Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Νικηφόρα πορεία χαράζει η νέα οργανωτική δομή του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές οφειλές





Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου  Άλφα  ο Στέφανος Ληναίος φιλοξένησε για άλλη μία φορά τις εργασίες του 9ου συνεδρίου, που οργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές οφειλές.
Στα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων διαφαινόταν έντονα η αγωνιστική διάθεση, το πείσμα και η αποφασιστικότητα να δώσουν εδώ και τώρα τέλος στην απαράδεκτη στάση της γερμανικής κυβέρνησης, που δεν έχει συμμορφωθεί ακόμα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις συγκεκριμένες αποφάσεις της Διάσκεψης Ειρήνης των Συμμάχων στο Παρίσι το 1946.Σε αυτήν επιδικάστηκε να πληρώσει η Γερμανία για τις καταστροφές και τις θηριωδίες που προξένησε στην Ελλάδα με τον αδικαιολόγητο και απρόκλητο πόλεμο που εξαπέλυσε με την τεράστια δύναμη πυρός το 1941.

Είναι γνωστό ότι ο Μανώλης Γλέζος εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια αποφάσισε να σηκώσει την Ελλάδα στους ώμους του για άλλη μία φορά και να ξεκινήσει έναν άνισο αγώνα με ένα ισχυρό και κυρίαρχο κράτος, τη Γερμανία, προκειμένου να την αναγκάσει να επανορθώσει την υλική και ηθική βλάβη που μας προξένησε. Να αποκαταστήσει και να βελτιώσει τις κοινωνικές σχέσεις και την ηρεμία ανάμεσα στους δύο λαούς.
Δείχνοντας υπομονή Ιώβ και επιμονή Ανταίου κατάφερε με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του να ευαισθητοποιήσει ικανοποιητικά την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για τα δίκαια αιτήματά μας και να εκτελεστούν οι αποφάσεις της Διάσκεψης του 1946.
Δυστυχώς, οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις, όπως άλλωστε τονίστηκε στο 9ο συνέδριο, όχι μόνο δεν υποστήριξαν τις προσπάθειές του, αλλά τις δυσκόλευαν και τις υπονόμευαν με την αδιαφορία ή  την υποτελή πολιτική τους ή με διάφορους συμψηφισμούς προκειμένου να στηρίζονται και να παραμένουν στην εξουσία, συνεχίζοντας την άθλια πολιτική τους. Δεν παρείχαν καμία οικονομική ή διπλωματική βοήθεια για την μείζονα αυτή εθνική υπόθεση , τη στιγμή που μόνο την τελευταία δεκαετία σπαταλήθηκαν 69 δις ευρώ σε ΜΚΟ, οι οποίες δεν προσέφεραν καμία ωφέλεια στο κοινωνικό σύνολο και στην εθνική οικονομική ανάπτυξη. Δεν παρείχαν καμία βοήθεια όταν μάλιστα  δαπανώνται από μυστικά κονδύλια του Υπ. Εξωτερικών 50 και πλέον εκατ. ευρώ ετησίως για τη βελτίωση τάχα των εθνικών θέσεων και δικαίων.
Επιπλέον, αίσθηση προκάλεσε στους συνέδρους  η δήλωση του Μ. Γλέζου ότι τα αριστερά κόμματα της Γερμανίας και η ευρωπαϊκή διανόηση έχουν υποστηρίξει πολύ περισσότερο την προσπάθειά του από ότι τα αριστερά ελληνικά κόμματα, που αρκούνται μόνο σε λεκτικές κορόνες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Οι ομιλητές δε υπενθύμισαν ότι όλες οι χώρες έχουν εισπράξει τα οφειλόμενα από τον πόλεμο των Γερμανών εκτός από την Ελλάδα. Οι εργασίες του 9ου συνεδρίου για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις βρήκαν δυστυχώς τη χώρα μας σε ένα νέο πόλεμο που είναι εν εξελίξει και στον οποίο πρωτοστατεί και αυτή τη φορά η Γερμανία. Μόνο που αυτός ο πόλεμος  εκτελείται με οικονομικά όπλα και  οι άνθρωποι δολοφονούνται από μακριά.
