Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Βουτιές οι ηγέτες, μακροβούτια τα χρηματιστήριαΤου Γιώργου Σαρρή

Tην ώρα που οι ηγέτες του κοσμου κάνουν τις βουτιές τους απο χλιδάτα κότερα στις γαλάζιες θάλασσες του κόσμου, τα χρηματιστήρια κάνουν τις δικές τους ανεπανάληπτες βουτιές στο κόκκινο για πολλές συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Να πουμε ότι η όλη φιλολογία περί κερδοσκόπων αυτή τη φορά είναι σκέτο παραμύθι αφου η αιτίες της πτώσης βρίσκονται στη λογική και την πρακτική της αντιμετώπισης της -εξώφθαλμα πλέον- παγκόσμιας και όχι Ελληνικής κρίσης. Το ψέμμα της δήθεν Ελληνικής κρίσης είχε φυσικά "κοντά ποδάρια" όπως λέει και η παροιμία, και όλοι αυτοί -ειδικά οι Έλληνες- που το μοσχοπουλησαν θα πρέπει να ντρέπονται αν ξερουν φυσικα τι σημαίνει αυτό.

Η τελευταια βουτιά έχει ξεκινησει από τις πρώτες μέρες μετά τις περίφημες αποφάσεις της Ευρωσυνόδου που μόνο λύση δεν θα μπορούσαν να δώσουν. Η εκτίναξη του ρίσκου των ομολόγων των άλλων περιφερειακών χωρών έδωσε το σύνθημα και τα υπόλοιπα απλά ακολούθησαν. Πριν καταλάβουν καλά καλά οι "ειδικοί" τι συμβαίνει, ήρθαν τα νεα από τις ΗΠΑ να συμπληρώσουν το εκρηκτικό μίγμα.

Δινοντας ένα καλό δείγμα του τι σημαινει καπιταλιστικός ανταγωνισμός οι Ρεμπουμπλικάνοι επέβαλαν τη δική τους γραμμή επίλυσης του Αμερικάνικου προβλήματος με το όριο του χρέους, και ανάγκασαν τον πρόεδρο Ομπάμα να εξαγγείλει περικοπές και μέλλον λιτότητας.
Φυσικά οι αγορές απάντησαν διαβάζοντας την "λύση" σαν απόσυρση ρευστού από την αγορά και επομένως ενδεχόμενα τρικλοποδιά στην όποια "ανάπτυξη" είχε μετα κόπων και βασάνων επιτύχει μετα την κρίση του 2008 ο Ομπάμα. Η χθεσινή βύθιση των Αμερικάνικών χρηματιστηρίων κατά περίπου 4% και 5% αντίστοιχα(D.J. και Nasdaq) δεν θα μπορούσε παρά να έχει συνεχεια στα Ευρωπαικά χρηματιστήρια σήμερα. Mέχρι και το πετρέλαιο βούλιαξε προβλέποντας ύφεση.

Για το Ελληνικό χρηματιστήριο ούτε λόγος...Βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο εδω και 10 συνεχόμενες συνεδριάσεις (στις 1050 μονάδες) σε  ενα πραγματικό κρεσέντο ενθουσιασμού μετά την "λύση" του Ιουλίου!!

Η συνέχεια στα ταμπλώ και φυσικά στους δρόμους αφού η κατάσταση βρωμάει μπαρούτι και φαίνεται ότι δεν μπορεί παρά να λυθεί με σύγκρουση. Ειναι σίγουρο οτι στις θαλαμηγούς που φιλοξενούν τους ηγετες του κόσμου σχεδιάζονται σκληροί χειμώνες για τους λαούς που βεβαια δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Την στιγμή που όλη αυτή η λάβα χύνεται στους διαδρόμους των οικονομιών του κόσμου ο απίστευτος υπουργός Οικονομίας κ.Βενιζέλος μας κάλεσε να εκμεταλευτούμε την μεγάλη ευκαιρία που μας παρουσιαζεται μετά τις αποφάσεις της συνοδου του Ιουλίου!  Φυσικά μόνο αυτός ξέρει τι εννοεί.Τί πίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.