Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.


Κύριε Πρόεδρε της  Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

  Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει και αναγνωρίζει  τους αγώνες και τις θυσίες του Ποντιακού Ελληνισμού, που ήταν πάντα μπροστάρης για τα δίκαια της πατρίδας μας. Κάθε φορά δε που καλείται να στηρίξει και να αγωνιστεί για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, για την αποκατάσταση των ηθικών αξιών του δικαίου και της νομιμότητας, συσπειρώνεται και δίνει δυνατά και γενναία όλες τις μάχες που απαιτούνται.
          Έτσι, λοιπόν, και εσείς κ. Πρόεδρε τιμώντας την ιστορία και την παράδοση κάνατε πάραυτα δεκτό το αίτημά μας προκειμένου να στηρίξει ο Ποντιακός Ελληνισμός τον αγώνα μας για την απόδοση των Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων.
 Άλλωστε οι θηριωδίες και οι καταστροφές που προξένησαν τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα απρόκλητα και αδικαιολόγητα στο φιλήσυχο λαό μας και στις υποδομές της χώρας μας είναι πανομοιότυπες σε αγριότητα και βαρβαρότητα με τη Γενοκτονία που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός από τους Τούρκους, σχεδιάστηκε όμως με κάθε λεπτομέρεια  και καθοδηγήθηκε από τη Γερμανική στρατιωτική ηγεσία.
          Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της  Π.Ο.Ε να στηρίξει τον αγώνα μας έγινε δεκτή με ιδιαίτερη συγκίνηση από τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις  κ.  Μανώλη Γλέζο, από τον υπεύθυνο της τριμελούς γραμματείας κ. Στέφανο Ληναίο κι απ´ όλα τα χιλιάδες μέλη του που μάχονται για τον ίδιο σκοπό εντός και εκτός Ελλάδας.
          Επειδή ο Ποντιακός Ελληνισμός αποτελεί περίπου το 20% του συνολικού πληθυσμού των Ελλήνων και διαθέτει ένα ανθρώπινο δυναμικό που διαπρέπει σε όλες τις επιστήμες, τα γράμματα, τις τέχνες αλλά και την επιχειρηματικότητα, κοσμεί δε τη χώρα μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, θα αποτελέσει κρίσιμη μάζα και θα συνεισφέρει σημαντικά στις μάχες του Εθνικού Συμβουλίου για την τελική δικαίωση.
          Η συστράτευση λοιπόν πρέπει να είναι πάνδημη για να αποκτήσει ο αγώνας μας τη μέγιστη δυνατή δυναμική. Απέναντι σε μια Γερμανία που δε δικαιούται να έχει ηθικά ερείσματα, διότι για τέταρτη συνεχή φορά πρωτοστατεί, εμπλέκεται και βυσσοδομεί σε έναν πόλεμο, που αυτή τη φορά είναι καθαρά οικονομικός, εναντίον της Ελλάδας προσπαθώντας να την κατακτήσει με το χρέος και όχι με το ξίφος.
Γερμανία με υπερόπλα μεγάλου βεληνεκούς τις τράπεζες και τις πολυεθνικές της, που δεν τηρούν κανένα κανόνα, κανένα νόμο και που εφήρμοσαν και εφαρμόζουν συνέχεια το δόγμα τηςLaissez faire οικονομίας, το επέκτειναν και το ανέπτυξαν ακόμα περισσότερο αναδεικνύοντας το σε κοινωνικό Δαρβινισμό περιθάλποντας τα ολιγοπώλια με το προσφιλές τους σπορ των κατά συρροή δωροδοκιών, που είχαν σαν αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή, ερήμωση και χρεοκοπία της χώρας μας και των άλλων λαών της νότιας Ευρώπης.

Επέβαλαν λοιπόν στη χώρα μας μια θεσμοθετημένη κατοχή και επικυριαρχία μ’ εκτελεστικά όργανα τις ντόπιες εθελόδουλες κυβερνήσεις, που ενήργησαν και ενεργούν ως σύγχρονοι εφιάλτες, δολοφονώντας την περηφάνια και την αξιοπρέπεια του λαού μας, που ισοδυναμεί με γενοκτονία διότι διαλύει οικογένειες, οδηγεί σε αυτοκτονία επιχειρηματίες και αναγκάζει τους νέους και τα παιδιά μας να πάρουν τον δρόμο της πικρής ξενιτιάς και ας μην ξεχνάμε πως γενοκτονία δεν είναι μόνο οι δολοφονίες ανθρωπίνων υπάρξεων αλλά οι δολοφονίες των συναισθημάτων, των ιδανικών και των οραμάτων.

Επιβάλλεται λοιπόν ν’ αγωνιστούμε ν’ αποκατασταθεί η βάναυσα τρωθείσα ηθική τάξη, να καταδειχθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Γερμανίας στη σημερινή οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, καταλογίζοντας και τις προηγούμενες οφειλές, να πέσουν επιτέλους οι μάσκες και ν’ αποδοθούν ακριβοδίκαια οι ευθύνες που της αναλογούν, διότι μόνο έτσι θα υπάρξει κοινωνική συνοχή κι αλληλεγγύη η μεταξύ των λαών.

Η Γερμανία είναι υπόλογη και υπόδικη διαχρονικά, διότι εφάρμοσε και εφαρμόζει αθέμιτες και αντιδημοκρατικές πολιτικές που δεν περιθάλπουν την έννοια της κοινωνίας, αλλά συνιστούν βαρβαρότητα και πρωτογονισμό και έτσι δεν δικαιούται να ομιλεί, πόσο μάλλον να επεκτείνεται, να υποδουλώνει και να διεκδικεί.
Γιαννουλόπουλος  Ανδρέας

Καρδιολόγος – Πνευμονολόγος

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.