Δυστυχώς, οι Ελληνικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα των τελευταίων δεκαετιών, δεν αμέλησαν μόνο να απαιτήσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις του 1941, αλλά ταυτόχρονα  δεν φρόντισαν να θωρακίσουν το έθνος μορφωτικά και παραγωγικά έναντι και άλλων κινδύνων και απειλών. Αντιθέτως, με τις πολιτικές που εφάρμοσαν συνειδητά προετοίμασαν το έδαφος και τα προγεφυρώματα προκειμένου η πατρίδα μας να απολέσει ξανά τμήμα της εθνικής της κυριαρχίας.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου τουλάχιστον ένα χρόνο πριν κερδίσει τις εκλογές του 2009, χωρίς περίσκεψη, ωμά και κυνικά συνέπραξε με τους τοκογλύφους – δανειστές, συμμάχησε και συνεργάστηκε αρμονικά, κατασκεύασε μαζί τους το νέο δούρειο ίππο που λέγεται Τρόικα, λειτούργησε ως σύγχρονος Εφιάλτης και έτσι εισήλθαν οι οικονομικοί δολοφόνοι στις πόλεις και στα χωριά μας όχι από τα παράθυρα αλλά από τις επίσημες και ολάνοιχτες κυβερνητικές θύρες, με την υποκριτική λεοντή του δήθεν σωτήρα και όχι σαν ιδιοτελείς και ανάλγητοι τοκογλύφοι. Ληστεύουν τα νοικοκυριά μας και μας απειλούν καθημερινά να μη διαμαρτυρόμαστε, διότι είμαστε κλέφτες, τεμπέληδες και διεφθαρμένοι και ο πλούτος που έχουμε δε μας ανήκει.    
Προσπαθούν να υποσκελίσουν πλήρως την κυβέρνηση, την ελεύθερη σκέψη και το προνόμιο μας να επιλέγουμε το πολίτευμα μας. Παράλληλα ισοπεδώνουν τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Βυσσοδομούν και εμμένουν να επιβάλουν το δόγμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ενώ ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συμφωνεί ότι τη χρειαζόμαστε και μάλιστα όσο το δυνατό γρηγορότερα.
 Βλέποντας μπροστά μας να διαδραματίζεται μία ολέθρια καταστροφή, που θέλουν να τη διαμορφώσουν και με συγκεκριμένο  θεσμικό πλαίσιο και μηχανισμό να την παγιώσουν και να την ολοκληρώσουν, να κυβερνάται δηλαδή η Ελλάδα από τους Σταυροφόρους – Δανειστές και τους εκάστοτε ντόπιους συνεργάτες τους για τα προσεχή 50 τουλάχιστον χρόνια , η οργανωτική δομή του Εθνικού Συμβουλίου μας επωμίζεται και αναλαμβάνει νέα και σοβαρότερα ίσως καθήκοντα.
Επομένως, η τριμελής ευέλικτη γραμματεία που εξελέγη με επικεφαλής το Στ. Ληναίο και πρόεδρο το Μ. Γλέζο πρέπει άμεσα να ενωθεί, να συμπράξει και να συμμαχήσει με τις αντιστασιακές οργανώσεις και τα κινήματα που έχουν τους ίδιους στόχους και έχουν ήδη φουντώσει πανελλαδικά και παλεύουν καθημερινά για να αποτρέψουν την υποδούλωση του ελληνικού λαού και για να διώξουν τους νέους κατακτητές και τους συνεργάτες τους.
Μόνο με μαζική πάλη θα μπορέσουμε να φτάσουμε και να πετύχουμε τον ιερό σκοπό μας. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος και παρουσιάζει ιδιομορφίες διότι ο εχθρός είναι πολλές φορές αόρατος, δεν φορά στρατιωτικές στολές και δεν κρατά πολυβόλα. Απεναντίας, φορά γραβάτες, κρύβεται μέσα σε πολυώροφα και δαιδαλώδη  κτίρια και δολοφονεί από μακριά και εκ του ασφαλούς με πιστωτικές κυρίως ηλεκτρονικές εγγραφές τοκογλυφικών δανείων, με οργανωμένη τρομοκρατία μέσω των αργυρώνητων ΜΜΕ.
Ο λαός, όμως, καθώς δεν ελπίζει σε τίποτα από την υπάρχουσα πολιτική ηγεσία, ενώνεται και στηρίζεται μόνο στις δικές του δυνάμεις. Οργίζεται ειδικά με τους Γερμανούς που είναι για τέταρτη φορά πρωταγωνιστές της καταστροφής και παρουσιάζεται  αποφασισμένος να παλέψει μέχρις εσχάτων , δημιουργώντας ένα ενιαίο μέτωπο, που θα σαρώσει όλους τους σαθρούς και αθέμιτους χαρτογιακάδες, ξηλώνοντας όλα τα ντόπια στηρίγματά τους.
