Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Η σκληρή αλήθεια: Πάντα ήμασταν αποικία!Η σκληρή αλήθεια: Πάντα ήμασταν αποικία!
Η Ελλάδα δεν έγινε αποικία σήμερα… Η Ελλάδα ιδρύθηκε ως αποικία από την εποχή του Όθωνα… Η Ελλάδα είχε και «προστάτιδες» δυνάμεις, εάν θυμάστε… Η Ελλάδα είχε και ξένους βασιλιάδες, εάν θυμάστε… Η Ελλάδα πριν τον Ελ. Βενιζέλο ήταν αγγλικό προτεκτοράτο. Η Ελλάδα μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι αμερικανικό προτεκτοράτο. Φάγαμε το παραμύθι του Σημίτη για «ισχυρή Ελλάδα» και μαστουρώσαμε με δάνεια…
Ο αγώνας του 1821 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ! Ο αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία έμενε πάντα στη μέση… Τουλάχιστον τώρα ξύπνησαν και οι πολλοί, διότι πάντα υπήρχαν λίγοι που τα έλεγαν, αλλά δεν ακούγατε… Δεν ακούγατε γιατί κάνατε… καριέρες!

2 σχόλια:

  1. Πράγματι υπάρχει μια ιστορική εκρεμμότητα. Εξαιτίας της εμπλοκής των τότε μεγάλων δυνάμεων ανεξαρτητοποιήθηκε ως προτεκτοράτο σύμφωνα με το τότε διεθνές δίκαιο. Αποτέλεσμα της εμφύλιας διαμάχης για την εξουσία, που έθεσε εκτός μάχης αρκετούς αγωνιστές, όπως τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Με τον καιρό και με τα χρόνια, επικράτησε η Αγγλική επιρροή με αποτέλεσμα να μετατραπεί η χώρα σε αγγλική αποικία.
    Εύχομαι να είμαστε η γενιά που θα τακτοποιήσει αυτή την εκκρεμμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το άρθρο σας, δυστυχώς η αλήθεια πονάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.