Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ!


TETOIOI EINAI!
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Τα κόμματα της πλουτοκρατίας έκαναν το χρέος τους.
Ψήφισαν ένα μνημόνιο κατακρεούργησης του λαού και τούτο στο όνομα της «ευρωπαϊκής προοπτικής» της χώρας,
στο όνομα της «παραμονής στην ΕΕ».
Πρόκειται για ομολογία τόσο κυνική όσο και απροσχημάτιστη. Τώρα πια όλα είναι ξεκάθαρα.
Στην ουσία λένε:
Για να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ, για να διατηρήσει δηλαδή η άρχουσα τάξη της χώρας και ο ελληνικός καπιταλισμός την καρέκλα που διατηρούν στα κονκλάβια του ιμπεριαλισμού,
προϋπόθεση είναι ο εξανδραποδισμός του ελληνικού λαού.
Προϋπόθεση - το δηλώνουν πλέον ευθέως - για να διατηρεί η πλουτοκρατία τα προνόμιά της και να συμμετέχει στο πλιάτσικο των μονοπωλίων εις βάρος όλων των λαών της Ευρώπης,
είναι η πολιτική των μνημονίων.
Εκείνη δηλαδή η πολιτική σύμφωνα με την οποία ο Ελληνας εργαζόμενος των 400 ευρώ θα συναγωνίζεται σε φτώχεια και σε δυστυχία τον άνεργο, τον άστεγο, τον υποσιτιζόμενο.

Αλλά, αφού είναι έτσι, τότε άθελά τους αποκαλύπτουν και τη μεγάλη αλήθεια:
Από τη στιγμή που προϋπόθεση για τη δική τους ύπαρξη και τη δική τους συμμετοχή μέσα στην ΕΕ είναι η υπαγωγή του ελληνικού λαού στην κατηγορία του είλωτα,
τότε ο μόνος δρόμος για να πάψει ο λαός να είναι είλωτας, ο μόνος δρόμος για να αποφευχθεί ο εξανδραποδισμός του λαού,
δεν μπορεί παρά να ταυτίζεται και να περνά μέσα από το δρόμο της
αποδέσμευσης και απολύτρωσης του λαού και της χώρας από τα δεσμά της ΕΕ.
TETOIOI EINAI!
Ο Πρωτόπαππας επί δύο μήνες έβγαινε σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, λέγοντας ότι δεν επρόκειτο να ψηφίσει τη μείωση του κατώτερου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Τόσο απόλυτος και τόσο σπαραξικάρδιος ήταν που, για να εξηγήσει την «άρνησή του», θύμιζε ότι υπήρξε πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ότι προέρχεται από το συνδικαλιστικό κίνημα και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να ψηφίσει τέτοια πράγματα...
Αυτά μέχρι προχτές.
Γιατί προχτές,
ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ,
ο Πρωτόπαππας ήταν αυτός που αφενός υπεραμύνθηκε της θέσης ότι το μνημόνιο - που μειώνει τον κατώτερο μισθό και καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις - έπρεπε να ψηφιστεί το συντομότερο
και αφετέρου ξεκαθάρισε από πολύ νωρίς στη Βουλή ότι ο ίδιος φυσικά και θα το ψήφιζε...
Διευκρινίζουμε:
Αν η αναφορά στην παραπάνω στάση αφορούσε στο πρόσωπο «Πρωτόπαππας» θα ήταν δίκαιη η κριτική πως η στήλη ασχολείται με πράγματα που έχουν τόση αξία όση έχει και το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Αλλά η αναφορά μας δε γίνεται γι' αυτό.
Γίνεται - και εδώ βρίσκεται η αξία της - γιατί η στάση του κάθε «Πρωτόπαππα» αποτυπώνει περίτρανα το «ποιοι» και το «πώς» μας κυβερνούν.
Η στάση του κάθε «πράσινου», του κάθε «γαλάζιου» και του κάθε «πολύχρωμου Πρωτόπαππα», πρέπει να γνωστοποιηθεί σε όλον τον ελληνικό λαό.
Και τούτο γιατί αποκαλύπτει σε όλη της την έκταση όλη τη χυδαιότητα εκείνης της πολιτικής και εκείνου του συνδικαλισμού που υπηρετούνται από «Πρωτόπαππες» και που αναπαράγουν τους «Πρωτόπαππες».

*Δημοσιεύτηκε στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.