Μια νέα πορεία της πανστρατιάς των Ελλήνων ήδη, ξεκίνησε. Το Εθνικό Συμβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις κινήθηκε δραστήρια, διευρύνθηκε και ενισχύθηκε από πολλές αντιστασιακές οργανώσεις και κινήματα, το ΕΠΑΜ, όπως και άλλα. Πλαισιώθηκε από τη δύναμη 1.500.000 Ελλήνων πατριωτών, τον πολύπαθο Ποντιακό Ελληνισμό που ξέρει να αγωνίζεται και να απαντά, διότι η σφαγή 355.000 Ποντίων από τους Τούρκους σχεδιάστηκε και καθοδηγήθηκε από Γερμανούς αξιωματικούς.
Με τέτοια οργάνωση, με τέτοιο σχεδιασμό θα μπορέσουμε να δώσουμε μια απάντηση στους Γερμανούς εφ’ όλης της ύλης. Και οι πρώτες νίκες του Εθνικού Συμβουλίου ήδη σημειώθηκαν στη Χάγη. Η δυναμική της νέας οργανωτικής δομής του Εθνικού Συμβουλίου δεν φάνηκε μόνο από την επιτυχία της Χάγης αλλά και από το ευρύτερο αγκάλιασμα που είχε πρόσφατα από πολυπληθείς λαϊκές δυνάμεις που διαθέτουν επιρροή και δύναμη.
Φάνηκε και από το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, (που είδαν την ανερχόμενη λαϊκή απήχηση), ζήτησαν από την ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου να ενημερωθούν στις νέες εξελίξεις. Έτσι πρώτα ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Μανώλη Γλέζο και τον κ. Στέφανο Ληναίο τον επικεφαλής της τριμελούς γραμματείας και αμέσως μετά καλέστηκαν για ενημέρωση από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής και τους κυβερνητικούς βουλευτές.
Δεν πρέπει ν’ αρνηθούμε σε κανένα που θα θελήσει να ενημερωθεί, ούτε φοβόμαστε να δημοσιοποιήσουμε τα επόμενα σχέδια και βήματα του αγώνα μας. Είμαστε όμως άγρυπνοι και προσεκτικοί με τις πολιτικές ηγεσίες και τις κυβερνήσεις που έχουν παράδοση και επαγγελματισμό να συκοφαντούν και να ισοπεδώνουν τους άξιους Έλληνες που θυσιάζονται κάθε φορά για το καλό της χώρας, προκειμένου να καπηλευτούν τους αγώνες των άλλων και να βρίσκονται στην εξουσία.
Θλιβερά παραδείγματα τέτοιων απαράδεκτων και απολίτιστων συμπεριφορών έχουμε δυστυχώς πολλά στη δική μας ιστορία.
Κορυφαία ραδιουργία και κατασυκοφάντηση έγινε από τους Βαυαρούς του Όθωνα και τους Έλληνες δοσίλογους της εποχής εκείνης προς τους Ήρωες του ΄21 προκειμένου να τους αποκλείσουν από την εξουσία και την αναγνώριση και να τους υποδουλώσουν. Το υβριστικό και κατάπτυστο υπόμνημα του Όθωνα εστάλη σ’ όλη τη χώρα και όλη την Ευρώπη.
Η δεύτερη μαζική κατασυκοφάντηση και υπονόμευση έγινε για τους Ήρωες της Εθνικής Αντίστασης του 1940-1944 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τα ίδια κίνητρα, με τον ίδιο στόχο.
Η τρίτη κατά σειρά επαίσχυντη συκοφάντηση του Ελληνικού Λαού, προκειμένου να δεχτεί την οικονομική σκλαβιά έγινε από τη νυν κυβέρνηση του Γ. Α. Παπανδρέου μόλις εξελέγη, λέγοντας σ’ όλη την Ευρώπη ότι κυβερνά ένα διεφθαρμένο λαό και τον Πάγκαλο να λέει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.
