Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ.)




Οι καθημερινές λαϊκές κινητοποιήσεις στην πλατεία Συντάγματος, που κρατούν πάνω από δύο μήνες τώρα, πέρα από μία δυναμική έκφραση αυθόρμητης αγανάκτησης, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς ενός καινούργιου κοινωνικού ριζοσπαστισμού που γεννιέται μετά από χρόνια αδράνειας μέσα σε πλατιές μάζες του ελληνικού λαού.
Στις αγανακτισμένες πλατείες έχει πραγματωθεί μια πρωτόγνωρη ενότητα και ανοχή μεταξύ πολιτών από διαφορετικές κοινωνικές και ιδεολογικές αφετηρίες και έχει ζυμωθεί ήδη ένα άλλο όραμα για τους πολιτειακούς θεσμούς, τις εργασιακές σχέσεις, τις αξίες της πραγματικής δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

Το καθεστώς της οικονομικής ολιγαρχίας, που έχει προκύψει με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο μετά την υφαρπαγή της ψήφου του λαού και την επιβολή των μνημονιακών συμβάσεων, έτρεμε εξ αρχής αυτές τις διεργασίες.
 Αφού προσπάθησε επανειλημμένα να διαλύσει αυτό που συνέβαινε στο Σύνταγμα με την κατασταλτική βία και απέτυχε, αποφάσισε να εκμεταλλευθεί την θερινή ραστώνη για να στείλει τον κόσμο σπίτι του και να επιστρέψουμε όλοι στην «ομαλή» βουβή καθημερινότητα.
Επιστράτευσε, έτσι, αφ’ ενός τους προπαγανδιστές πραίτωρες των ΜΜΕ για να δυσφημίσουν τις όποιες αντιδράσεις αμφισβητούν την «τουριστική» εικονική πραγματικότητα μιας δήθεν ευνομούμενης κοινωνίας και, στην συνέχεια, έστειλε τους γνωστούς πια ένστολους πραιτωριανούς για να καθαρίσουν την πλατεία.
Στις 04:14 ακριβώς το πρωΐ του Σαββάτου, άρχισε η επίθεση των ΜΑΤ, της δημοτικής αστυνομίας και των υπαλλήλων του κυρίου Καμίνη εναντίον όσων πολιτών παρέμεναν ειρηνικά στην πλατεία, κρατώντας τα προσχήματα μιας νομιμότητας που έχει ήδη απονομιμοποιηθεί από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Οι εκπρόσωποι της οικονομικής κατοχής νομίζουν ότι θα μας πλήξουν καίρια και θα μας καταντήσουν κοινωνικά και πολιτικά αδρανείς εάν καταστρέψουν τις σκηνές, τα τραπεζάκια και τις εγκαταστάσεις της πλατείας.
Αυταπατώνται, γιατί πάνω απ’ όλα αυτά υπάρχει το φρόνημα του λαού, που έχει σηκωθεί ψηλότερα και έχει θωρακισθεί απέναντι στην «μηχανή του κιμά» των τοκογλύφων και των μισθοφόρων τους. Οι πολίτες που είναι στο Σύνταγμα, ακόμα και τώρα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, έδειξαν ότι, όχι μόνο αντιστέκονται και είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους, αλλά ότι είναι αποφασισμένοι για το επόμενο μεγάλο βήμα από τον Σεπτέμβρη, να αναβαθμίσουν τον αγώνα για ανατροπή των πολιτικών και των δυνάμεων εκείνων που βυθίζουν την χώρα στην εξαθλίωση και την διάλυση.
Η σημερινή ντροπή και κατάντια της παρωδίας των κρατικών θεσμών, που λειτουργούν πλέον εναντίον του λαού και της κοινωνίας, ας γίνει η αρχή για νέους μεγάλους αγώνες με σαφέστερες πολιτικές αφετηρίες και καλύτερη περιφρούρηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης.
Μέχρι την τελική νίκη, μέχρι να φύγουν και αυτοί και τα μνημόνιά τους και να απελευθερωθεί η χώρα. Όπως νοηματοδότησε η πλατεία: «Η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» και στο Σύνταγμα, η κάθε επίθεση εναντίον του κινήματος όχι μόνο δεν το τελειώνει, αλλά γίνεται πάλης ξεκίνημα για νέους αγώνες.


ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ)
Αθήνα 30-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.