Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μηπως έχουμε ξεχάσει αυτό που απέναντι μπορεί να μας περάσει....



  
Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που έχουν οι άνθρωποι να ερμηνεύουν γεγονότα και καταστάσεις.
Είναι χαρακτηριστικό και φαντάζομαι θα έχει τύχει σε όλους ή τουλάχιστον στους περισσότερους, να είναι μαζί με κάποιον φίλο ή γνωστό, να γίνουν θεατές ενός γεγονότος ταυτόχρονα και ο κάθε ένας ,να το έχει αντιληφθεί με τον δικό του τρόπο.
Ο καθένας να το έχει δει από την δική του οπτική γωνία, να το διαβάζει και να το ερμηνεύει ανάλογα.
Το πως συμβαίνει αυτό, δεν έχει να κάνει παρά μόνον με το γνωστικό πεδίο του καθένα ,τα δεδομένα του,τις παραστάσεις,τις εμπειρίες, τις αρχές του, την ιδεολογία του, εν τέλη την θέση του μέσα στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και σε τι φάση βρίσκετε.
Ε,να μην το αναλύσουμε άλλο αυτό και όσα έγραψα παραπάνω, έχουν να κάνουν με το τραγούδι που ακούγετε.
Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως εκείνος το αντιλαμβάνεται.
Το πιθανότερο είναι να το περιορίσει στις σχέσεις δύο ανθρώπων, αν έχει περισσότερη φαντασία μπορεί να το μεταφράσει με περισσότερο κοινωνικά κριτήρια, ας πούμε ανάμεσα σε ανθρώπους με νοσταλγική διάθεση.
Τώρα αν είναι πολιτικοποιημένος και όλα τα αποδίδει στις οικονομικές σχέσεις που καθορίζουν και τις κοινωνικές σχέσεις, τότε αδέρφια μπορεί και να το μεταφράσει πολιτικά.
Εγώ σε αυτήν την συνομοταξία ανήκω.
Γιατί επέλεξα να το αναρτήσω;
Α. Είναι καλοκαίρι και λίγη χαλάρωση μας χρειάζεται.
Β. Μου αρέσει αυτό το τραγούδι, απ΄όποια σκοπιά και αν ερμηνευτεί.
Γ. Γιατί ξέρω ότι σε κάποιους φίλους μου, αρέσει πολύ.
Δ. Γιατί δεν έχω κάτι να πω.Είναι φορές που νομίζω ότι τα είπα όλα.
Ε. Γιατί πρέπει  να δούμε: "Μήπως έχουμε ξεχάσει αυτό που απέναντι μπορεί", (απαιτείτε, είμαστε υποχρεωμένοι), "να μας περάσει".

Για ακούστε τι λέει στο ρεφρέν:

Ψάξε στο όνειρό μας, μήπως και βρούμε πουθενά τον εαυτό μας,
ίσως το λάθος να μην ήτανε δικό μας.
Ψάξε στο όνειρό μας, μήπως έχουμε ξεχάσει,
αυτό που απέναντι μπορεί να μας περάσει.
 
 
Καλή δύναμη σε όλους μας.


http://gregordergrieche.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.