Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Εντυπώσεις από τη Συνέλευση Μετόχων της ΕΥΑΘ


Έγινε, τελικά, χτες το πρωί η ετήσια συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ και αποφάσισε το πάγωμα των τιμολογίων για ένα ακόμη χρόνο. Δεν συζητήθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης, αν και το έθεσε στο κλείσιμο ένας από τους μετέχοντες, εργαζόμενος της επιχείρισης, ενώ ήδη από την αρχή είχε αναρτηθεί σχετικό πανό από ομάδα πολιτών της Θεσσαλονίκης που προωθούν την εξαγορά της από εταιρία λαϊκής βάσης από όλους τους κατοίκους.

Εντύπωση προκάλεσε η έντονη παρέμβαση ενός από τους μετόχους για την προχειρότητα της τυπικής διαδικασίας, παραπονούμενος για φασιστική συμπεριφορά του προεδρεύοντος της συνέλευσης.
Από αυτά που ακούστηκαν στη συνέλευση, σημειώνουμε αυτά που μας έκαναν εντύπωση:
  • Το Δημόσιο κατέχει το 74% της εταιρίας και εκπροσωπήθηκε από μία δημόσια υπάλληλο, η SUEZ το 5% και εκπροσωπήθηκε από τον κ. Καμάκα (πρόεδρο) και τον κ. Ν. Παπαδάκη (διευθύνοντα σύμβουλο και προεδρεύοντα της συνέλευσης), ενώ οι υπόλοιποι παρόντες μέτοχοι περίπου το 2% και εκτός δυο εξαιρέσεων δεν είχαν… καμία απορία! Όλοι αυτοί μοιράστηκαν 12, 4 εκατ. €, που σημαίνει για το 2% (των λοιπών) 248.000 €. Σίγουρα καλή επένδυση το νερό!
  • Ένα μέρος αυτών των κερδών προέκυψαν από τις μειώσεις των μισθών των “λοιπών” εργαζομένων της εταιρίας, ενώ οι μισθοί των διευθυντικών στελεχών και μελών της διοίκησης αυξήθηκαν κατά 15 χιλ. €.
  • Οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών παραμένουν ίδιες, ενώ όλοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών.
  • Οι στιχομιθίες που εξελίχθηκαν μεταξύ του κ. Ν. Παπαδάκη και του “απλού” μετόχου, ανέδειξαν την απαξιωτική του στάση και τον ειρωνικό του χαρακτήρα, αφού όλα τα καταγγελόμενα ήταν σωστά (αν και τυπικές διαδικασίες), για όλα έφταιγε ο ίδιος ως προεδρεύων και επέδειξε μεγάλη αναλγησία και καθόλου σεβασμό και σεμνότητα. Φράσεις – ατάκες:
“Εγώ είμαι απ’ το Λονδίνο”, “Στο Λονδίνο έτσι κάνουν;”, “Στο Λονδίνο δεν ξέρω τι κάνουν, στο χωριό μου έτσι κάνουν”, “Βρε, σου ξαναλέω…”, “Το ‘βρε’ να το πει ο Κολοκοτρώνης, όχι εσύ”,  ”Θα σου βγάλω φωτογραφία μη σε χάσω από πελάτη”, “Σε παρακαλώ, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα”,  ”Αυτό δεν είναι το καλύτερο. Εγώ τα αγαπώ και τα εκτιμώ και τα αγαπώ όλα τα κόμματα. Χωρίς κόμματα είναι ο φασισμός. Τα κόμματα είναι Δημοκρατία. Το ‘δεν ανήκω πουθενά’ να τελειώσει αυτή η μαγκιά.”, “Στη μάνα σου να πας να παραπονεθείς.”, “Τη μάνα μου να πας να τη βρεις εκεί που είναι”.  
Τελικά, ήταν πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις ότι “τέτοιες συμπεριφορές γεννούν φασισμό” και “αυτά κατέστρεψαν την χώρα”. Δείτε το βίντεο και κρίνετε μόνοι σας.
  • Τέλος, αποδείχθηκε εκ των υστέρων η κρυφή νευρικότητα που υπήρχε από την πλευρά των μεγαλομετόχων, ίσως και των “λοιπών”, αφού άργησαν να βγάλουν τις κάμερες από την αίθουσα, έχοντας ήδη συζητήσει τα περισσότερα θέματα, ενώ οι “λοιποί” τηρούσαν “σιγή ιχθύος”. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε και ζωντανό βίντεο ντοκουμέντο που παραθέτουμε παρακάτω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.