Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Βαρβαρότητα Καμίνη (Βίντεο)Εχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα με τα κατορθώματα του δήμαρχου Αθήνας Γ. Καμίνη (μια χαρακτηριστική μας ανάρτηση εδώ).

Τα καινούργια κατορθώματα του τα παρακολουθούμε από το βίντεο που παραθέτουμε από την ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» και από μια ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου.

Με τα ΜΑΤ κατά αστέγων και αλληλέγγυων ο Γ.Καμίνης στο Πνευματικό Κέντρο 

 Ο κατήφορος της Δημοτικής Αρχής Γ.Καμίνη δεν έχει τέλος με την μήνυση κατά 15 αλληλέγγυων και αστέγων και την επίθεση των ΜΑΤ για να εκκενωθεί το κλειστό καφενείο του Πνευματικού Κέντρου στο οποίο μπήκαν διεκδικώντας ανθρώπινη αντιμετώπιση για όλους τους αστέγους. Με τα ΜΑΤ είχε αντιμετωπίσει συνέντευξη τύπου έξω από την Εστία Αθηνών διότι είχε πληροφορίες ότι οι άστεγοι θα έκαναν κατάληψη! Αντί ο Δήμαρχος της Αθήνας να περπατήσει στους δρόμους της πόλης και να αντιληφθεί το υπαρκτό πρόβλημα περιμένει μέσα στο ζεστό γραφείο του στην Λιοσίων 22 να περάσει η κακοκαιρία και να θαφτούν οι ευθύνες οι δικές του και του προηγούμενου Δημάρχου Ν.Κακλαμάνη για την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής για τους αστέγους. 

Μόνο κάτω από την διαρκή κινητοποίηση ομάδας ακτιβιστών αναγκάστηκε να κρατήσει ανοικτό το Γήπεδο Ρούφ ενώ χρειάστηκαν πιέσεις για να μπει θέρμανση. ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ κρατάει κλειστό το Ξενοδοχείο των Φτωχών-Εστία Αθηνών στην Πατησίων 221, «τρίτη δομή στέγασης» σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΚΥΑΔΑ. Την ίδια ώρα στις Λέσχες Φιλίας ελάχιστοί φιλοξενήθηκαν σε συνθήκες όπου ακόμη και οι γέροντες που φιλοξενούνται καθημερινά αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα δικά τους κρύα σπίτια! Στην οδό Κίου βρέθηκε εξαρτημένος άστεγος που πήρε τη δόση του ενώ κινητοποιήθηκε ο ΟΚΑΝΑ και αστυνομικές δυνάμεις για την απομάκρυνση του.

 Η πρόβλεψη για τις ανάγκες των αστέγων φαίνεται ότι δεν πατάει σε κανένα σχεδιασμό. Αποθηκεύονται προσωρινά και ατάκτως άστεγες ψυχές, να ποια είναι τα έκτακτα μέτρα του Δημάρχου Καμίνη που τα είχε βάλει και αυτά στο πάγκο των περικοπών του σφαγείου του Μνημονίου. Στους χτυπημένους με ρόπαλα των ΜΑΤ από την επίθεση των ΜΑΤ ήταν και ένας εργαζόμενος του ΚΥΑΔΑ. Οι εργαζόμενοι συνολικά του Δήμου της Αθήνας έχουν δώσει αγώνα για να υπερασπίσουν τις κοινωνικές δομές με αποκορύφωμα την κατάληψη του Δημαρχείου όταν ο Δήμαρχος απείλησε να απολύσει πάνω από δύο χιλιάδες συμβασιούχους.

Είναι ώρα οι εργαζόμενοι να εμποδίσουν τον αυταρχικό κατήφορο του Δημάρχου που προσβάλλει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά κάθε εργαζόμενου και νέου που βλέπει στους άστεγους την χρεοκοπία ενός συστήματος και μιας κυβερνητικής πολιτικής που πετάει εκατομμύρια στη φτώχεια και την ανεργία. Την ίδια ώρα πρέπει να εμποδίσουμε το αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που έχει φασίστες στα Υπουργεία και κραυγάζουν κάθε τόσο για την καταστολή της αντίστασης κινήματος. Απαιτούμε να ανοίξει τώρα η Εστία Αθηνών στη Πατησίων 221 και να επιταχθούν κλειστά ξενοδοχεία για την στέγαση των αστέγων. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις σε βάρος των αστέγων και των αλληλέγγυων.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.