Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011


Συνεχίζοντας τον κατήφορό της η κυβέρνηση Παπανδρέου, οδηγεί ακάθεκτα την χώρα στην πτώχευση, αφού όμως πρώτα ξεπουλήσει όλη την περιουσία του ελληνικού λαού.
Σε αυτή της την «προσπάθεια» βρίσκει εύκολα συνεργάτες στις τάξεις τωντραπεζιτών –οι οποίοι στην Ελλάδα συνήθως αποτελούν και ταυτοπροσωπία με τους μεγαλοεκδότες και τους μεγαλοεργολάβους.
Το ένα χέρι νίβει το άλλο. Οι μεν ξεπουλάνε ενώ οι δε, παραπληροφορούν και εισπράττουν.
Αρκετά καλές υπηρεσίες προσφέρει και η συμπαθής τάξη των οικονομολόγων. Οι ίδιοι δηλαδή που προέβλεπαν την σταθερή άνοδο του Χρηματιστηρίου, τα οφέλη από το Ευρώ, την ισχυρή Ελλάδα, τον πλούτο που θα μας έφερνε η Ολυμπιάδα, την αειφόρο ανάπτυξη και άλλες τέτοιες μπούρδες.

Με την συμφωνία, λοιπόν, που «πέτυχε» ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής Διεθνούς στις Βρυξέλλες στις 11 του Μάρτη, «κατάφερε» τα παρακάτω:
- Από το 2014 και κάθε χρόνο μέχρι το 2021 η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει 54 δις ευρώ για την εξυπηρέτηση δανείων (κεφάλαιο και τόκους).
- Επειδή όμως αυτό δεν είναι εφικτό, η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναδανείζεται 27 δις ευρώ το χρόνο για να εξυπηρετεί το χρέος…

Και επειδή κάποιοι είναι πολύ μεγάλοι μάστορες στην αριθμητική, ισχυριζόμενοι πως τάχατες από τη μάχη των Βρυξελλών «κερδίσαμε» 6 δις, εμείς τα βάζουμε κάτω και μας βγαίνουν τα εξής:

-Με τους αρχικούς όρους του Μνημονίου θα έπρεπε να δίναμε μέσα σε 2 χρόνια 148 δις (εκείνοι που το υπέγραψαν αυτό το 2010… πρέπει να ήταν χαπακωμένοι!).

-Με τους όρους της «νίκης», θα πρέπει να δίνουμε 54 δις το χρόνο, για 7 χρόνια (περίπου το 27% του ΑΕΠ!). Δηλαδή συνολικά 378 δις !!! Θα πρέπει στα χρόνια αυτά, το εισόδημα των εργαζομένων να μειωθεί περίπου στο 50% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα!
Εκτός κι αν τα πληρώσουν "οι έχοντες και οι κατέχοντες"- ας κάνουμε και λίγο χιούμορ!

-Μια άλλη «επιτυχία» του «ήρωα» πρωθυπουργού, που δεν πρέπει να περάσει στα «ψιλά» είναι πως τελικά με το «ευνοϊκό επιτόκιο» θα έχουμε πληρώσει στο τέλος (του 2021) τα 110 δις «βοήθειας», κάτι παραπάνω από 180 δις!

Αυτά όμως είναι αυτά που «κερδίσαμε». Ας μην είμαστε αχάριστοι, πρέπει κάτι να δώσουμε και εμείς στους «σωτήρες» μας! Αυτοί θα ήθελαν μόνο τη ΔΕΗ, το νερό, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, μερικά νησιά, ορυκτά, υποδομές, Δημόσιες Υπηρεσίες, κινητά κι ακίνητα…

Εμείς αντιπροτείνουμε -για αρχή- μια ωραία διπάλαμη μούντζα και στη συνέχεια βλέπουμε…

Υ.Γ.
Στο πνεύμα των ημερών, καταγγέλλουμε πως ο υπεύθυνος για την διασπορά των παρακάτω ψευδών ειδήσεων:
- Λεφτά υπάρχουν,
- Δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις,
- Δεν θα παρθούν άλλα μέτρα,
- Δεν θα πουληθεί δημόσια περιουσία,
είναι ένας ανειδίκευτος σοσιαλιστής από την Μινεζότα!
 
17.3.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.