Μ’ ένα τέτοιο παρελθόν που βαρύνει τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες και κυβερνήσεις, πως μπορούμε εμείς να θεωρήσουμε ειλικρινές το ενδιαφέρον που έδειξαν πρόσφατα τα δύο μεγάλα κόμματα για τις πολεμικές αποζημιώσεις;
Πως μπορούμε να δεχτούμε τη στήριξή τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη, με την δανειακή σύμβαση, παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία άνευ όρων και αμετάκλητα και τώρα προβαίνει στο ξεπούλημα ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας, ακόμα και των ιερών μας μνημείων και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές;
 Πως μπορεί η κυβέρνηση, που δεν έχει τη νομιμοποίηση του Ελληνικού Λαού να κυβερνά, να ορθώσει το ανάστημα στη Γερμανία και ν’ αξιώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις - που είναι υπερτριπλάσιες από το δημόσιο χρέος που μας καταλογίζουν - τη στιγμή που μαζί με τους Γερμανούς απειλούν και εκβιάζουν τον Ελληνικό Λαό να σκύψει το κεφάλι να δεχτεί τις λεηλασίες στα εισοδήματα των εργαζομένων και στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου;
Διότι είναι η μόνη λύση, είναι μονόδρομος και αλλιώς θα έρθει η συντέλεια του κόσμου;
Μήπως λοιπόν θα πρέπει ν’ αγνοήσουμε τις όποιες πατριωτικές υποκριτικές κορώνες και σειρήνες της παραπλανητικής Κίρκης, να μην χάνουμε άδικα χρόνο και να προχωρήσουμε αταλάντευτα την πορεία, που έχουμε χαράξει προς το Λαό, που είναι η μόνη σίγουρη δύναμη που θα δώσει την τελική νίκη;
Άλλωστε καθημερινά καινούρια στρώματα Λαού συστρατεύονται με πείσμα και αποφασιστικότητα στον αγώνα μας και είναι θέμα λίγου χρόνου να γίνουν οι στόχοι του Εθνικού Συμβουλίου προσωπική υπόθεση όλου του Ελληνισμού.
Η αφύπνιση δε των Λαών της Ευρώπης συνεχίζεται, οι πνευματικές ηγεσίες τους είναι μαζί μας και σε λίγο το ρεύμα στήριξης στη γηραιά ήπειρο θα είναι πλειοψηφικό.
Η ασφυκτική πίεση των δυνάμεων του Ελληνικού Λαού και των Ευρωπαίων δημοκρατών θ’ αναγκάσουν τη Γερμανία να συρθεί και να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο και τη νομιμότητα και όχι κάποια υποτελής όχληση μιας διάτρητης και ανίκανης πολιτικής ηγεσίας.
Η αναγνώριση όμως και η επιστροφή των γερμανικών οφειλών στους δικαιούχους, κατά τη γνώμη μας θα υλοποιηθεί όταν ταυτόχρονα ζητάμε:
Την ακύρωση από το Λαό των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, που είναι όλα αντισυνταγματικά και παράνομα καθ’ ότι παραβιάζεται κατάφορα το Ελληνικό, το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο και μετατρέπει τη χώρα μας σε αποικία των Γερμανών και λοιπών τοκογλύφων και προβαίνουν ξανά όπως και το 1940 σε καινούριες λεηλασίες, πολιτιστικές και οικονομικές καταστροφές, αυθαιρεσίες, κυνισμό και νέα Βαυαροκρατία. Να ζητάμε ταυτόχρονα τη διαγραφή, κατόπιν διαπραγματεύσεων και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, του 90% του δημοσίου χρέους, διότι είναι απεχθές, παράνομο, καταχρηστικό και προϊόν τοκογλυφίας, ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου (που δήλωσε παρούσα) για τις πολεμικές αποζημιώσεις δεν συμφωνεί και πασχίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τοκογλύφων ότι θα τηρήσει τις υπογραφές της και θα πληρώσει, ο Λαός, όλο το χρέος εις το ακέραιο.
Ταυτόχρονα με τις πολεμικές αποζημιώσεις, πρέπει να απαιτούμε ν’ ανοίξει ο φάκελος του δημόσιου χρέους και να μελετηθούν οι παράνομες δανειακές συμβάσεις, πράγμα το οποίο αρνείται πεισματικά η πολιτική μας ηγεσία, δεν το συζητά καν συντασσόμενη με τους Γερμανούς τοκογλύφους – παράλληλα όμως ζητούν ενημέρωση για την πορεία των αγώνων του εθνικού μας συμβουλίου!!!
Τέλος η επιστροφή των πολεμικών αποζημιώσεων θα επιβληθεί και θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν αντιστραφεί πλήρως η οργανωμένη συσκότιση των αληθινών ιστορικών γεγονότων, που γίνεται με τα αργυρώνητα Μ.Μ.Ε. και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της κρατικοδίαιτης πνευματικής ηγεσίας, που έχει παραποιήσει συστηματικά την ιστορία μας προκαλώντας σύγχυση και αποπροσανατολισμό του Λαού και της κοινής γνώμης, όταν γίνει ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η ενημέρωση των λαών για το σκοτεινό, παράνομο και απάνθρωπο ρόλο των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Γερμανίας, που καταφέρνουν εδώ και 60 χρόνια να μην τηρούν την απόφαση των Παρισίων για τις αποζημιώσεις και θέλουν να διαγράψουν τις ηθικές και υλικές οφειλές, αλλά και την ιστορική μας μνήμη.

Γιαννουλόπουλος  Ανδρέας
Καρδιολόγος – Πνευμονολόγος

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.