Σάββατο 12 Μαρτίου 2011


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ






Η μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου Υμηττού , όπου συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο, στάθηκε μικρή για να φιλοξενήσει τους δεκάδες αγωνιστές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Στην πλούσια ανοιχτή συζήτηση εγινε ενημέρωση για την φάση ανάπτυξης του κινήματος μας , τόσο στα διόδια, όσο και στις παρεμβάσεις σε Νοσοκομεία (ενάντια στα εισιτήρια-διόδια των 5 ευρό), όσο και στα ΜΜΜ, καθώς επίσης στους λογαριασμούς στην ΔΕΗ και τα δάνεια στις τράπεζες.
Καυτηριάστηκε η στάση κυβέρνησης- αστυνομίας που δρούν στην Αττική οδό σαν υπηρέτριες του εθνικού μεγαλοεργολάβου.
Εγινε αναφορά από τους συναγωνιστές που ενεπλάκησαν στην χθεσινή παράνομη και παράλογη επιβολή προστιμού στην Αττική οδό, καθως και στην επακολουθήσασα υποβολή μηνύσεων απο τους συναγωνιστές μας σε βάρος τόσο των υπαλλήλων και του επόπτη της Αττικής οδού, όσο και των οργάνων της τροχαίας.
Συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας από κάποιους , με την συμμετοχή και κομματιών της αριστεράς, της Επιτροπής Λογιστικου Ελέγχου του χρέους. Μιας επιτροπής που θα επιμερήσει, δήθεν, το χρέος σε καλό και κακό- αυτό που χρωστάμε δικαίως και αυτό που δεν πρέπει να χρωστάμε.
Όλοι οι συναγωνιστές που πήραν τον λόγο καταδίκασαν αυτές της προσπάθειες που δεν είναι τίποτε άλλο από τα να προσφέρουμε σανίδα σωτηρίας σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που ήδη βουλιαζει παρασύροντας όλους εμάς στην δίνη της καταβύθισης του.
Είπωθηκε ότι ένας τέτοιος καταμερισμός του χρέους οδηγεί στην λογική του διαβόητου Πάγκαλου οτι "τα φάγαμε μαζί". Επίσης κατι τέτοιο θα αποτελούσε χτύπημα στην καρδιά του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ" μιας και έτσι θα έπρεπε να επιμερήσουμε στο μεριδιο των υποχρεώσεων μας και το ποσοστό των διοδίων που θα έπρεπε να πληρώσουμε.
Μια συναγωνίστρια απο το Βύρωνα τόνισε χαρακτηριστικά: Καταδικάζουμε την δημιουργία τέτοιων Επιτροπών Λογιστικού Ελέγχου γιατί εμείς δεν δημιουργήσαμε αυτή την κρίση, δεν τα φαγαμε μαζί τους , δεν υπάρχει καλό και κακό χρέος και καθήκον μας είναι να παλέψουμε για την οριστική διαγραφή αυτού του χρέους.
Στην συνέχεια της συζήτησης μπήκε το θέμα των δράσεων του κινήματος με την συμμετοχή στο Πανελλαδικό άνοιγμα της Κυριακής 13/3 και της επέκτασης και στην Αττική οδό την ίδια μέρα.
Επειδή η ώρα είχε προχωρήσει και το δημαρχείο έπρεπε να κλείσει, η συνέλευση συνεχίστηκε στο προαύλιο μέχρι αργά την νύχτα.
Εγινε επίσης ενημέρωση πάνω στην κοινή ανοιχτή συνέλευση των 3 κινημάτων (ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ- ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ) το Σάββατο 19 Μάρτη, 7 μμ στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ της ΚΕΡΑΤΕΑΣ.
Αποφασίστηκε επίσης άμεσα η σύγκλιση οργανωτικής σύσκεψης της επιτροπής Νότιας Αθήνας "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" για να δρομολογηθούν πρακτικά ζητήματα.ΑΠΟ 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.