Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Οι τραπεζίτες κλείνουν συμφωνίες για να σωθούν και η κυβέρνηση κοιμάται…



Οι τραπεζίτες κλείνουν συμφωνίες για να σωθούν και η κυβέρνηση κοιμάται…
Η κυβέρνηση ευλογεί το deal Alpha – Eurobank μαθαίνουμε από το τραπεζικό ρεπορτάζ και καλά κάνει. Άλλωστε, αλλάζει και την ατζέντα έτσι και από την γενική καταστροφή της οικονομίας, τη διάλυση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, τις γκάφες με τις εγγυήσεις όλοι θα συζητούν για τη μεγάλη τράπεζα που δημιουργείται.
Αν, όμως, κάποιος δει διαφορετικά όλα όσα συμβαίνουν στον τραπεζικό κλάδο θα διαπιστώσει ότι μιλάμε για εγκλήματα που θα πληρώσουν όλοι και σύντομα. Διότι, την ίδια στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας, εκεί δηλαδή που η κυβέρνηση της αποτυχίας δεν μπορεί να βάλει το χέρι της, κάνει συμφωνίες και προσπαθεί να βρει το δρόμο της, οι τράπεζες δημοσίου συμφέροντος καταστρέφονται.
Η μεγάλη Εθνική, το καμάρι της Ελλάδας, όχι μόνο έχει καταστραφεί χρηματιστηριακά και μόνο κανένας «λευκός ιππότης» από το εξωτερικό θα τη σώσει, αλλά θα βλέπει να γίνεται το deal Κωστόπουλου και Νανόπουλου και αυτή να μένει πίσω. Ο εκλεκτός της κυβέρνησης κ. Ταμβακάκης θα πρέπει να έχει σκυλιάσει που είναι αμέτοχος των εξελίξεων. Αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι τι θα κάνει η Εθνική τώρα. Με τις δύο μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες να συνενώνονται, με ποιους άλλους θα κάνει συμφωνία; Ή μήπως αυτό ήταν το κόλπο ώστε να έρθει από το εξωτερικό καμιά… Deutsche Bank για παράδειγμα και να μπει στη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα;
Μήπως, όμως, πρέπει να εξηγήσει κάποιους στους μετόχους της Εθνικής γιατί η κυβέρνηση την εξανάγκασε σε αγορές ομολόγων δεκάδων δις ευρώ, τη γέμισε δηλαδή με τοξικά ομόλογα για να σώζει κάθε φορά τις δημοπρασίες του δημοσίου και τώρα την έχει εγκαταλείψει στο έλεος των ξένων;
Από την άλλη, δύο άλλες κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες, η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκονται σε ημιθανή κατάσταση. Η πρώτη ένα βήμα πριν το λουκέτο, η δεύτερη δε καλύτερη κατάσταση αλλά δύσκολα θα μπορέσει να επιβιώσει στο νέο τραπεζικό τοπίο.
Τι κάνει η κυβέρνηση γι’ αυτές; Εκεί που οι επιχειρηματίες κλείνουν συμφωνίες για να σωθούν από τη λαίλαπα η κυβέρνηση κοιμάται και αφήνει να έρθει η φωτιά να κάψει τα πάντα. Είναι αυτή πολιτική υπέρ του δημοσίου συμφέροντος;
Η παθητική στάση και αδυναμία που δείχνει το οικονομικό επιτελείο να ακολουθήσει τις εξελίξεις, προοιωνίζονται πολύ περίεργες ημέρες για τις λεγόμενες κρατικές τράπεζες.
Εκτός, επαναλαμβάνουμε, αν πρόκειται για ξεκάθαρο σχέδιο αφελληνισμού των ελληνικών τραπεζών και ξεπουλήματος σε ξένους που θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα για να «επενδύσουν». Για σκεφτείτε πόσο καλό θα ήταν για όλους αυτούς τους Γερμανούς που θυμήθηκαν ξαφνικά την Ελλάδα να έχουν στα χέρια τους και τον τραπεζικό τομέα;
ΠΗΓH: antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.