Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Ολα τριγύρω αλλάζουνε ....Το σκίτσο που παραθέτουμε δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη» σαν σήμερα το 1947. Σχολιάζει τις ενέργειες του κυβερνητικού θιάσου που διαδέχτηκε την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου, σε βάρος του λαϊκού κινήματος. 

Σήμερα ζούμε πάλι κάτω από κατοχή, οικονομική αυτή την φορά αλλά με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Και τα ίδια θύματα. Τα λαϊκά στρώματα και όποιον/α αντιστέκεται.

Δεν είναι τυχαίο που πάλι ανέλαβε πάλι υπουργός μπάτσων και καταστολής ο βραβευμένος από τοFBI, Χρυσοχοϊδης. Είναι δεδομένο και με το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ότι θα εντείνει την καταστολή και σαν υπουργός προστασίας του συστήματος θα προσπαθήσει να ανακόψει την λαϊκή οργή και αγανάκτηση που σίγουρα θα πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις κατά την παρέλαση της 25ης Μάρτη.

Και με αφορμή όσα συνέβησαν σήμερα στην Ρόδο πρέπει να υποθέσουμε βάσιμα ότι το επόμενο διάστημα θα έχουν πληθώρα προληπτικών προσαγωγών, και συλλήψεις με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.