.ο.κ.) το σύνολο των πανεπιστημιακών δασκάλων; Προφανώς, με το διακαίωμα του καταχραστή της λεγόμενης 4ης εξουσίας, αυτής που σπεύδει να πλαισιώσει κάθε ιστό της φαύλης εκτελεστικής εξουσίας, των πολιτικών υπαλλήλων της διεθνούς τοκογλυφίας, αποδεδειγμένων λαμόγιων και απατεώνων, τους οποίους σπεύδουν κάποιοι σαν εσάς να βγάλουν λάδι, σπιλώνοντας δικαίους και αδίκους. Με εκείνη τη μετάλλαξη κυβερνητικού αμοραλισμού, που εξ ιδίων κρίνουσα (“μαζί τα φάγαμε”), προεκβάλλει στο σύνολο του λαού τη λαμογιά της μπας και σωθεί... Οι χαρακτηρισμοί σας = αντικατοπτρισμός σας. Ειλικρινά, θα πρέπει να ντρέπεστε για την όλη ηθική και αισθητική του λιβελογραφήματός σας.

*Δ. Πατέλης Επίκ. Καθηγ. Φιλοσοφίας,μελος της πολιτικης επιτροπης του Ε.ΠΑ.Μ
Δημήτρης Πατέλης 
E-mail : dpatelis@science.tuc.gr

Άλλα σχόλια: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=415328&tab=Comments

-- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.