Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Σχέδιο να «κινεζοποιηθεί» η εργατική τάξη της χώρας μας και να λεηλατήσουν ξένα και ντόπια αρπακτικά κάθε δημόσια περιουσία Το ότι οι λεγόμενοι οίκοι αξιολόγησης –τους οποίους μάλιστα εμείς τους πληρώνουμε- παίζουν τα δικά τους κερδοσκοπικά παιχνίδια δεν το συζητάμε καν.
Η απόφαση λοιπόν, του οίκου Moody’s να κατατάξει την Ελλάδα στην χαμηλότερη βαθμολόγηση απ’ όλες χώρες τις οποίες καλύπτει, εκτιμώντας ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος χρεωκοπίας, ήταν αναμενόμενη. Εχει μπει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ξεπουλήματος του λαού και του τόπου με την συνεργεία κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας και αυτές οι κινήσεις σ’ αυτό το σχέδιο εντάσσονται. Καραγκιοζλίκια είναι φυσικά αυτά που είπε ο Βενιζέλος για «ασύμμετρες απειλές» και ούτε θα έχουν κανένα αντίκρισμα οι κυβερνητικές απειλές ότι θα διακόψει την χρηματοδότηση στους οίκους αξιολόγησης. 

«Είτε υποβαθμίζει είτε αναβαθμίζει η Moody’s  και οι άλλοι οίκοι του ιμπεριαλισμού για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έρχονται μέρες κόλασης», όπως σωστά τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Αλλωστε τι μας χρειάζονται αυτές οι «αξιολογήσεις»; Για ποιον «υψηλό κίνδυνο χρεωκοπίας» μας μιλάν όταν στο όνομα πάντα τις «χρεοκοπίας» έχουν εξαθλιώσει τις λαϊκές, εργατικές μάζες; Η κυβέρνηση δεν μας έλεγε ότι πρέπει να ψηφιστεί το πρώτο Μνημόνιο για να μην πτωχεύσουμε; Δεν ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επανέλαβε ακριβώς τα ίδια για να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεμο, που δίνει την χαριστική βολή στο βιοτικό επίπεδο του λαού;

Και στο φινάλε οι ίδιες οι ευρωπαϊκές λυκοσυμμαχίες ομολογούν την πραγματικότητα. Παράδειγμα η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την χώρα μας και στην οποία διαβάζουμε: «Το δημόσιο χρέος προβλέπεται να εκτοξευτεί στο 172% του ΑΕΠ το 2012 και να υποχωρήσει στο 130% του ΑΕΠ το 2020, εφόσον η κυβέρνηση εφαρμόσει το εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων».

Τι σημαίνουν  τα παραπάνω που μας λέει το ΔΝΤ; Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις για να καταλάβει ότι για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων δανειστών του ελληνικού κράτους, έχει μπει στα σκαριά σχέδιο να «κινεζοποιηθεί» η εργατική τάξη της χώρας μας και να λεηλατήσουν ξένα και ντόπια αρπακτικά κάθε δημόσια περιουσία έχει μείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.