Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πλούσια γλώσσα


Είναι ανεπίτρεπτη η κακοήθεια κάποιων που θυμήθηκαν πως –σύμφωνα με το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας που έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks-, ο νέος υπουργός Παιδείας Γεώργιος Μπαμπινιώτης έδινε αναφορά στην Πρεσβεία και ζητούσε τη βοήθεια των Αμερικανών για να προωθηθεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Δεν είναι σωστό να υπονοείται πως ο κ. Μπαμπινιώτης είναι προδότης, ρουφιάνος και Αμερικανοτσολιάς.
Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως ο κ. Μπαμπινιώτης είναι γλωσσολόγος και δεν έκανε τίποτα άλλο από το να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα του.
Η γλώσσα είναι ένα πολύ δυνατό όπλο και –αν την χρησιμοποιείς σωστά- μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά. Μέχρι και υπουργός μπορεί να γίνεις.

(Η Πρεσβεία ξέρει. Πώς το έλεγαν οι Τρύπες; Η Ασφάλεια ξέρει. Και πληρώνει.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.