Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Τέρμα τα λόγια


naxos-news.gr
Όλα δείχνουν ότι η κυβερνητική ατζέντα θα είναι πολύ φορτωμένη το επόμενο δίμηνο. Από τη μια θα τρέχουν τα συνεχή και επώδυνα εισπρακτι­κά μέτρα και η αποδιάρθρωση του Δημοσίου με κλείσιμο επιχειρήσεων, ξεπούλημα και απολύ­σεις.
Από την άλλη, θα σωρεύονται οι επιπτώ­σεις στο σύνολο της κοινωνίας – και μαζί με αυτές, η οργή και η απόγνωση θα φουντώνουν. Χώρια που στο βάθος περιμένει μια νέα δανει­ακή σύμβαση, πολύ σκληρότερη από την προη­γούμενη.
Επομένως, το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει όλο και ευρύτερες, όλο και εντονότερες συγκρούσεις. Πώς θα τις δια­χειριστεί; Μέχρι τώρα, η διαχείριση ήταν κατά βάση επικοινωνιακή. Μικρά και μεγάλα ψέματα, μικρές και μεγαλύτερες εικονικές συγκρούσεις με τη Μέρκελ, τους κερδοσκόπους, τις συντε­χνίες και πάει λέγοντας.
Εξάλλου, υποτίθεται ότι, ως έναν βαθμό, οι κυβερ­νητικοί περιέκοπταν το… «λίπος» της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό τουλάχιστον «πουλούσαν» οι μιντιακοί και πολιτικοί μηχανισμοί «ενημέρω­σης».
Τώρα, όμως, το λίπος έχει φαγωθεί και πλέον η κυ­βέρνηση κόβει φιλέτα από το ψαχνό… Και θα κόψει ακόμη μεγαλύτερα το αμέσως επόμενο διάστημα. Αρκεί η «επικοινωνία» για να έχει το κεφάλι της ήσυχο; Ήδη, το ξέσπασμα του κινή­ματος των «αγανακτισμένων», την περασμένη άνοιξη, στέλνει το μήνυμα ότι αυτό δεν είναι πλέον δυνατόν.
Επομένως – όπως έδειξε και η κατάληξη της μεγά­λης διαδήλωσης, κατά την ψήφιση του Μεσο­πρόθεσμου -, από εδώ και πέρα τον λόγο θα έχει η καταστολή – ενίοτε και «προληπτική»…
Αυτό το νόημα έχουν οι εκτοξευτήρες νερού και τα άλλα εργαλεία με τα οποία θα εξοπλιστούν οι μονάδες καταστολής, όπως επίσης ο νέος νόμος που θα προωθηθεί για τις διαδηλώσεις, ο νέος εξοπλισμός παρακολούθησης της σχεδόν στρατιωτικοποιημένης ΕΛ.ΑΣ., ή ακόμη (ενδεχομέ­νως) και το νέο θεσμικό πλαίσιο για το Ίντερνετ – όπως και όσα άλλα νομικά και επιχειρησιακά εργαλεία δούμε την επόμενη περίοδο.
Όση «πειθώ» κι αν επιστρατεύσεις, η επέκταση της εξαθλίωσης και η απόγνωση δεν θα αντιμετωπί­ζονται μόνο με προπαγάνδα. Στην κυβέρνηση το ξέρουν και ήδη δουλεύουν εντατικά…
 Το Ποντίκι http://www.inprecor.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.