Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Ή το Σύνταγμα είναι στραβό ή στραβά αρμενίζει η Δικαιοσύνη….Ή το Σύνταγμα είναι στραβό ή στραβά αρμενίζει η Δικαιοσύνη….
Να στείλουμε ένα μεγάλο χαιρετισμό στην απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που κρίνει συνταγματικό το Μνημόνιο και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό….
Το σκεπτικό….. στο οποίο κινήθηκε η απόφαση ήταν ότι ήταν αναγκαία η θυσία του ιδιώτη για το Δημόσιο Συμφέρον… Κάτι που σαφώς θα είχε βάση αν πέρα πάσης αμφιβολίας είχαν αποκλειστεί όλες οι εναλλακτικές….Κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται από πουθενά….
Δεύτερον είναι Συνταγματική κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας που προκύπτει από την παραίτηση, που υπογράφει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, από κάθε ασυλία που παρέχει η Εθνική Κυριαρχία…;

Kι αν ναι προκαλούμε το Δικαστικό Σώμα να μας αναφέρει το άρθρο του Συντάγματος που αναφέρει απώλεια εδαφικής ακεραιότητας λόγω χρεών ή άλλης έκτακτης ανάγκης….
Δεν θα μιλήσουμε και για τις εκτροπές που προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν και που κατέλυσαν τη Λαϊκή Βούληση και Κυριαρχία…..Δεν θα αναφέρουμε κάτι για το σφετερισμό της Εκτελεστικής Εξουσίας που από Λειτουργός της Λαϊκής Κυριαρχίας καταστάθηκε όργανο των Εταίρων και των απαιτήσεων τους….Ούτε για τους εκβιασμούς στη Νομοθετική Εξουσία…..Αυτό θα πρέπει να εξεταστεί σε άλλη αίθουσα….
Η βάση του βουλεύματος ήταν καθαρά τοποθετημένη με πολιτικούς όρους και όχι νομικούς….
Θα θυμήσω μόνο το εξής περιστατικό…:
Ο Βασιλιάς της Πρωσίας Φρειδερίκος ο Μέγας είχε παλάτι το Σαν Σουσί στο Πότσδαμ. Δίπλα στο παλάτι του υπήρχε ένας ανεμόμυλος που…. έκανε θόρυβο και δεν άφηνε το Βασιλιά να κοιμηθεί ήσυχα. Ο Βασιλιάς ζήτησε να αγοράσει τον ανεμόμυλο, όμως ο μυλωνάς αρνήθηκε, επειδή τον θεωρούσε ιερή κληρονομιά. Ο Φρειδερίκος ο Μέγας τον απείλησε ότι θα πάρει τον μύλο με τη βία. Ο μυλωνάς δεν πτοήθηκε καθόλου και απάντησε με τη φράση που έμεινε παροιμιώδης «Ναι, αλλά υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο». Ο Βασιλιάς δεν θύμωσε καθόλου. Αντίθετα, ικανοποιήθηκε για την εμπιστοσύνη που έτρεφε ο λαός του στη Δικαιοσύνη της χώρας του.
Εμείς άραγε μπορούμε να το πούμε αυτό σήμερα….;
ΠΗΓΗ: pikri-sokolata (Γρηγόρης Ζωγραφάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.